Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival

Για 11η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc For Dance Festival, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Φρόσω Τρούσα, μας καλεί να δούμε στο Θέατρο Κιβωτός πρωτότυπα χορευτικά έργα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival

Για 11η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc For Dance Festival, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Φρόσω Τρούσα, μας καλεί να δούμε στο Θέατρο Κιβωτός πρωτότυπα χορευτικά έργα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Afterwords»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 1

Συνεχίζοντας την έρευνά της πάνω στην ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου, η Σοφία Μαυραγάνη εξερευνά τις τομές ανάμεσα στο χορό, το θέατρο και τη μουσική με εργαλείο και κοινό τόπο το σώμα. Με τέσσερις εξαιρετικούς ερμηνευτές, τους Χαρά Κότσαλη, Γιώργο Κοτσιφάκη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου και Χρήστο Στρινόπουλο, ολοκληρώνει την τριλογία που άνοιξαν τα έργα «Speechless» και «Lady R.» (23/5).

«Evil unicorns»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 2

Οι «μοχθηροί μονόκεροι», όρος που επινόησαν μηχανικοί της Google για μη επαληθευμένες αναρτήσεις γεμάτες ψέματα, ενέπνευσαν στο ντουέτο koka & panu, σε συνεργασία με τον Τάσο Καραχάλιο, μια σαραντάλεπτη παράσταση για τις αναμνήσεις που ­παραμορφώνονται για να προσαρμοστούν στην ανάγκη της επιβίωσης (23/5).

«Näss»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 3

Ως «ένα πιο πνευματικό είδος χιπ χοπ, μπολιασμένο με αρχαίες παραδόσεις και βασισμένο στις αφρικανικές τράιμπαλ ρίζες του», μας συστήνει ο Μαροκινός χορογράφος, χορευτής και δάσκαλος Φουάντ Μπουσούντ την παράστασή του. Κι έχει ιδιαίτερο ενδια­φέρον, καθώς πηγές έμπνευσής του είναι οι μαροκινοί παραδοσιακοί χοροί taskiwine και reggada, ο μυστικισμός της ανιμιστικής παράδοσης των Gnawa και το μαροκινό συγκρότημα Nass el Ghiwane (24/5).

«The Playground»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 4

Ο χορευτής και χορογράφος Στέφανος Μπιζάς και ο ηθοποιός Γιώργος Πελαγίας δημιούργησαν κι ερμηνεύουν αυτό το έργο που, όπως δηλώνουν, «ανιχνεύει τους εσωτερικούς περιορισμούς που μας θέτουν τα κάθε λογής συστήματα (εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά) ως προς την κατάκτηση και την κατανόηση της αλήθειας στις πλέον απελευθερωτικές διαστάσεις της» (25/5).

«ΤΑΜΑΤΑ»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 5

Ο Κύπριος χορογράφος-χορευτής μετρά πολλές συνεργασίες με γνωστούς Ελλαδίτες χορογράφους αλλά και σημαντικές προσωπικές δουλειές. Με τη συγκεκριμένη παράσταση έρχεται να μιλήσει για την πίστη και τα πράγματα που πιστεύουν ότι έχουν χάσει από τη ζωή τους οι άνθρωποι και να φωτίσει σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχολογίας, δίνοντας έμφαση στο αρσενικό φύλο (25/5).

«JunkDance»

Έξι παραστάσεις που πρέπει να δεις στο Arc For Dance Festival - εικόνα 6

Τι αξία έχει η κίνηση όταν αποτελεί διακοσμητικό και περιγραφικό στοιχείο ενός οπτικοακουστικού προϊόντος; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα στα οποία θέλει να απαντήσει η Ξένια Βλάχου-Κογχυλάκη με αυτήν την παράσταση με θέμα τα πολιτιστικά απορρίμματα, τα κάθε είδους κινητικά και χορευτικά απόβλητα δηλαδή, όπως αυτά αναπαράγονται και προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (24/5).

Περισσότερες πληροφορίες

Arc for Dance Festival 11

  • Φεστιβάλ

Η θεματική του φεστιβάλ εστιάζει στους ήχους που πηγάζουν από το σώμα των χορευτών και στον τρόπο που τους προσλαμβάνουν οι θεατές. Χορεύουν οι Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου («Evil unicorn* - based on a false story», 23/5), Σοφία Μαυραγάνη («Afterwords», 23/5), Ξένια Κογχυλάκη («JunkDance», 24/5), Fouad Boussouf («Nass», 24/5), Στέφανος Μπίζας («The playground», 25/5), Φώτης Νικολάου («Τamata», 25/5), Ιωάννα Αντώναρου, Νατάσα Σαραντοπούλου («It’s better in the Bahamas», 26/5), Flora Detraz («Muyte maker», 26/5).

Κιβωτός

Πειραιώς 115

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.