Κόρινθος

H πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας μπορεί να μην αποτελεί η ίδια τουριστικό προορισμό, αλλά αξίζει η παράκαμψη για μια επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Κορίνθου και του Ακροκορίνθου και –γιατί όχι;– για μια ημερήσια κρουαζιέρα στον Ισθμό. Η ανοικοδόμηση της σημερινής Κορίνθου μετά το δεύτερο σεισμό που την έπληξε το 1928 (ο πρώτος είχε γίνει το 1858) δημιούργησε μια πόλη με πολύ καλή ρυμοτομία, φαρδείς δρόμους και πλατείες, που δίνουν αέρα ανάμεσα στα οικοδομικά τετράγωνα με τις πολυκατοικίες. Η νεολαία, και όχι μόνο, κυκλοφορεί στον πεζόδρομο της Πυλαρινού Ζωγράφου, την πιάτσα με τα cafes, ενώ κίνηση θα βρείτε επίσης στην οδό Αποστόλου Παύλου, αλλά και στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, ακριβώς μπροστά στη μαρίνα της Κορίνθου με τις ψαρόβαρκες και τα σκάφη. Σε πολύ κοντινή απόσταση η φαρδιά, οργανωμένη παραλία Καλάμια, με βότσαλα και με μια σειρά cafes και ταβερνούλες κατά μήκος της, μπορεί εύκολα να σας δελεάσει για μια σύντομη βουτιά.

Πότε να πάτε : Την άνοιξη θα ευχαριστηθείτε περισσότερο τις βόλτες στους αρχαιολογικούς χώρους.

7 αρχαιολογικές μονοήμερες

Αυτή την εποχή οι αρχαιολογικοί χώροι είναι στα καλύτερά τους και προσφέρονται για εύκολες αποδράσεις που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι. Ακολουθήστε μας!

Μονοήμερη με τα παιδιά στoν Ακροκόρινθο

Το κάστρο του Ακροκορίνθου, μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου στους πρόποδές του, είναι μια ωραία ιδέα για μια εύκολη και low budget βόλτα από την Αθήνα.

Στα κάστρα της Πελοποννήσου

Το «τέλειο σκηνικό»: όσο κι αν έχει πολυχρησιμοποιηθεί η έκφραση, δικαιούμαστε να τη χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε για κάστρα. Ακολουθούν έξι προτάσεις για ατμοσφαιρικά weekends στην Πελοπόννησο τώρα που τα κάστρα της γεμίζουν αγριολούλουδα και είναι πανέμορφα για βόλτες.

BUNGEE JUMPING

Είστε καθ' οδόν για Πελοπόννησο; Κάντε μια μεγαλύτερη στάση στον Ισθμό και, γιατί όχι, αν τολμάτε βουτήξτε κιόλας! Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, η Διώρυγα της Κορίνθου "ανοίγει" για πρώτη φορά για extreme bungee jumping!