Το "One&Only Kéa Island" καλωσορίζει τους πρώτους επισκέπτες του αυτήν την άνοιξη

Πρόκειται για το δεύτερο θέρετρο του υπερπολυτελούς brand στην Ελλάδα, ακολουθώντας το opening του "One&Only Aesthesis" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα τον Νοέμβριο του 2023.

One&Only Kéa Island

Μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα με το ταχύπλοο, βρίσκεται το νησί της Κέας, με περίπου 2.300 μόνιμους κατοίκους, που αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό του αθηναϊκού κοινού για το Σαββατοκύριακο. Εκεί βρίσκεται και η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια της One&Only, το ολοκαίνουριο "One&Only Kéa Island", το οποίο πλέον δέχεται ήδη κρατήσεις για τον Μάιο του 2024.

Πρόκειται για το δεύτερο θέρετρο του υπερπολυτελούς brand στην Ελλάδα, ακολουθώντας το opening του "One&Only Aesthesis" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα τον Νοέμβριο του 2023. Προσφέροντας απευθείας σύνδεση μεταξύ τους με ταχύπλοα, τα δύο resorts αναμένεται να σχηματίσουν έναν ταξιδιωτικό "κόμβο" για κάθε ταξιδευτή της Ευρώπης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με ένα all-villa resort και μία exclusive κοινότητα ιδιωτικών κατοικιών, το "One&Only Kéa Island" προσκαλεί λάτρεις της ευεξίας και κατοίκους του αστικού ιστού να βιώσουν και να συνδεθούν με τις αναζωογονητικές ιδιότητες του μεσογειακού τρόπου ζωής. Οι επισκέπτες εδώ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αγνά τοπικά και εποχικά προϊόντα στα εστιατόρια και μπαρ με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, και να εξερευνήσουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού της Κέας μέσα από προσωποποιημένες εμπειρίες. Το One&Only Spa αποτελεί ένα ολιστικό καταφύγιο, προσφέροντας θεραπευτικά προγράμματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με την Subtle Energies.

One&Only Kéa Island

Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική

Με την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου αρχιτέκτονα John Heath, οι 63 βίλλες του θερέτρου, χτισμένες στην άκρη των βράχων, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεγιστοποιούν την ιδιωτικότητα του επισκέπτη, προσφέροντας παράλληλα πανοραμική θέα στα τοπία του νησιού της Κέας και στη καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου. Με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός ή δύο υπνοδωματίων, αυτά τα σύγχρονα καταφύγια διαθέτουν λευκό μάρμαρο, πέτρα από την περιοχή, κοίλες οροφές με τζάμι και τεράστιες τζαμαρίες που εκτείνονται από το δάπεδο έως την οροφή.

Σχεδιασμένες για οικογένειες ή παρέες φίλων, οι Cliff Villas Δύο Υπνοδωματίων μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά. Στα χαρακτηριστικά τους συμπεριλαμβάνονται δύο μαρμάρινα ensuite μπάνια, μία κουζίνα για in-villa συγκεντρώσεις, καθώς και τραπεζαρία.

One&Only Kéa Island

Στην απέναντι πλευρά του κόλπου βρίσκεται μία περιορισμένης επέκτασης συλλογή από 40 One&Only Private Homes, τα οποία πλέον είναι διαθέσιμα προς αγορά. Με έμπνευση το σύγχρονο ελληνικό design, αυτές οι ιδιόκτητες βίλλες προσφέρουν επιλογή ενός έως έξι υπνοδωματίων, με το σχεδιασμό τους να κυμαίνεται μεταξύ των 180 και των 3.020 τετραγωνικών μέτρων. Χτισμένες σε οικόπεδα που φτάνουν τα 7.130 τετραγωνικά μέτρα, χαρακτηρίζονται από ενοποιημένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μεγάλους κήπους, βεράντες για φαγητό και χαλάρωση και ιδιωτικές πισίνες δίπλα στην πλαγιά με βυθισμένα μέσα στο νερό, daybeds. 

Τα εστιατόρια και τα bars του resort

One&Only Kéa Island

Ένα από τα πιο εύφορα νησιά των Κυκλάδων, οι αγροτικές ρίζες της Κέας πηγαίνουν χιλιάδες χρόνια πίσω. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια μαγειρική παράδοση του νησιού, τα εστιατόρια και τα bars του resort σερβίρουν εποχικά υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Το "Atria" προσφέρει μία ελληνική κουζίνα γεμάτη γεύση μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Όλη την ημέρα το "Kosmos lobby bar" καλωσορίζει τους επισκέπτες για μία εμπειρία Afternoon Tea με ελληνικό twist, ενώ, καθώς έρχεται το βράδυ, μεταμορφώνεται στο ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς το ποτό του με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Το "Kaiki", από την άλλη, σερβίρει όμορφες γεύσεις και ποτά όλη την ημέρα. Ταυτόχρονα το "Èpicora wine bar" περιμένει τους επισκέπτες για χειροποίητα τυριά, τοπικά αλλαντικά και μία μεγάλη συλλογή από ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για wine tasting εμπειρίες από τον εξειδικευμένο sommelier.

One&Only Kéa Island

Κρυμμένο πίσω από μία μυστική πόρτα και με μόλις 20 θέσεις, το ατμοσφαιρικό "Incognito" είναι ένα speakeasy bar με Κουβανέζικο χαρακτήρα που διαθέτει μία συλλογή από σπάνια ουίσκι και ρούμι, cocktails και ειδικό υγραντήρα με vintage πούρα.

Νησιωτικές εμπειρίες

Οι εμπειρίες του resort τιμούν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού της Κέας, προσφέροντας προσωποποιημένες δραστηριότητες σε στεριά και θάλασσα. Τοποθετημένο στην ήρεμη παραλία του resort, το "Bond Beach Club" φέρνει ενέργεια στο νησί με την ατζέντα του να είναι γεμάτη από διάσημα DJ guests, αλλά και με το μενού του σχεδιασμένο με βάση τα τοπικά υλικά, τα cocktails του και τις εμπειρίες dining δίπλα στο νερό.

One&Only Kéa Island

Σε μικρή απόσταση από την ακτή, μερικά από τα πιο διάσημα σημεία για καταδύσεις της Μεσογείου περιμένουν τους ορκισμένους λάτρεις του εν λόγω σπορ. Οι έμπειροι δύτες μπορούν να ακολουθήσουν την εξειδικευμένη ομάδα του resort και να καταδυθούν στα τέσσερα ιστορικά ναυάγια και τα προστατευόμενα θαλάσσια πάρκα που βρίσκονται γύρω από την Κέα, ενώ οι αρχάριοι μπορούν να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στις καταδύσεις στα ήρεμα νερά του κόλπου. 

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιπλανηθούν στον πολιτισμό και την ιστορία της Κέας μέσω των γεμάτων ζωή Πανηγυριών που οργανώνονται εντός του resort, των μαθημάτων αρχαιολογίας στους χώρους του θερέτρου, αλλά και με εμπειρίες, όπως η ποδηλασία μέχρι τον Φάρο του Αγίου Νικολάου, ή πεζοπορία στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας, όπου οι ναοί της Αθηνάς και του Απόλλωνα και το μεγάλο αμφιθέατρο προσφέρουν μία εξαιρετική ματιά στην ιστορική κληρονομιά του νησιού. Στην Ιουλίδα που είναι χτισμένη σε λόφο, οι επισκέπτες θα περιπλανηθούν στα σοκάκια του γραφικού χωριού και θα ανακαλύψουν κοσμηματοπωλεία, γκαλερί και καταστήματα που πωλούν χειροποίητα τοπικά προϊόντα.

Το resort διαθέτει ένα One&Only Spa. Σε συνεργασία με την Subtle Energies, το παραθαλάσσιο αυτό καταφύγιο θα προσφέρει signature θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το "One&Only Kéa Island", εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ενεργών φυσικών συστατικών. Το κέντρο ευεξίας θα προσφέρει επίσης εντατικά προγράμματα σχεδιασμένα για επαναφορά και αναζωογόνηση, ανανεωτικές ιεροτελεστίες ομορφιάς βασισμένες στα στοιχεία της γης και της θάλασσας του Αιγαίου, ένα σύγχρονο εσωτερικό και εξωτερικό γυμναστήριο, έναν ειδικό χώρο για yoga με θέα στη θάλασσα, καθώς και τη θεραπεία υγρού στοιχείου watsu.

Σε κοντινή απόσταση, το "Club One" χτισμένο πάνω στους βράχους προσφέρει εμπνευσμένες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες με γήπεδα τένις και padel, ποδήλατα και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για εφήβους, καθώς και ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ. Για τους μικρούς ταξιδιώτες το "KidsOnly" υπόσχεται ένα πρόγραμμα γεμάτο με δημιουργικά μαθήματα και υπαίθριες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα μοναδικά ναυάγια της Κέας. Οι μικροί φίλοι του brand, από 4 έως 11 ετών, μπορούν να μάθουν για τους θησαυρούς της θάλασσας μέσα από την αφήγηση ιστοριών, να επιδοθούν σε κυνήγι θησαυρού και να ανοίξουν το μυαλό τους με εμπειρίες που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα και τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του νησιού.

Καθώς προετοιμάζεται το opening, η One&Only έδωσε τη θέση του General Manager του resort στον Jerome Colson. Με περισσότερα από 20 χρόνια στον τομέα της φιλοξενίας και πάνω από 10 χρόνια συνεργασίας με το brand, ο κ. Jerome Colson φέρνει μαζί του βαθιά γνώση για το αντικείμενο. "Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που ηγούμαι του opening αυτού του εκπληκτικού resort. Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στο νησί της Κέας, και δεσμευόμαστε να το τιμήσουμε κατά τρόπο αυθεντικό τόσο απέναντι στο νησί όσο και στους ανθρώπους του. Από τις προσεκτικά επιλεγμένες εμπειρίες μας και τις παγκοσμίου κλάσης ευκαιρίες για καταδύσεις μέχρι την μοναδική τοπική κουζίνα, το resort αυτό αποτελεί έναν φόρο τιμής στο lifestyle του Αιγαίου και την αυθεντική αγροτική κληρονομιά της Κέας".

Χτισμένο στο νησί της Κέας, το resort βρίσκεται μόλις 30 λεπτά μακριά με ταχύπλοο από το λιμάνι του Λαυρίου στην Αθήνα, και 15 λεπτά με ελικόπτερο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ιδιωτικά transfers με ταχύπλοο είναι επίσης διαθέσιμα μεταξύ του resort και του "One&Only Aesthesis" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα κατόπιν ζήτησης. Το "One&Only Kéa Island" θα ξεκινήσει να υποδέχεται τους επισκέπτες του από τον Μάιο του 2024.

Διαβάστε Επίσης

Για κρατήσεις, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.