Πήγαμε στο Αγκίστρι και σας έχουμε όλα τα μυστικά για την καλύτερη low budget καλοκαιρινή απόδραση εξπρές

Μια καταπράσινη «ανάσα» σε λιγότερο από μια ώρα από την Αθήνα.

Πήγαμε στο Αγκίστρι και σας έχουμε όλα τα μυστικά για την καλύτερη low budget καλοκαιρινή απόδραση εξπρές

Καταπράσινο, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με καθημερινά ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά (σε μόλις 2 ώρες με το πλοίο και 55 λεπτά με το δελφίνι), το Αγκίστρι είναι μια πολύ οικονομική επιλογή, ακόμα και για μονοήμερη. Ιδανική για τους φοιτητές, καθώς το εισιτήριο του φέρι μποτ είναι μόλις 6 ευρώ!

Για ποιούς είναι

Πήγαμε στο Αγκίστρι και σας έχουμε όλα τα μυστικά για την καλύτερη low budget καλοκαιρινή απόδραση εξπρές - εικόνα 1

Το νησί δεν έχει ιδιαίτερα κοσμοπολίτικο αέρα ή πολλά αξιοθέατα. Διαθέτει όμως πλούσια φυσική ομορφιά, χάρη στο ότι είναι γεμάτο πεύκα και γραφικές παραλίες. Μια πρόταση κυρίως για αυτούς που αναζητούν χαλάρωση, ηρεμία, τους αρέσει η εξερεύνηση στη φύση, το κολύμπι σε γαλαζοπράσινα νερά και οι σπιτικές γεύσεις.

Το νησί απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Είναι Ιδανικό για οικογένειες, λόγω του ότι οι αποστάσεις είναι κοντινές. Επίσης, η οργανωμένη αμμουδερή παραλία της Σκάλας, με τα άβαθα νερά είναι πολύ καλή επιλογή για παιδιά.

Το Αγκίστρι απευθύνεται εξίσου σε παρέες, καθώς διαθέτει αρκετά μαγαζιά για να βγεις και έχει προτάσεις για εξορμήσεις με ποδήλατο. Τέλος, οι ήρεμοι ρυθμοί του νησιού και το ειδυλλιακό τοπίο, το κάνουν ιδανικό για ζευγάρια με χαλαρή διάθεση.

Το νησί ενδείκνυται για εξερεύνηση με ποδήλατο. Ακόμα και αν δεν έχετε δικό σας ποδήλατο μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε από κάποιο κατάστημα στη Σκάλα.

Εξορμήσεις

Πήγαμε στο Αγκίστρι και σας έχουμε όλα τα μυστικά για την καλύτερη low budget καλοκαιρινή απόδραση εξπρές - εικόνα 2

Η πρώτη μας πρόταση για εξόρμηση στο νησί. είναι το πευκοδάσος. Το καταπράσινο δασάκι είναι μια «ανάσα δροσιάς» στο καύσωνα του καλοκαιριού. Θα το βρείτε μόλις λίγα λεπτά, με τα πόδια, από το λιμάνι της Σκάλας. Όσο το διασχίζεις θα βρεις μικρά κρυμμένα σημεία για μπάνιο στα κολπάκια που σχηματίζονται στους πρόποδες του. Δεν είναι τυχαίο ότι το προτιμούν οι λάτρεις του ελεύθερου camping.

Λίγο μετά το πευκοδάσος, συναντάς τη Χαλικιάδα, την παραλία των γυμνιστών, μια πολύ όμορφη παραλία με σχετικά απότομη κατάβαση, η οποία όμως δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Προτείνουμε, να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί ή απογευματάκι για να μην έχει πολύ ζέστη και να προτιμήσετε τα αθλητικά παπούτσια. Σίγουρα αξίζει ο κόπος της κατάβασης.

Πολύ όμορφο τοπίο, η παραλία είναι ένας μικρός κόλπος με καταγάλανα νερά. Από τη μια μεριά του υπάρχουν καταπράσινοι λόφοι, ενώ η μεριά της κατάβασης είναι εντελώς βραχώδης. Ακόμα, αν και κοντά στη πόλη είναι τελείως αποκομμένη από αυτή. Το μέρος το προτιμούν, επίσης, αρκετοί κατασκηνωτές.

Ακόμα μια παραλία που επισκεφθήκαμε, είναι η βοτσαλωτή Δραγουνέρα, πολύ ήσυχη, έχει μια καντίνα και λίγες ξαπλώστρες, ιδανική για χαλάρωση και ρεμβασμό. Με το ποδήλατο είναι εύκολα προσβάσιμη είτε μείνετε στη Σκάλα ή στο Μεγαλοχώρι.

Τέλος, αν επισκεφτείτε το Αγκίστρι μην παραλείψετε να κάνετε μονοήμερη στην Απόνησο. Μπορείτε να πάτε με ποδήλατο και η διαδρομή είναι πολύ όμορφή, καθώς στο δρόμο περνά κανείς από την περιοχή Λεκάνη με την όμορφη λίμνη του Αγκιστριού, κυριολεκτικά, πνιγμένη στα πεύκα. Τα νερά της λίμνης ανανεώνονται από τη θάλασσα, μέσω ενός μικρού καναλιού. Αξίζει να κάνετε μια στάση για να αγναντεψετε το τοπίο και να βγάλετε φωτογραφίες.

Πήγαμε στο Αγκίστρι και σας έχουμε όλα τα μυστικά για την καλύτερη low budget καλοκαιρινή απόδραση εξπρές - εικόνα 3

Εμείς, επειδή δε γνωρίζαμε για την ύπαρξη της λίμνης, προτιμήσαμε να πάμε στην Απόνησο με λεωφορείο του νησιού. Έτσι, είδαμε το τοπίο αυτό από μακριά.

Το λεωφορείο είναι μια πολύ καλή λύση για να κάνετε την εκδρομή ειδικά σε περίοδο καύσωνα. Τα δρομολόγια είναι αρκετά τακτικά (για δεδομένα νησιού) και η απόσταση μόλις είκοσι λεπτά από το κέντρο της Σκάλας. Η απόνησος είναι ένα εξωτικά όμορφο νησάκι, που ενώνεται με μια μικρή λωρίδα γης με το υπόλοιπο νησί. Συνδυάζει σμαραγδένια νερά και πολύ πράσινο. Η έκταση είναι ιδιωτική όποτε για να μπούμε πληρώσαμε είσοδο πέντε ευρώ που περιλαμβάνει καφέ ή μπύρα ή αναψυκτικό. Ο χώρος είναι οργανωμένος και στην τιμή της εισόδου περιλαμβάνεται και η ξαπλώστρα.

Έχει δύο όμορφες παραλίες, η μια δεν έχει καθόλου άμμο. Κατεβαίνεις στο νερό από σκάλα ή κάνεις βουτιά. Στην ουσία είναι μια γαλαζοπράσινη, φυσική πισίνα! Μέσα στο νερό υπάρχουν στρογγυλές κουλούρες στις οποίες μπορεί μια παρέα να κάτσει και να ρεμβάσει το τοπίο.

Η δεύτερη παραλία στην Απόνησο είναι μια αμμουδερή παραλία στην οποία μπορείς να νοικιάσεις βάρκα ή κανό για να κάνεις το γύρο του μικρού νησιού. Εμείς πήγαμε μέχρι μια γειτονική καταπράσινη βραχονησίδα και πραγματικά η διαδρομή άξιζε.

Όσον αφορά το φαγητό, ο χώρος σερβίρει φαγητό στην παραλία και υπάρχει εκεί κοντά ένα ταβερνάκι, η «Απόνησος» . Μπορείτε όμως να κάνετε και πικνίκ στα ξύλινα μοναστηριακά τραπέζια, στη σκιά των πευκόδεντρων με υπέροχη θέα.

Νόστιμα low budget tips

Πήγαμε στο Αγκίστρι και σας έχουμε όλα τα μυστικά για την καλύτερη low budget καλοκαιρινή απόδραση εξπρές - εικόνα 4

Πρωινό στο «Copa Cabana»: Το όμορφο αυτό μαγαζί στη Σκάλα σερβίρει πολύ καλό καφέ και είναι ο παράδεισος των pancakes! Έχει επίσης, νόστιμα γλυκά, πολλές αλμυρές επιλογές, όπως φοβερές ομελέτες, αλλά και smoothies και μπολ με γιαούρτι, βρώμη, μέλι και φρούτα για τους λάτρεις της πιο υγιεινής διατροφής .

Για σουβλάκι στο «Γυροκομείον»: Ίσως το καλύτερο σουβλάκι στο νησί. Βρίσκεται στο κέντρο της Σκάλας. Είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, με νόστιμες προτάσεις στο φαγητό. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε (πέρα από το σουβλάκι) τις σκεπαστές του μαγαζιού και το γύρο-κλαμπ.

Στο «Ζυμάρι» για πίτσα και ζυμαρικά: Μια πρόταση για μεσημεριανό με…Ιταλική αύρα. Το μαγαζί βρίσκεται επίσης στο κέντρο της Σκάλας. Ο χώρος είναι όμορφος και το φαγητό εξίσου νόστιμο. Δεν ήταν η πιο οικονομική μας επιλογή αλλά άξιζε και για τη γεύση και γιατί οι μερίδες ήταν μεγάλες. Δοκιμάστε την πίτσα με τη χειροποίητη ζύμη, αλλά και τα ζυμαρικά.

Πήγαμε στο Αγκίστρι και σας έχουμε όλα τα μυστικά για την καλύτερη low budget καλοκαιρινή απόδραση εξπρές - εικόνα 5

Ποτάκι στο «Sunrise cocktail beach bar – café» : Το μαγαζί προσφέρει πολύ ωραία κοκτέιλ, σε καλές τιμές για δεδομένα νησιού. Ακόμα καλύτερες τιμές θα βρείτε αν προτιμήσετε να πάτε στο happy hour. Από τη δική μας εμπειρία σας προτείνουμε να ζητήσετε να σας βάλουν το ποτό σας σε take away συσκευασία ώστε να το πιείτε κάνοντας βόλτα στο νησί.

Μπορείτε έτσι να περπατήσετε στο κεντρικό δρόμο ή στα στενά, χαζεύοντας τους διάφορους πάγκους μικροπωλητών και τα μαγαζιά με σουβενίρ ή να καθίσετε στις αναπαυτικές ξαπλώστρες της παραλίας και να ρεμβάσετε τη νυχτερινή θάλασσα.

Που να μείνετε:

Πήγαμε στο Αγκίστρι και σας έχουμε όλα τα μυστικά για την καλύτερη low budget καλοκαιρινή απόδραση εξπρές - εικόνα 6

Εμείς μείναμε στη Σκάλα, γιατί εκεί βρίσκεται το κέντρο του νησιού με τις περισσότερες επιλογές για φαγητό και ποτό. Βέβαια, με ποδήλατο η απόσταση ανάμεσα σε Σκάλα και Μεγαλοχώρι είναι περίπου δέκα λεπτά. Μείναμε στο Small Village Inn. Ένα πολύ μικρό και όμορφο συγκρότημα γκαρσονιερών, στον παραλιακό δρόμο της Σκάλας, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα.

Η υπόλοιπη παρέα μας έμεινε στο Nautilus Nontas Hotel(2297091065), στο Μεγαλοχώρι. Η τοποθεσία τους βόλευε περισσότερο γιατί προτίμησαν να μετακινηθούν προς και από το νησί με δελφίνι. Τα δωμάτια βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, είναι περιποιημένα ενώ το προσωπικό της ρεσεψιόν μπορεί να μεριμνήσει για ενοικίαση ποδηλάτων.

Μια ακόμη συμπαθητική λύση είναι το Aktaion Beach Hotel. Διαθέτει, εκτός από δωμάτια, μικρά διαμερίσματα τα οποία είναι κατάλληλα για παρέα ή οικογένεια. Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και έχει πισίνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.