Τα μπάνια των μετα-διακοπών

Η συντακτική ομάδα του «α» επέστρεψε στις επάλξεις, καταγράφοντας ό,τι πιο φρέσκο συμβαίνει στην πόλη· έχει όμως καλού κακού και το μαγιό στην τσάντα για βουτιές-αστραπή στις αγαπημένες παραλίες του φθινοπώρου για κάθε στιλ και διάθεση.

Τα μπάνια των μετα-διακοπών

Η συντακτική ομάδα του «α» επέστρεψε στις επάλξεις, καταγράφοντας ό,τι πιο φρέσκο συμβαίνει στην πόλη· έχει όμως καλού κακού και το μαγιό στην τσάντα για βουτιές-αστραπή στις αγαπημένες παραλίες του φθινοπώρου για κάθε στιλ και διάθεση.

Ανάβυσσος

Τα μπάνια των μετα-διακοπών - εικόνα 1

Νέοι, surfers και οικογένειες, ο καθένας στην παραλία του

Γρήγορη πρόσβαση και παραλίες για όλα τα γούστα είναι τα δυνατά χαρτιά της ευρύτερης περιοχής της Αναβύσσου μέχρι την Παλαιά Φώκαια. Πιάνεις την παραλιακή για Σούνιο και αμέσως μετά το Μαύρο Λιθάρι έχεις το νου σου για τη σήμανση προς την παραλία του Αγίου Νικολάου, την πιο hip της περιοχής. Τα σκήπτρα εδώ κρατά το beach bar «Bolivar»: primitive στιλ, δυνατά electronica beats, ωραίοι και ωραίες από είκοσι μέχρι τριάντα και σέξι ατμόσφαιρα πάνω στην ψιλή άμμο συνθέτουν το σκηνικό. Αν συνεχίσεις προς Ανάβυσσο, στο πίσω μέρος του κόλπου του Αγίου Νικολάου, θα βρεις την απόλυτη wind surfing community, με τους αθλητές να κυλάνε περήφανα πάνω στα κύματα δίνοντας τροφή για σούπερ φωτογραφίες. Λίγο πιο κάτω, οι δύο βασικές οργανωμένες αμμώδεις παραλίες της Αναβύσσου δικαίως προσελκύουν περισσότερες οικογένειες^ η πρώτη (στα ανατολικά του ξενοδοχείου «Plaza Resort») είναι πιο μεγάλη, δεν έχει ομπρέλες, αλλά διαθέτει ναυαγοσώστη, παιχνιδότοπο και τουαλέτες, ενώ ομπρέλες θα βρεις στην αμέσως επόμενη παραλία που απλώνεται μπροστά από ένα συμπαθητικά διαμορφωμένο παρκάκι του δήμου. Κράτησε την πείνα σου ως την Παλαιά Φώκαια, όπου σε περιμένουν μισή ντουζίνα ψαροταβέρνες δίπλα στη θάλασσα. Εμείς δοκιμάσαμε θαλασσινά και ψάρι στο «Ακρογιάλι» (22910/36259) και δεν το μετανιώσαμε.

Κόκκινο Λιμανάκι

Κρυμμένο στη Ραφήνα

Δυο μόλις βήματα από την Αθήνα, το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα είναι ιδανική περίπτωση για όλους. Μην την ψάχνετε στο ύψος του δρόμου· η παραλία είναι κρυμμένη στο τέλος του γκρεμού. Μικρή και συμπαθητική αμμουδιά με λίγα βοτσαλάκια και καθαρά νερά, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καθώς τα βράχια που υψώνονται πίσω της δίνουν μια «άγρια» νότα στο τοπίο. Πάνω ακριβώς από την παραλία θα βρείτε το εστιατόριο «Μπαλκόνι»· ανεβείτε για ανεφοδιασμό και, αφού χωνέψετε, επιστρέφετε για μια δεύτερη βουτιά. Ιδανική ώρα, μετά τις εφτά το απόγευμα, όταν η παραλία έχει αδειάσει και η θάλασσα μοιάζει πιο ήρεμη.

Ψάθα

Beach fun και ψαροφαγία

Δίπλα ακριβώς στο πολύβουο Αλεποχώρι, στο δρόμο για Πόρτο Γερμενό, θα βρείτε την τεράστια παραλία της Ψάθας. Με φόντο τις πευκόφυτες πλαγιές και θέα στα βόρεια παράλια της Πελοποννήσου, συνεχίζει να είναι μία από τις πιο καθαρές και όμορφες παραλίες της Αττικής με ολοστρόγγυλα βότσαλα, λίγη άμμο και βαθιά, κρύα νερά. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί αρκετά, αποκτώντας οργανωμένη πλαζ, ενώ οι νεαροπαρέες αράζουν στα beach bar «Paradise» και «Samaka». Εμείς σας προτείνουμε να στρίψετε δεξιά από το πάρκιν και να διασχίσετε λίγα μέτρα χωματόδρομου ως τον τεράστιο βράχο που μπαίνει στη θάλασσα. Εδώ θα κάνετε το μπάνιο σας σε κρυστάλλινα νερά, ενώ θα βρείτε αρκετά ταβερνάκια (το προσεγμένο «Cavo d'Oro», τη «Λαγουδέρα», το «Λιμανάκι», τον «Σακελάρη» κ.ά.) για φρέσκο ψάρι και ουζάκι.

Αγκίστρι

Freestyle και πριβέ

Ένα από τα πιο κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (μία ώρα με το δελφίνι), απέκτησε πρόσφατα νέο λιμάνι, γεγονός που «ανέβασε» την αμμουδερή παραλία της Σκάλας (το παλιό λιμάνι) σε μία από τις πιο καθαρές και δημοφιλείς του νησιού. Ωστόσο, αν θέλετε πιο πριβέ καταστάσεις, επιλέξτε τη λιλιπούτεια παραλία Σκαλιά (με μικρό βότσαλο και σκιά όλη σχεδόν την ημέρα) ή κινηθείτε προς τα Χουλάκια επίσης με βότσαλο και βαθιά νερά και είναι τα αγαπημένα των campers – η κατάβαση θα σας δυσκολέψει. Το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα θα το δείτε από την παραλία Δραγονέρα (στο δυτικό τμήμα του νησιού). Ωστόσο εδώ τα βότσαλα είναι πιο… άγρια και δυσκολεύουν το κολύμπι. Για φαγητό, θα βρείτε αρκετά ταβερνάκια, απ' τα οποία ξεχωρίζει το εστιατόριο «Αλκυόνη» (στο δρόμο για Χουλάκια) με την όμορφη θέα και την ψαγμένη μουσική.

Στα βραχάκια της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα

Το… Σαρακήνικο του Αργοσαρωνικού

Με το που φτάνεις στο λιμάνι, παίρνεις το δρόμο για την Αγία Μαρίνα και αν δεν έχει πολλή ζέστη για αρχαιολογικό περίπατο κάνεις μια στάση στην Παλαιοχώρα. Κατεβαίνοντας προς Αγία Μαρίνα, κάνεις αριστερά ακολουθώντας τις ταμπέλες για το «Apollo Beach». Λίγα μέτρα μετά το ξενοδοχείο παρκάρεις και παίρνεις το μονοπατάκι μες στα πεύκα που καταλήγει σε μια σειρά από όμορφα βραχώδη λιμανάκια (θυμίζει κάτι απ' το Σαρακήνικο της Μήλου) όπου μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και να απολαύσεις βαθιά και καθαρά πρασινωπά νερά. Φεύγοντας, σταματάς για ζουμερά μπιφτέκια και δροσερές σαλάτες από ντόπια μποστάνια στην αυλή της ταβέρνας «Θολός».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.