"Σλουθ": Θεατρικό πεδίο μάχης για τους Δημήτρη Μυλωνά και Σωτήρη Χατζάκη

Ένα υποκριτικό ντουέτο υψηλής τάσης συναντιέται στο κορυφαίο ψυχολογικό θρίλερ του Άντονι Σάφερ στη σκηνή του Θεάτρου Από Μηχανής.

«Σλουθ»: Θεατρικό πεδίο μάχης για τους Δημήτρη Μυλωνά και Σωτήρη Χατζάκη

Σωτήρης Χατζάκης και Δημήτρης Μυλωνάς, δύο καλλιτέχνες με διττή ταυτότητα, ηθοποιοί και σκηνοθέτες εξίσου, συμπρωταγωνιστούν στο "Σλουθ" του Άντονι Σάφερ στο Από Μηχανής Θέατρο. Το "Δάνειο" του Τζόρντι Γκαλθεράν υπήρξε την προηγούμενη σεζόν η αφορμή να ξανασυναντηθούν μετά τον "Τελευταίο πειρασμό" του Νίκου Καζαντζάκη στο Εθνικό Θέατρο (2003-04) όπου ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθέτησε τον Δημήτρη Μυλωνά. Απ’ ότι φαίνεται η ιστορία επαναλαμβάνεται, μόνο που τώρα μοιράζονται από κοινού τη σκηνή σε ένα ισχυρό θεατρικό ντουέτο που φέρνει αντιμέτωπους έναν απατημένο σύζυγο και τον εραστή της γυναίκας του, ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί.

"Σλουθ": Θεατρικό πεδίο μάχης για τους Δημήτρη Μυλωνά και Σωτήρη Χατζάκη - εικόνα 1

"Δύο άντρες στη σκηνή. Ο ένας καλεί στο σπίτι του τον εραστή της γυναίκας του, ο άλλος ανταποκρίνεται και τον επισκέπτεται. Δύο μαχητές πρόσωπο με πρόσωπο. Και αρχίζει το παιχνίδι. Οι δύο παίκτες παίζουν το ρόλο του θύτη και του θύματος, του θηρευτή και του θηράματος εναλλάξ. Μεταμφιέζονται, αλλάζουν όψη, ψυχισμούς, συμπεριφορές και πεποιθήσεις. Τίποτα δεν μένει σταθερό, γιατί όλα υπηρετούν το παιχνίδι" σημειώνει ο Σωτήρης Χατζάκης για τα δύο αντίπαλα δέη και το συμφωνημένο μεταξύ τους κωμικοτραγικό παιχνίδι που αγγίζει τους όρους του ψυχολογικού θρίλερ και του αστυνομικού μυθιστορήματος. Γεγονός που όπως επισημαίνει ο Βρετανός συγγραφέας αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας του "Σλουθ", το ότι διακωμωδεί δηλαδή το αστυνομικό θρίλερ, "αναδεικνύοντας παράλληλα όλες τις αρετές του", σύμφωνα με τον κριτικό των New York Times Κλιβ Μπαρνς.

"Σλουθ": Θεατρικό πεδίο μάχης για τους Δημήτρη Μυλωνά και Σωτήρη Χατζάκη - εικόνα 2

Μέχρι σήμερα το "Σλουθ" παραμένει το κορυφαίο έργο του Σάφερ για το οποίο ουσιαστικά έγινε γνωστός και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σύγχρονου βρετανικού θεάτρου, καθώς παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου αλλά και στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης κατακτώντας το Βραβείο Τόνι ως το καλύτερο έργο για το 1970. Δύο χρόνια αργότερα διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με τους Μάικλ Κέιν στο ρόλο του Μίλον Τιντλ και τον Σερ Λόρενς Ολίβιε στο ρόλο του Άντριου Γουάικ. Ο Ολίβιε κέρδισε το βραβείο των Κινηματογραφικών Κριτικών της Νέας Υόρκης και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Στην Ελλάδα έμεινε στην ιστορία το ανέβασμα του με το δίδυμο Δημήτρης Χορν και Αλέκος Αλεξανδράκης αλλά και από τη μετέπειτα παρουσίαση του με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

"Σλουθ": Θεατρικό πεδίο μάχης για τους Δημήτρη Μυλωνά και Σωτήρη Χατζάκη - εικόνα 3

Η παράσταση του Από Μηχανής βασίζεται στη μετάφραση του Αντώνη Σολωμού. Τα σκηνικά υπογράφει η Έρση Δρίνη, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τους φωτισμούς ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Ζαχαρίας Καρούνης.

Περισσότερες πληροφορίες

Σλουθ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Η σκηνή μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μεταξύ δύο αντρών, ενός απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του που διεκδικεί να την παντρευτεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.