Νάουσα

Μόλις γυρίσαμε από τη Νάουσα και σας δίνουμε αφορμές για ένα πασχαλινό –και όχι μόνο– long weekend. Η αγαπημένη των σκιέρ μάς ξεμυαλίζει και την άνοιξη.

Νάουσα

Μόλις γυρίσαμε από τη Νάουσα και σας δίνουμε αφορμές για ένα πασχαλινό –και όχι μόνο– long weekend. Η αγαπημένη των σκιέρ μάς ξεμυαλίζει και την άνοιξη.

Νάουσα - εικόνα 1

Γιατί τώρα;

Οι λιακάδες της άνοιξης θέλουν σεργιάνια σε φόντο πράσινο, κι από φύση η Νάουσα άλλο τίποτα. Πάρε δυνάμεις μ' ένα γκρακλιάνο (ο τοπικός μπακλαβάς με φύλλο, σουσάμι και καρύδι), χαλάρωσε στο όμορφο καφέ του ξενοδοχείου «Βέρμιον» στο μεγάλο Πάρκο του Αγίου Νικολάου ακούγοντας το ποτάμι, χάζεψε τις λιμνούλες και τη θέα από το Δημοτικό Πάρκο και φύγαμε. Ο κάμπος της Νάουσας είναι σπαρμένος με ονομαστά οινοποιεία και κρυφούς αρχαιολογικούς χώρους, ενώ αν πάρεις τον ανήφορο, προς την Κουτσούφλιανη και τα Τρία Πέντε Πηγάδια, στα σκιερά μονοπάτια του Βερμίου, κάτω απ' τις οξιές, ανοίγουν τα πρώτα αγριολούλουδα.

Ο πιο ατμοσφαιρικός ξενώνας

Ξύλο και πέτρα, χτιστές μουσάντρες και έπιπλα με «άρωμα» Μεσοπολέμου, μεγάλα παράθυρα και ψηλοτάβανες σάλες, ο ξενώνας «Παλαιά Πόλη» είναι ασυζητητί η πιο ιδιαίτερη πρόταση διαμονής στην πόλη. Το κτίριο –ένα παλιό μεταξουργείο του 1900 στην καρδιά της Νάουσας– έχει ανακαινιστεί υποδειγματικά, τα 8 δωμάτια και η σουίτα απλώνονται αρχοντικά στους δύο ορόφους και τη σοφίτα –μη μας ζητήσετε αγαπημένο, όλα είναι υπέροχα–, ενώ στο ισόγειο η σάλα με το εστιατόριο και το τζάκι έχει γίνει στέκι για τους λάτρεις της ψαγμένης κουζίνας, ειδικά τα σαββατόβραδα που έχει και ζωντανή μουσική στο πιάνο. Το πιο σημαντικό όμως εδώ είναι η προσωπική εξυπηρέτηση, σαν να σας φιλοξενούν φίλοι. Σε τέτοιο κλίμα θα γιορτάσουν και το Πάσχα, πηγαίνοντας μαζί στην περιφορά του Επιταφίου και την Ανάσταση και ψήνοντας τον οβελία και το κοκορέτσι στην όμορφη αυλή τους. Δίκλινο με πρωινό € 120-150. Βασ. Κωνσταντίνου 32, 2332052520-1, www.paleapoli.gr.

Θέλεις δράση;

Αναζήτησε το ολοκαίνουργιο γραφείο οικοτουρισμού Οινοτούρ (Παπαφλέσσα 1, 2332025217). Μη σας ξεγελά η βιτρίνα. Δεν πρόκειται απλώς για ένα μαγαζάκι με προϊόντα από μικρές οικοτεχνίες και τον ναουσαίικο αμπελώνα. Μπαίνοντας, ο Νίκος θα σας αποκαλύψει και την περιηγητική πλευρά τους, αφού οργανώνουν εξορμήσεις με ποδήλατα, 4x4 και ATV στο Βέρμιο, paintball στο δάσος, επισκέψεις σε οινοποιεία και αγροτουριστικές μονάδες για να φτιάξετε τυρί και τσίπουρο, εκδρομές αλλά και ξεναγήσεις στη Βεργίνα και το γαλήνιο πάρκο της Σχολής του Αριστοτέλη. Η Οινοτούρ όμως σου δίνει «διαβατήριο» και για λιγότερο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, που λειτουργούν μόνο κατόπιν ραντεβού, όπως οι ενδιαφέροντες μακεδονικοί τάφοι Λευκαδίων. Από τα τέλη Μαΐου θ' ανοίξουν και δικό τους πάρκο περιπέτειας!

Νάουσα - εικόνα 2

Το νέο city hotel

Το ξενοδοχείο «Dellagio» βρίσκεται πάνω στην bar street της πόλης, απέναντι από το Δημοτικό Πάρκο. Διαθέτει έντεκα δωμάτια, μία σουίτα, υπόγειο γκαράζ και στο ισόγειο το ομώνυμο μπιτάτο καφέ-μπαρ. Όλα τα δωμάτια έχουν άνετα μπαλκόνια και τις απαραίτητες παροχές, αλλά καθένα ακολουθεί τη δική του γραμμή διακόσμησης, με μεταλλικές αποχρώσεις, μοντέρνα έπιπλα, ντιζάιν φωτιστικά κι έργα τέχνης στους τοίχους. Μεγ. Αλεξάνδρου 22, Νάουσα, 2332024242-3, www.dellagio.gr. Τιμή δικλίνου: € 80,

το Πάσχα € 100, με πρωινό.

Πιάσε τραπέζι...

Στα Οινομαγειρέματα για τοπικές –και όχι μόνο– σπεσιαλιτέ (φασουλοταβάς, κρασάτη τηγανιά, ζυγούρι στη γάστρα, κοτόπουλο «Οινομαγειρέματα»).

Στο Ναουσαίικο, στη Δημοτική Αγορά, για σπιτική κουζίνα.

Στη Σπονδή για χοιρινή τηγανιά, φιλέτα και μαγειρευτά.

Για πουτίγκα στου Θωμά!

Το μεσημεράκι πριν από το φαγητό ή το βράδυ για να αντέξουμε το ξενύχτι, η βόλτα ξεκινά ή καταλήγει παραδοσιακά στην «Πουτίγκα του Θωμά». Το μαγαζάκι που άνοιξε ο παππούς Ματθαίου το 1953 στη Βενιζέλου αναγεννήθηκε εδώ και δύο χρόνια χάρη στον νεαρό εγγονό –επίσης Θωμά–, που σπούδασε ζαχαροπλαστική και μοσχομύρισε την οδό Θ. Μπαγκάνου 8 πλέον με τις ευωδιαστές πουτίγκες του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.