Ανάφη

Δίπλα στη Σαντορίνη, είναι από τα νησιά που κλείνουν τον κύκλο των... Κυκλάδων. Καλό φαγητό, χα­λαροί ρυθμοί, ωραίες παραλίες και η ατμοσφαιρική Χώρα περιμένουν τους λίγους αλλά ορκισμέ­νους εραστές του νησιού.

Ανάφη

Δίπλα στη Σαντορίνη, είναι από τα νησιά που κλείνουν τον κύκλο των... Κυκλάδων. Καλό φαγητό, χα­λαροί ρυθμοί, ωραίες παραλίες και η ατμοσφαιρική Χώρα περιμένουν τους λίγους αλλά ορκισμέ­νους εραστές του νησιού. Φωτό-κείμενο Θάνος Λαμπρόπουλος

Ανάφη - εικόνα 1

Το νησί, όπως ο Ιανός, έχει δύο πρόσωπα. Στη βόρεια πλευρά οι ακτές είναι άγριες κι απότομες, αλλά στον Νότο τα παράλια είναι γεμάτα ωραίες παραλίες. Η πρώτη που θα συναντήσετε μετά το λιμάνι είναι ο Άγιος Νικόλαος και ακολουθούν το Κλεισίδι, η Φλαμουρού, ο Μέγας Ποταμός, οι Πρασιές και, φυσικά, ο πασίγνωστος Ρούκουνας των free campers. Αν και υπάρχει δρόμος προς τις παραλίες, ο πιο ιδιαίτερος τρόπος για να τις επισκεφθείτε είναι με τα πόδια, περπατώντας στο παραθαλάσσιο μονοπάτι από τον Άγιο Νικόλαο στη μονή Ζωοδόχου Πηγής. Πού θα φάτε

Από φαγητό δεν πρόκειται να μείνετε καθόλου παραπονεμένοι. Στο λιμάνι θα βρείτε το «Ακρογιά­λι» (2286061218) που προσφέρει ωραία αστακομακαρονάδα, άπαιχτο μουσακά και σουτζουκάκια. Στην είσοδο της Χώρας, ο «Άνεμος» (2286061289) υστερεί μεν σε θέα, αλλά ούτε που θα το παρατηρήσετε αν η κυρία Κατερίνα σας φτιάξει εκείνη την κολοχτυπομακαρονάδα που απογειώνει. Στο «Λιοτρίβι» (2286061209), στη Χώρα, θα παραγγείλετε έξοχη κακκαβιά. Στην «Αλεξάνδρα» (2286061212) θα φάτε άψογα ψημένο ψάρι απολαμβάνοντας και θέα, καθώς και την κίνηση στο κεντρικό σοκάκι της Χώρας. Τέλος, ταβέρνα-θεσμός είναι η «Παπαδιά» στον Ρούκουνα, που προσφέρει κατσικάκι ψημένο για περίπου δέκα ώρες στον ξυλόφουρνο.

Πού θα μείνετε

Η ξενοδοχειακή υποδομή στο νησί είναι μάλλον στοιχειώδης. Η πιο μεγάλη μονάδα είναι η «Βίλλα Απόλλλων» (2286061348) στο Κλεισίδι. Έχει 19 δωμάτια κι απέχει 300 μέτρα από την παραλία. Στο Κλεισίδι επίσης θα βρείτε τα αυτόνομα σπιτάκια της Μαργαρίτας Δημητρίου-Καλογεροπούλου (2286061237). Στη Χώρα, τέλος, υπάρχει το ξενοδοχείο «Κυκλάδες» με μόλις πέντε δωμάτια (2286061270).

Tips Ανάφης

  • Προμηθευτείτε τοπικό μέλι, από τα πιο μυρωδάτα που έχετε δοκιμάσει.
  • Στην πλατεία που βρίσκονται το ΚΕΠ και το δημοτικό σχολείο έχει κάλυψη WiFi Internet.
  • Ένα, και μόνο, μηχάνημα ανάληψης –που το πιάνει η άρνηση καμιά φορά– θα βρείτε στο λιμάνι.
  • Το μοναδικό βενζινάδικο λειτουργεί 10:00-14:00 και 17:00-20:30.
  • Το πλοίο κάνει μιάμιση ώρα από Σαντορίνη και φτάνει στην Ανάφη τις πρώτες πρωινές. Εκείνη την ώρα θα βρείτε ανοιχτά οπωροπωλεία και mini markets για τις προμήθειές σας.
  • Δοκιμάστε το ρακόμελο-εμπειρία στον cult «Γλάρο», στη Χώρα, μετά τις 19:30.
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    17/04/2024

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

    Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

    Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

    Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

    Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

    Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.