Θέατρο του Νέου Κόσμου

Παραστάσεις

Τα μαγικά βουνά

3
του Γιώργου Κοτζιούλα, του θιάσου
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '
  • Σκηνοθ.: Ομάδα Εlephas tiliensis

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη σκηνή παρουσιάζεται το Θέατρο του Βουνού και το έργο του Γιώργου Κοτζιούλα, του ανθρώπου που ίδρυσε στην Ήπειρο τη Λαϊκή Σκηνή με ηθοποιούς τους ίδιους τους αντάρτες και τις αντάρτισσες της VIII μεραρχίας του ΕΛΑΣ. Το έργο μιλά για την ιστορία του αντάρτικου θεάτρου κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης εστιάζοντας στη μαγική στιγμή που η ουτοπία πήρε σάρκα και οστά. Ο Κοτζιούλας, μέσω των έργων που παρουσιάζονταν από τη Λαϊκή Σκηνή, προπαγανδίζει τις νέες ιδέες και αξίες που αντιπροσωπεύει η Εθνική Αντίσταση, αλλά παράλληλα δε διστάζει να ασκήσει άμεσα κριτική στο αντάρτικο. Ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ταυτότητα, τη ρευστότητά της και τη δυσκολία μας να έρθουμε σε επαφή με τα τραύματα της σύγχρονης Ιστορίας μας, όπως αυτά της Κατοχής και του Εμφυλίου, ζωντανεύουν μέσα στο έργο. Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο της τεκμηρίωσης με τη μυθοπλασία, τα παραδοσιακά ηπειρώτικα και τα τραγούδια της εποχής με το λαϊκό θέατρο. Η σκηνή μεταμορφώνεται σε μια ορεινή πλαγιά με οργιώδη βλάστηση στο Βουργαρέλι της Πίνδου, εκεί όπου πρωτοπαίχτηκαν τα έργα.

Παραστάσεις: Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 6.30 μ.μ. Τιμές: € 18, 15. Ισχύουν ειδικές τιμές. Την Παρ. 12/4, ακολουθεί συζήτηση με τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Π. Μιχαλόπουλο, και με μέλη της οικογένειας του συγγραφέα.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)

Ο Τίποτας (μια πονεμένη ιστορία)

του Γουίλ Ίνο
  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 95 '
  • Σκηνοθ.: Θ. Τοκάκης

Ο Τίποτας. Είναι (σχεδόν) ένας άνθρωπος. Όπως όλοι. Με ένα παρελθόν. Κι ένα μέλλον (;). Και μια ήσυχη ατάραχη ζωή. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει και να πιστέψουν κι οι άλλοι. Ο Θάνος Τοκάκης, μετά τη μικρού μήκους ταινία “Tokakis ή What’s my name”, όπου, αξιοποιώντας προσωπικά του βιώματα, επίσης ασχολήθηκε με αυτοσαρκασμό με το θέμα, σκηνοθετεί και ερμηνεύει έναν σχεδόν μπεκετικό ήρωα, που από σκηνής μιλάει για τον πόνο, τα ραγίσματα και τα τραύματα που κουβαλά. Θέματα για τα οποία δεν θέλει να μιλήσει κανείς, οριακά ούτε ο ίδιος. Βασισμένη στο κείμενο του υποψήφιου για Πούλιτζερ Γουίλ Ίνο, η παράσταση, στα όρια του stand up comedy, γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ανατροπές αλλά και πολύ πόνο, αξιοποιεί θραύσματα μιας ιστορίας για να αναρωτηθεί για το πόσο μας ορίζει η ευτυχία και η «υποχρέωση» να την αναζητούμε. Η παράσταση μοιάζει σαν να παρακολουθούμε μια κουβέντα, μια χαλαρή συζήτηση περί ζωής που δεν αφορά κάτι συγκεκριμένο. Ο Τίποτας έχει στο μυαλό του κάνα δυο –το πολύ– απλά πράγματα που τον απασχολούν και μας απασχολούν.

Παραστάσεις: Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ. Τιμές: € 16, 14.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)

Τα κλειδιά-για μια δυνατή ζωή

της Νάνσι Ντέιβις
  • Μουσικοθεατρική Παράσταση
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.: Στ. Δρουσιώτης, Ν. Κοντογεώργη

Στην πρωτότυπη αυτή παράσταση, η Νάντια Κοντογεώργη συνδυάζει για πρώτη φορά το μουσικό θέατρο μαζί με τη ψυχοθεραπευτική αφήγηση, ερμηνεύοντας ιστορίες για παιδιά αλλά και ενήλικες από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας ψυχολόγου Νάνσι Ντέιβις (PhD), “Therapeutic stories that teach and heal” (“Θεραπευτικές ιστορίες που διδάσκουν και επουλώνουν”). H αγαπημένη ηθοποιός με τη ζωντανή σύμπραξη του διακεκριμένου τσελίστα Αλέξανδρου Μποτίνη, απευθύνεται σε εμάς, τα παιδιά μας και το «εσωτερικό μας παιδί» και καταφέρνει να φανερώσει μέσα από τη μοναδική αυτή μουσικοθεατρική εμπειρία τα κλειδιά που μας βοηθούν να επιτύχουμε για μια συνειδητή ζωή όπου όλα είναι δυνατά!

Παραστάσεις: Σάβ., Κυρ. 12 μ. Τιμές: € 12.

  • Εως: 28/04
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)