Βέροια

Χτισμένη αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του Βερμίου, σας προκαλεί για μια παράκαμψη από την Εγνατία Οδό. Και δεν θα πείτε εύκολα όχι, όπως δεν θα αντισταθείτε και στο σήμα κατατεθέν παραδοσιακό ραβανί. Αν και η γραφικότητά της δεν είναι τόσο γνωστή, οι παλιές συνοικίες είναι πολύ όμορφες: η Κυριώτισσα με τα ανακαινισμένα σπίτια και αρχοντικά, η περιοχή της Παναγίας Δεξιάς με τα δαιδαλώδη δρομάκια και τα παραδοσιακά καφενεία, η εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τα απλά, λαϊκά σπίτια καθώς και τον Τριπόταμο να τη διασχίζει, όπως και η χριστιανική συνοικία της Μακαριώτισσας με σημαντικούς βυζαντινούς και μετα-βυζαντινούς ναούς, οι οποίοι καθιστούν την πόλη σημαντικό κέντρο θρησκευτικού τουρισμού. Σημείο αναφοράς η Πλατεία Ωρολογίου, ενώ στις κοντινές οδούς Μητροπόλεως, Ανοίξεως και Ελιάς καθώς και στα σοκάκια της Κυριώτισσας θα βρείτε πολλά μέρη για διασκέδαση. Μη χάσετε τη θέα προς την πεδιάδα από το πάρκο της Ελιάς. Με τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Τρία-Πέντε Πηγάδια σε απόσταση αναπνοής, ελκύει τόσο τους φανατικούς του χιονιού όσο και τους φυσιολάτρες γενικότερα. Θα μείνετε σε ξενώνες-αναπαλαιωμένα αρχοντικά αλλά και σε σύγχρονα ξενοδοχεία τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιμετρικά αυτής.

Πότε να πάτε : Το χειμώνα για εξορμήσεις στα κοντινά χιονοδρομικά αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο για να περπατήσετε στα όμορφα σοκάκια της.

10 must προορισμοί της Μακεδονίας

Από τα Γρεβενά και τα πέτρινα γεφύρια, στους κεντημένους με το μωβ χρώμα του κρόκου, κάμπους της Κοζάνης. Από τα περίφημα αρχοντικά στις συνοικίες Απόζαρι και Ντολτσό της Καστοριάς, στον παραδοσιακό οικισμό της Παναγιάς  στην Καβάλα. «Ξεσκονίζουμε» την όμορφη Μακεδονία και επιλέγουμε τους 10 κορυφαίους προορισμούς της. 

Μονοήμερες από Θεσσαλονίκη

Οι φίλοι από το Βορρά μας ζητάτε συχνά ιδέες για μονοήμερες. Ιδού λοιπόν τρεις διαφορετικές ιδέες για κοντινές αποδράσεις με θέμα που μπορούν να οργανωθούν ακόμη και την τελευταία στιγμή για να καταπολεμήσετε τα... φθινοπωρινά blues.

Βέροι(α) nice!

Από το σεργιάνι στις ατμοσφαιρικές παλιές συνοικίες μέχρι τις νέες πιάτσες, τα ολοκαίνουργια boutique ξενοδοχεία και τα ενδιαφέροντα εστιατόρια, η Βέροια έχει όλα τα φόντα για ένα city break εκτός πεπατημένης, ενώ και η γειτονική Πτολεμαΐδα επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Αφορμή για ταξιδάκι

Απολαμβάνουμε το πρωινό μας σε μια αίθουσα με γυάλινο πάτωμα, όπου από κάτω φαίνεται φωτισμένο το αρχαίο τείχος της πόλης, κλείνουμε σουίτα με δικό της ατομικό μίνι spa, γνωρίζουμε ένα γλυκύτατο ξενώνα σαν λευκό κουκλόσπιτο, όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, μένουμε σε έναν από τους τρεις ψηλότερους πολεμόπυργους της Μάνης…

Νάουσα

Μόλις γυρίσαμε από τη Νάουσα και σας δίνουμε αφορμές για ένα πασχαλινό –και όχι μόνο– long weekend. Η αγαπημένη των σκιέρ μάς ξεμυαλίζει και την άνοιξη.