Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο

Στο Θέατρο Αργώ θα ροκάρουμε. Ο πρίγκιπας της ελληνικής ροκ σκηνής ενέπνευσε τη Λεία Βιτάλη να γράψει το «Rock story», το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 24/3.

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο

Στο Θέατρο Αργώ θα ροκάρουμε. Ο πρίγκιπας της ελληνικής ροκ σκηνής ενέπνευσε τη Λεία Βιτάλη να γράψει το «Rock story», το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 24/3.

Η περίπτωση Σιδηρόπουλου

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 1

Ο ασυμβίβαστος Παύλος Σιδηρόπουλος, δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά, από τα φοιτητικά του χρόνια επέλεξε να μην ακολουθήσει τις κοινωνικές επιταγές της εποχής του. Μπορεί να έφυγε νωρίς, σε ηλικία μόλις 42 ετών, από υπερβολική δόση ηρωίνης, κατάφερε όμως να εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

Ο σκηνοθέτης

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 2

Ο Γιάννης Καραχισαρίδης, αναγνωρίζοντας πως το ροκ είναι παντοτινό σύμβολο αντικομφορμισμού, με εκφραστές ανθρώπους που δεν βολεύονται στα τετριμμένα και αναζητούν το νόημα σε πιο δύσβατες διαδρομές, έστησε μια παράσταση που ροκάρει με πρόζα, μουσική και ποίηση. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ξέφρενη πορεία ενός άντρα από την ελευθερία και τον ασυμβίβαστο έρωτα προς το θάνατο.

Η συγγραφέας

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 3

Η Λεία Βιτάλη εμπνεύστηκε το «Rock story» από την προσωπικότητα του κατεξοχήν ροκ συμβόλου της ελληνικής δεκαετίας του ’80. Ωστόσο, μέσα από το έργο της επιδιώκει να εξερευνήσει τον κόσμο του ροκ χωρίς να αποθεώνει το σύμβολο. Αναζητά να βρει τον άνθρωπο μέσα από τις αδυναμίες, τους πόθους, τα λάθη αλλά και το όνειρο.

Ο πρωταγωνιστής

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 4

Ο Βασίλης Παναγιωτίδης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ηθοποιός και τραγουδιστής με ενεργό δράση (έχει κυκλοφορήσει προσωπικό άλμπουμ με εννέα νέα τραγούδια και τίτλο «Η Αλίκη στη χώρα των τραυμάτων»), θα επωμιστεί τον κεντρικό ρόλο. Φορώντας σκισμένο τζιν και κρατώντας κιθάρα, ετοιμάζεται να φέρει στη σκηνή του Αργώ έναν κατακλυσμό από εικόνες, συναισθήματα και πάθη.

Οι συντελεστές

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 5

Δίπλα στον πρωταγωνιστή Βασίλη Παναγιωτίδη θα δούμε την Αιμιλία Υψηλάντη, τον Γιώργο Ζιόβα, τη Δήμητρα Βαμβακάρη και την Έλια Βεργανελάκη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ατμόσφαιρας παίζουν τα βίντεο, τα οποία σχεδίασε ο Διονύσης Σιδηροκαστρίτης.

Η παρακαταθήκη

Ένα rock idol εμπνευσμένο από τον Σιδηρόπουλο - εικόνα 6

Με την κιθάρα ανά χείρας, ο πρωταγωνιστής Βασίλης Παναγιωτίδης θα μας θυμίσει διαχρονικά τραγούδια της ελληνικής και της ξένης ροκ σκηνής αλλά και κάποια ποιήματα που έγραψε ο Σιδηρόπουλος. Αξίζει να γνωρίζετε πως μόλις κυκλοφόρησε μια συλλογή με ανέκδοτα ποιήματά του, με τον τίτλο «Έχω μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα» (εκδ. Opportuna).

Περισσότερες πληροφορίες

Rock story

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Εμπνευσμένο από την προσωπικότητα του Παύλου Σιδηρόπουλου, το έργο εξερευνά τον κόσμο του ροκ, που ήρθε ως απάντηση στον κοινωνικό κομφορμισμό των ’60s και των ’70s.

Αργώ

Ελευσινίων 15

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.