Ξεκίνησε η προπώληση για τις «Μεγάλες προσδοκίες»

Πρωταγωνιστές πρώτης γραμμής επέλεξε η Λίλλυ Μελεμέ για την πολυαναμενόμενη μεταφορά του αριστουργήματος του Ντίκενς στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου. Εκατό τυχεροί αναγνώστες του «α» που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην πρεμιέρα.

Ξεκίνησε η προπώληση για τις «Μεγάλες προσδοκίες»

Ένας θίασος πρώτης γραμμής πρωταγωνιστεί στη θεατρική διασκευή του αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς «Μεγάλες προσδοκίες» που ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε δική της σκηνοθεσία η έμπειρη Λίλλυ Μελεμέ. Στην πολυαναμενόμενη παραγωγή που αναμένουμε στις 31 Ιανουαρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Γιώργος Χριστοδούλου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κωνσταντίνος Γεωργαλής και Λήδα Κουτσοδασκάλου, πατώντας στη διασκευή της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου, ζωντανεύουν επί σκηνής τον ατμοσφαιρικό όσο και ρεαλιστικό κόσμο του Ντίκενς, όπου οι άνθρωποι ζουν παγιδευμένοι στις μνήμες του παρελθόντος, σε ένα ζοφερό παρόν, αναζητώντας τη λύτρωση στο μέλλον. Εκατό τυχεροί αναγνώστες του «α» θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην πρεμιέρα κατόπιν συμμετοχής στον διαγωνισμό που θα βρείτε εδώ.

Ξεκίνησε η προπώληση για τις «Μεγάλες προσδοκίες» - εικόνα 1

Το κλασικό έργο, που μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον Ντέιβιντ Λιν το 1946 σφραγίζοντας την πιο δημοφιλή κινηματογραφική του εκδοχή (με τον «Όλιβερ Τουίστ» να ακολουθεί από τον ίδιο σκηνοθέτη το 1948), καταγράφει την περιπετειώδη και σκοτεινή ιστορία ενηλικίωσης του Πιπ, ενός ορφανού παιδιού που προέρχεται από την εργατική τάξη και σε ηλικία 8 ετών βλέπει για πρώτη φορά και ερωτεύεται την όμορφη αριστοκράτισσα Εστέλλα. Στη σκληρή εποχή που ακολουθεί την Βιομηχανική Επανάσταση στην Αγγλία, ο έρωτας είναι αυτός που κινεί τη ζωή του νεαρού ήρωα, «ένας έρωτας απόλυτος, ανεξάντλητος, παράφορος που διαπερνά το φράγμα του χρόνου, δυναμώνει απ’ τα εμπόδια, καταλύει όλες τις αντιστάσεις και αποκαλύπτει, μέσα από μια οδυνηρή διαδρομή, τον πυρήνα του πραγματικού εαυτού», όπως υπογραμμίζει η Λίλλυ Μελεμέ.

Ξεκίνησε η προπώληση για τις «Μεγάλες προσδοκίες» - εικόνα 2

Μια σειρά συμπτώσεων φέρνει τον Πιπ στο Λονδίνο. Όσο παραμένει, όμως, σε χαμηλό οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, η ψυχρή και απόμακρη με τους άντρες Εστέλλα, που έχει μεγαλώσει με την εγκαταλελειμμένη από τον αρραβωνιαστικό της Δεσποινίδα Χάβισαμ, δεν επιτρέπει στον εαυτό της να νιώσει κανένα συναίσθημα. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ο Πιπ ανελίσσεται κοινωνικά, χάρη στον μυστηριώδη πατρόνο του και πρώην κατάδικο, κύριο Μάγκουιτς.

Ξεκίνησε η προπώληση για τις «Μεγάλες προσδοκίες» - εικόνα 3

­© φωτογραφιών: Τάσος Βρεττός

i«Μεγάλες προσδοκίες» | Σύγχρονο Θέατρο | Από 31 Ιανουαρίου | Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου, 2103464380, www.ticketplus.gr | www.sychronotheatro.gr | fb: @Σύγχρονο Θέατρο_official

Περισσότερες πληροφορίες

Μεγάλες προσδοκίες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Το αριστούργημα του Ντίκενς, που μεταφέρεται για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή, καταγράφει την πορεία του Πιπ από την εργατική τάξη στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα και τον έρωτά του για μια αριστοκράτισσα.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.