Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή

Αγαπημένοι ηθοποιοί και δημιουργοί γίνονται οι συνοδοιπόροι μας σε ένα ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού.

Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή

Η Κάρμεν Ρουγγέρη ζωντανεύει στη σκηνή του Κιβωτός δυο παραμυθένιους κόσμους με τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα»: Το βασίλειο της γης και το βασίλειο του νερού που θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους.

Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή - εικόνα 1
«Σταχτοπούτα»

Στο Βαφείο, τώρα, ο πρίγκιπας αναζητά την κλασική ηρωίδα των παραμυθιών, τη «Σταχτοπούτα», στην παράσταση του Θοδωρή Κατσαρού με νέους ηθοποιούς. Και στο θέατρο Μπρόντγουαιη ο πρίγκιπας θα προσπαθήσει να βρει την αγαπημένη του με ένα γοβάκι στο χέρι, σε μια παράσταση που έχει για πρωταγωνιστές τους Βασίλη Πλατάκη, Αναστάση Δεληγιάννη και τον Κώστα Βουτσά στο ρόλο του βασιλιά.

Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή - εικόνα 2
«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά»

Και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι βασιλιάς φέτος, αλλά αυτή τη φορά στα «Καινούργια ρούχα του βασιλιά» το κλασικό παραμύθι του Άντερσεν που παίζεται σε μια ευφάνταστη παράσταση στο Αλίκη.

Έξι παραμυθένιοι κόσμοι στη σκηνή - εικόνα 3
«Χίλιες και μια ιστορίες»

Στο Εθνικό οι «Χίλιες και μια ιστορίες» του Μάικ Κέννυ που σκηνοθετεί η Βάσια Ατταριάν ζωντανεύουν τη μυθική Ανατολή. Στο Πόρτα, τώρα, το υπέροχο «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου μας μαθαίνει την αξία της συνύπαρξης και του σεβασμού, ενώ η «Επιστροφή των παραμυθιών» της ομάδας Μποέμ στο Σταθμό μας θυμίζει όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνουν τα παραμύθια ζωντανά.

Περισσότερες πληροφορίες

Η επιστροφή των παραμυθιών

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων, σε μια παράσταση που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του παιδιού με το διάβασμα.

Το σκλαβί

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 105 '

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, μιλάει για δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή όμως αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι.

Η Σταχτοπούτα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Διαδραστική παράσταση, στο πλαίσιο της οποίας οι θεατές αποφασίζουν την εξέλιξη της ιστορίας και βοηθούν τη Σταχτοπούτα να βρει τον πρίγκιπά της.

Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

Την παράσταση, η οποία αποτελεί μια σύνθεση ρώσικων παραμυθιών, ντύνει η μουσική των Μουσόργκσκι, Μποροντίν, Ρίμσκι-Κόρσακοφ και Τσαϊκόφσκι.

Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '

Διασκευή του κλασικού παραμυθιού του Άντερσεν, που μιλάει για τη δύναμη της αλήθειας και την ανάγκη να διαθέτει η εξουσία ευθύνη, ταπεινότητα και γνώση.

Η Σταχτοπούτα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '

Μουσικοχορευτική εκδοχή του παραμυθιού του Σαρλ Περό, που μιλάει για αξίες όπως ο σεβασμός, η δικαιοσύνη και η δύναμη της αληθινής αγάπης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.