Στα κάστρα της Πελοποννήσου

Το «τέλειο σκηνικό»: όσο κι αν έχει πολυχρησιμοποιηθεί η έκφραση, δικαιούμαστε να τη χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε για κάστρα. Ακολουθούν έξι προτάσεις για ατμοσφαιρικά weekends στην Πελοπόννησο τώρα που τα κάστρα της γεμίζουν αγριολούλουδα και είναι πανέμορφα για βόλτες.

Στα κάστρα της Πελοποννήσου

Το «τέλειο σκηνικό»: όσο κι αν έχει πολυχρησιμοποιηθεί η έκφραση, δικαιούμαστε να τη χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε για κάστρα. Ακολουθούν έξι προτάσεις για ατμοσφαιρικά weekends στην Πελοπόννησο τώρα που τα κάστρα της γεμίζουν αγριολούλουδα και είναι πανέμορφα για βόλτες.

Στα κάστρα της Πελοποννήσου - εικόνα 1

Ακροκόρινθος

Στο "είσοδο" της Πελοποννήσου, ένας χαμηλός, αλλά απότομος βράχος υπήρξε ανά τους αιώνες φυλάκιο της πόλης. Στην κορυφή του στέκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αρχαία κάστρα. Ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στην εντυπωσιακή είσοδο με τις τριπλές πύλες. Το εσωτερικό του είναι μάλλον ένας ερειπιώνας, με εξαίρεση την ελληνιστική Κρήνη της Πειρήνης, η οποία έχει αναστηλωθεί.

  • Η Ακροκόρινθος είναι ιδανική πρόταση για μονοήμερη εκδρομή. Για φαγητό αναζητείστε το "Αρχοντικό" (2741027968) στην παραλία της Αρχαίας Κορίνθου για κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια. Αν θέλετε να επεκτείνετε το weekend, keep driving για Άνω Τρίκαλα ορεινής Κορινθίας και το καινούργιο ξενοδοχείο "Ηλιοβασίλεμα" (2743091440, www.iliovasillema.com), στην κορφή του χωριού με σούπερ θέα. Παλαμήδι, Ακροναυπλία, Λάρισσα

    Όταν λέμε κάστρα-Πελοπόννησος στο μυαλό έρχεται πρώτο το Παλαμήδι στο Ναύπλιο. Μην παραβλέπετε όμως και την αντικρινή ακροναυπλία, που μπορεί μεν να μην σώζει πολλά στοιχεία από το φρουριακό της παρελθόν, αλλά σας δίνει την ευκαιρία να κοιμηθείτε… εντός της, καθώς εδώ βρίσκεται στο υπερ-πολυτελές "Nafplia Palace" (2752027585). To πιο άγνωστο κάστρο της περιοχής όμως είναι η Λάρισσα, πάνω από το Άργος. Οι οχυρώσεις του 13ου και 14ου αιώνα (εντυπωσιακός ο βορινός προμαχώνας με τους δύο στρογγυλούς πύργους), προσελκύουν ελάχιστους επισκέπτες, πιθανότατα όμως θα βρείτε κάποιο κοπάδι από προβατάκια να βοσκάει δίπλα στα τείχη!

  • Φυσικά, θα μείνετε στο Ναύπλιο. Νέα διεύθυνση στην πόλη ο ξενώνας "Amfitriti Palazzo", 7 δωματίων (6936935114, από € 110). Περνώντας από το Άργος σταματήστε οπωσδήποτε στη "Σπηλιά" (4ο χλμ. Παλαιάς Ε.Ο. Άργους-Τριπόλεως) για αρνίσια μπογάνα και σαλάτα από ωμές αγκινάρες. Μιστράς

    Η βυζαντινή καστροπολιτεία την άνοιξη είναι απλώς μαγική. Καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες σάς περιμένουν στο τέρμα κάθε μονοπατιού: Αγία Σοφία, Παντάνασσα, Περίβλεπτος, Οδηγήτρια... Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται η φράγκικη ακρόπολη, ενώ χαμηλά σώζονται τμήματα των παλατιών. Πολύ ενδιαφέρον έχει και το μικρό αρχαιολογικό μουσείο.

  • Θα μείνετε στα Πικουλιάνικα στον πολύ καλό "Ξενώνα Μαζαράκη" (2731020414, από € 70) και θ' απολαύσετε στο φαγητό στο ιδιαίτερο εστιατόριο "Χρώματα". Μονεμβασιά, Γεράκι

    Οι αγριοβιολέτες μοσχοβολούν μέσα από τα χαλάσματα. Στην πάνω πόλη η θαλασσινή θέα από τον αυλόγυρο της Αγίας Σοφίας σε συναρπάζει και περιμένεις να φανούν τα καράβια των Νορμανδών όπως τότε, στα 1147… Κάτω βέβαια στη κεντρική στράτα οι αναρίθμητοι τουρίστες σε ξαναγυρνούν στην πραγματικότητα. Την αγαπάμε τη Μονεμβασιά κι ας έχει τσιμπημένες τιμές (τώρα, βέβαια, με την κρίση, ελπίζουμε σε κάποιο ψαλίδισμα) και από καιρού εις καιρόν επιστρέφουμε. Όταν όμως θέλουμε μοναξιά, παίρνουμε το δρόμο για το Γεράκι και το φράγκικο κάστρο του 1209 με ενδιαφέρουσες εκκλησίες εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι ναοί της Ζωοδόχου Πηγής και της Αγίας Παρασκευής με τοιχογραφίες του 15ου αιώνα

  • Περνάμε πάντα από τη "Ματούλα" για χοιρινό στην κατσαρόλα στην ταράτσα με την υπέροχη θέα. Αν δεν θέλετε να είστε μέσα στο κάστρο, αλλά θέλετε να το βλέπετε, πιάστε τραπέζι στο "Βότσαλο" και παραγγείλτε φρέσκο ψάρι και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Κλασική πρόταση διαμονής το "Malvazia" (2732063007-8, από € 85). Μεθώνη, Κορώνη, Νιόκαστρο

    Διάσημα τα θαλασσινά βενετσιάνικα κάστρα της Μεσσηνίας. Αυτό της Μεθώνης είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ της Κορώνη έχει μια "χαμηλόφωνη" χάρη καθώς ακόμη κατοικείται. Το πιο άγνωστο είναι το οθωμανικό Νιόκαστρο σε σχήμα αστεριού και με θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου. Και μια και βρισκόμαστε στην Πύλο, κάνουμε μια εκδρομή στον ολστρόγγυλο κόλπο της Βοϊδοκοιλιάς, που αυτήν την εποχή, έρημος από κολυμβητές, θα είναι μαγικός.

  • Η περιοχή δεν έχει μεγάλη τουριστική υποδομή. Προτιμήστε να μείνετε στην Καλαμάτα στο στιλάτο "Classical e-Filoxenia" (2721023166, από € 120). Το βράδυ ραντεβού στην παραλιακή για ψάρι στο "Ακρογιάλι". Χλεμούτσι

    Ένα από τα πιο άγνωστα κάστρα της Πελοποννήσου κι από τα πιο καλοσυντηρημένα Διασώζει σχεδόν ατόφια τα χαρακτηριστικά του 13ου αιώνα και είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου με άπλετη θέα στον κάμπο της Ηλείας και στο Ιόνιο πέλαγος, λίγο πιο ψηλά από τον σύγχρονο (και μάλλον άχαρο) οικισμό. Την άνοιξη τα λιβάδια τριγύρω του γεμίζουν κίτρινα ανθάκια.

  • Θα μείνετε παραλιακά. Οικονομική λύση το "Verde Al Mare" στο δάσος Στροφιλιάς (2693031444, από € 90) ή με πολυτέλεια και θαλασσοθεραπεία στο "Aldemar Olympian Village Thalasso" (2621082000, από € 150) στη Σκαφιδιά.
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

    Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    25/04/2024

    "Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

    Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

    Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

    "Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

    Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

    Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.