Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση

Πρωταγωνίστριες σπουδαίων έργων αλλά και καθημερινές ηρωΐδες παίρνουν το λόγο σε τέσσερις παραστάσεις.

Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση

«Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται»

Μια γυναίκα ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά της, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κίνδυνος... Στο έργο του Ρομπέρ Τομά, μια μητέρα, δυο κόρες, μια γιαγιά, μια θεία, μια οικονόμος, μια καμαριέρα και μια απρόσκλητη επισκέπτρια αποκαλύπτουν τον κόσμο των γυναικών με αφορμή ένα φόνο. Ο Γιάννης Καραχισαρίδης σκηνοθετεί τις Αιμιλία Υψηλάντη, Μαρία Ζορμπά, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου κ.ά. (Αργώ)

«Γυναίκες του Παπαδιαμάντη»

Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση - εικόνα 1

Η Νένα Μεντή δίνει τον τόνο ως Φραγκογιαννού, με μια ερμηνεία γεμάτη δύναμη και πάθος, στη σκηνική σύνθεση του Πέτρου Ζούλια που αντλεί έμπνευση από ηρωίδες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Και οι υπόλοιπες όμως πέντε πρωταγωνίστριες σκιαγραφούν με σεβασμό διαφορετικές γυναικείες φιγούρες και ταυτότητες. (Χώρα)

«Γυναίκες από χώμα»

Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση - εικόνα 2

Πώς μπορεί να αισθάνεται μια γυναίκα που κατηγορείται με βάση την ασθένειά της; Θα το μάθετε από πρώτο χέρι στην παράσταση που ανεβάζει η ομάδα Ανδρομέδα και σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης βασισμένος στις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών που διαπομπεύτηκαν από το Υπουργείο Υγείας το 2012. (Vault)

«Χαμάμ γυναικών»

Τέσσερα έργα φωτίζουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση - εικόνα 3

Μέσα στο χαλαρωτικό ατμόλουτρο, γυναίκες διαφορετικές η μία από την άλλη εξομολογούνται τα καθημερινά, χαλαρώνουν, αστειεύονται και ξεπλένουν το κορμί τους και την ψυχή τους. Η Βάσια Παναγοπούλου σκηνοθετεί το έργο της Νελ Νταν που φέρνει στη σκηνή τις Βίλμα Τσακίρη, Γιάννα Σταυράκη, Μυριέλλα Κουρεντή, Φιλίτσα Καλογεράκου, Ελευθερία Ρήγου και Τέτα Καμπουρέλη. (Ακάδημος)

Περισσότερες πληροφορίες

Γυναίκες από χώμα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Το έργο βασίζεται σε μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών που κατηγορήθηκαν και διαπομπεύτηκαν στην Ελλάδα το 2012. Οι μαρτυρίες τους ζωντανεύουν στη σκηνή όλη την τραγική ιστορία της χειραγώγησης, της κακομεταχείρισης και της διαφθοράς που έζησαν.

Γυναίκες του Παπαδιαμάντη

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Πορτρέτα ηλικιωμένων και νεαρών γυναικών, ηρωίδων από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, ζωντανεύουν στη σκηνή. Κοινός τους στόχος η επιβίωση κόντρα στις απώλειες και τις δυσκολίες της ζωής.

Χαμάμ γυναικών

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Έργο για τη φιλία, τη γυναικεία αλληλεγγύη και για το τι μπορούν να κατορθώσουν οι γυναίκες όταν αντιμετωπίζουν ενωμένες έναν κοινό στόχο...

8 γυναίκες κατηγορούνται

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 110 '

Μια κωμική ανάγνωστη του έργου του Ρομπέρ Τομά, στο οποίο η αναζήτηση ενός δολοφόνου, λειτουργεί καταλυτικά στις σχέσεις οκτώ γυναικών.

Αργώ

Ελευσινίων 15

Χώρα

Αμοργού 20

Vault

Μελενίκου 26

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.