Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ

Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ

  • Διάρκεια: 80'
  • 4

Ο Νικολάι, κάτοικος του Παντόλσκ, μιας άχρωμης πόλης στην περιφέρεια της Μόσχας, συλλαμβάνεται χωρίς να ξέρει γιατί και μεταφέρεται σε ένα αστυνομικό τμήμα. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς του τμήματος, οι οποίοι τον υποβάλλουν σε μια εκκεντρική ανάκριση, που περιλαμβάνει από ασκήσεις παρατηρητικότητας και κιναισθησίας μέχρι ερωτήσεις που αφορούν την ιστορία της πόλης του, την αβάν-γκαρντ τέχνη και τις ερωτικές του σχέσεις. Η ανάκριση αυτή, μέχρι την απρόσμενη εξέλιξή της, θα δοκιμάσει τα όρια της λογικής του, σε ένα θρίλερ με κωμικά στοιχεία που ασκεί κριτική στην κυρίαρχη κουλτούρα της εποχής, η οποία επιβάλλει να αντλείς ευχαρίστηση από τη ζοφερή πραγματικότητα.


Ερμηνεύουν: Άρης Μπαλής, Θ. Δόβρης, Ελ. Κουτσιούμπα, Π. Μανουηλίδης, Αλ. Σιάτρας, Γ. Χουσμέν. Σκην.-κοστ.: Π. Μέξης. Μουσ.: Π. Μανουηλίδης. Φωτ.: Αλ. Αναστασίου. Κατάλληλο για άνω των 12 ετών.

Αναλυτική κριτική

Το πρωτοπαρουσιαζόμενο στην Ελλάδα βραβευμένο ρωσικό έργο του 2016 έχει πολιτική στόχευση, σουρεαλισμό και σαρκαστικό χιούμορ· αναδεικνύεται δε χάρη σε μια παράσταση σκηνοθετικής ακρίβειας και υπέροχων ερμηνειών. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική