Αγκίστρι: τόσο κοντά τόσο μακριά

Παραλίες μετρημένες στα δάχτυλα αλλά δεόντως εξωτικές, με λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, live στην αυλή του σχολείου, after beach parties στο νησί με την καλύτερη σχέση χαλαρότητας – απόστασης από τον Πειραιά. Από την Κατερίνα - Καλλιστώ Γούναρη.

Αγκίστρι: τόσο κοντά τόσο μακριά

Παραλίες μετρημένες στα δάχτυλα αλλά δεόντως εξωτικές, με λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, live στην αυλή του σχολείου, after beach parties στο νησί με την καλύτερη σχέση χαλαρότητας – απόστασης από τον Πειραιά.

Για να σαλπάρεις για Αγκίστρι δεν θέλει πολλή σκέψη και προετοιμασία, ούτε πολλά λεφτά. Από την μια στιγμή στην άλλη - 55΄ με το δελφίνι ή 2 ώρες με το φέρυ, για την ακρίβεια - η πολύβουη αποβάθρα του Πειραιά δίνει την θέση της στην ήπια προκυμαία του νησιού. Και αν η Σκάλα, όπως ονομάζεται το λιμάνι, δεν ήταν γεμάτη κόσμο, κουκλίστικα καφενεδάκια, παρασόλια και ξαπλώστρες, θα μπορούσαμε να μιλάμε –χωρίς υπερβολή- για ένα είδος πολιτισμικού σοκ.

Αγκίστρι: τόσο κοντά τόσο μακριά - εικόνα 1

Η αφετηρία ή ο επίλογος ή και τα δύο θα γραφτούν στην παραλία της Χαλκιάδας. Ο δρόμος μέχρι εκεί περνά από ένα πευκόφυτο μονοπάτι και από την Αλκυώνη, ασυναγώνιστο all -time στέκι με κάθε λογής καλούδια και νοστιμότατα πιάτα. Πριν προσπεράσεις τα αντίσκηνα θα έχεις απεκδυθεί τις αστικές συνήθειες. Στα πόδια σου απλώνεται πια μια μεγάλη παραλία με λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, ψηλά βράχια και γυμνιστές λουόμενους. Ο βυθός «γράφει» τέλεια όπως κοιτάς από ψηλά και εύχεσαι να μην ξέχασες την μάσκα σου. Μην αφήσεις το κάπως απότομο αλλά σύντομο μονοπάτι να σε χωρίσει από την Χαλκιάδα, μόνο σιγουρέψου ότι πήρες προμήθειες.

Αγκίστρι: τόσο κοντά τόσο μακριά - εικόνα 2

Όταν λυθούν τα μάγια της Χαλκιάδας, ανέβα (σ.σ. στριμώξου) στο πρώτο λεωφορείο για την Δραγονέρα όπου στο δρόμο από το δάσος στην παραλία θα βρεις μια ξύλινη δροσερή καντίνα και –εξερευνώντας λίγο την περιοχή- τον δικό σου πριβέ κολπίσκο. Αν έχεις έρθει με ποδήλατο και αντέχεις ανηφορίτσες και ιδρώτα, να ξέρεις λίγο πιο πέρα βρίσκεται η Απόν(ν)ησος -απέναντι από το ομώνυμο ιδιωτικό νησάκι- που τις μέρες που λείπουν τα ιδιωτικά μεγάλα πλεούμενα, έχει κάτι από παλιό ελληνικό κινηματογράφο και το κάδρο συμπληρώνουν καταγάλανα νερά, βράχια για βουτιές και το γραφικό ομώνυμο ταβερνάκι. Οι βραδιές στο Αγκίστρι περνούν ήρεμα. Ακόμα και στην Χαλκιάδα που χτυπά η καρδιά των campers «απαιτείται» κοινή ησυχία. Για τις νύχτες που θέλετε να δείτε κόσμο υπάρχει πάντα η Σκάλα. Εδώ για νόστιμα εδέσματα προτιμείστε το Κύμα, έπειτα πάρτε ένα παγωτό και όλο και κάποια συναυλία με μικρό αντίτιμο θα σκαρώνεται στον αυλόγυρο του σχολείου, δίπλα στην θάλασσα, κλασικό τόπο συνάντησης για ντόπιους και παραθεριστές. Αλλιώς, "ψάξτε" κάτω από τις ομπρέλες της παραλίας στην Σκάλα που συχνά- πυκνά οργανώνονται μικρά after beach πάρτυ, ανοιχτά για όλους. Για πιο ανεβασμένες mainstream καταστάσεις το Κάστρο Club στην παραλία του Μεγαλοχωρίου άνοιξε ήδη τον χορό των events με συναυλία της Κέλλυς Κελεκίδου και έπονται lives, parties με γνωστούς djs κ.ά. (φροντίζουν μάλιστα και για ειδικά πακέτα με εισιτήρια, διαμονή, ποτό κλπ. Πληρ. 2297091357, 6989288118).

Που να μείνετε

Αγκίστρι: τόσο κοντά τόσο μακριά - εικόνα 3
Ξενοδοχείο Διόνυσος

Αλκυώνη Χαλαρό στέκι ανάμεσα στην Χαλκιάδα και το Λιμάνι με απλά δωμάτια και καφέ- εστιατόριο για όλες τις ώρες (22970-91377, από € 30) Διόνυσος Στην λιγότερο τουριστική πλευρά του νησιού στην Σκληρή προσφέρουν άνεση ησυχία και αυτονομία. Λίγο πιο πέρα θα βρείτε και μια επιγραφή να λέει "οδός ερωτευμένων". Τυχαίο; (22970 91222) Kekrifalia Hotel Από τα πρώτα ξενοδοχεία του νησιού, ριζικά ανακαινισμένο σε πολύ ωραία θέση, πάνω στο βράχο, στη Σκληρή, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. (22970/91596, από € 40)

Πως θα πάτε

Καθημερινή συχνή σύνδεση από τον Πειραιά με επιβατηγά-οχηματαγωγά και ταχύπλοα της Hellenic Seaways για τα λιμάνια Σκάλα και Μύλοι (2104199000, εισιτήριο: EUR 10,50 και 13,50 αντίστοιχα).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.