Ανάφη: Μια μποέμ ύπαρξη στο Αιγαίο

Mια Χώρα-κούκλα, μονοπάτια που οδηγούν σε πανέμορφες αγροικίες και μοναστήρια αλλά και χαλαρές παραλίες συνθέτουν το μενού των διακοπών σε ένα νησί με ιδιαίτερη γοητεία.

Ανάφη: Μια μποέμ ύπαρξη στο Αιγαίο

Mια Χώρα-κούκλα, μονοπάτια που οδηγούν σε πανέμορφες αγροικίες και μοναστήρια αλλά και χαλαρές παραλίες συνθέτουν το μενού των διακοπών σε ένα νησί με ιδιαίτερη γοητεία.

Ανάφη: Μια μποέμ ύπαρξη στο Αιγαίο - εικόνα 1
Φτάνοντας στην κουκλίστικη Χώρα

Από μια άποψη η κατάρα των κατοίκων αυτού του μικρού νησιού­ να είναι αποκομμένοι τόσο από τις υπόλοιπες Κυκλάδες όσο και από τα Δωδεκάνησα είναι και η μεγαλύτερη ευλογία, τουλάχιστον για όσους μπορούν να επισκεφθούν την Ανάφη οποιαδήποτε άλλη περίοδο εκτός από τον Αύγουστο. Ή ακόμη και τότε. Η απουσία της τουριστικής υπερεκμετάλλευσης, η καλοσύνη των ανθρώπων της, η καθαρότητα του τοπίου και φυσικά της θάλασσας, σας φέρνει σε επαφή με έναν τόπο άγριο, αθώο και ατόφιο, τον οποίο μόνο με δέος και ταπεινότητα μπορείτε να αντικρίσετε.

Ανάφη: Μια μποέμ ύπαρξη στο Αιγαίο - εικόνα 2

Το ορμητήριό σας θα είναι πιθανότατα η παραδοσιακή Χώρα του νησιού, μία από τις ομορφότερες του Αιγαίου, με τα κατάλευκα σοκάκια της και τη θέα στο απέραντο γαλάζιο να διακόπτεται μόνο από τα γειτονικά νησιά: τη Σαντορίνη (με τον ήλιο να δύει πίσω της), τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο ή ακόμα και την Κρήτη, όταν η ατμόσφαιρα είναι διαυγής.

Για μπάνιο θα πάτε στο Κλεισίδι, στον Ρούκουνα (η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού, με ένα τμήμα της να παραχωρείται άτυπα στους ελεύθερους κατασκηνωτές) αλλά και στους Αγίους Αναργύρους. Τα μονοπάτια του νησιού θα σας οδηγήσουν σε παραλίες αλλά και σε χαρακτηριστικά δείγματα της εμβληματικής αναφιώτικης αρχιτεκτονικής, εκκλησάκια, αγροικίες, παρατηρητήρια και ιαματικές πηγές που δεν είναι προσβάσιμα σε όσους κινούνται με όχημα.

Ανάφη: Μια μποέμ ύπαρξη στο Αιγαίο - εικόνα 3
Παραδοσιακό πανηγύρι με το κλασικό κατσικάκι

Τέλος, ο Βράχος, ο δεύτερος μεγαλύτερος μονόλιθος της Ευρώπης μετά το Γιβραλτάρ, στέκεται στο ανατολικό άκρο του νησιού ως απόλυτη πρόκληση, για να ανταμείψει τους αναρριχητές με θέα που κόβει την ανάσα και μια μοναχική, once in a lifetime διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια.

Για φαγητό σημειώστε την ψαροταβέρνα «Αρμενάκι», ένα από τα μπαλκόνια με την καλύτερη θέα στο Αιγαίο και γλέντι με ζωντανή μουσική το βράδυ, και το «Λιοτρίβι» για φρέσκο ψάρι και καλά μαγειρευτά, σε μπαλκόνι με ωραία θέα – και τα δύο στη Χώρα.

Ανάφη: Μια μποέμ ύπαρξη στο Αιγαίο - εικόνα 4
Το Κλεισίδι είναι από τις δημοφιλέστερες αμμουδιές.

Πού να μείνετε
Apollon Village Hotel
(Κλεισίδι, από € 50) Απλώνεται σαν χωριουδάκι με στούντιο, διαμερίσματα και δωμάτια χτισμένα αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο με ωραία θέα. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από την αμμουδιά κοντά στο λιμάνι, ενώ διαθέτει bar στο κεντρικό κτίριο, αλλά και beach bar στην παραλία.
Ενοικιαζόμενα δωμάτια Στην Ανάφη κυριαρχούν τα απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, τόσο στη Χώρα όσο και στο Κλεισίδι. Τσεκάρετε το site του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.