«9:05» στο Διάνα: Ένα θέατρο δείχνει το ιδανικό live

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που με πραγματικό όχημα τη συγκίνηση αφηγείται το ταξίδι μας στη ζωή με όπλο την ποίηση των τραγουδιών μας. 

«9:05» στο Διάνα: Ένα θέατρο δείχνει το ιδανικό live

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που με πραγματικό όχημα τη συγκίνηση αφηγείται το ταξίδι μας στη ζωή, το όνειρο, την προσμονή, την ελπίδα με όπλο την ποίηση των τραγουδιών μας. Μια πραγματική και ουσιώδης ανθολογία, ένα απόσταγμα τέχνης των στιγμών που ζήσαμε και ζούμε.

«9:05» στο Διάνα: Ένα θέατρο δείχνει το ιδανικό live - εικόνα 1

Η σκηνή είναι ένας σταθμός τρένου και η ζωή, ο χρόνος που τρέχει, τα γεγονότα που γράφουν την ιστορία, οι εικόνες που μας διαμορφώνουν είναι σαν να περνούν δίπλα μας και προβάλλονται στη γιγαντοοθόνη του Παντελή Βούλγαρη. Στο σταθμό όλοι περιμένουν το τρένο των 9:05, που όμως όλο και καθυστερεί. Έτσι, μια ορχήστρα μουζικάντηδων βρίσκει χρόνο να προβάρει για μια ακόμα φορά τα τραγούδια της και ένας πάντα νέος να γράψει μια εκμυστηρευτική και αληθινή επιστολή στον πατέρα του. Έτσι, καθώς τρέχουν τα τραγούδια το ένα μετά το άλλο και όπως κατατίθενται οι σκέψεις, αυτές που πάντα θέλουμε να πούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά ποτέ δεν βρίσκουμε το χρόνο, χτίζεται ξανά η ιστορία μέσα μας και έξω και τα βιώματα διαφυλάττουν την προσωπική τους αξία καθώς γίνονται γενικά.

«9:05» στο Διάνα: Ένα θέατρο δείχνει το ιδανικό live - εικόνα 2

Εδώ η συγκίνηση είναι το βασικό όχημα αυτής της παράστασης – και όχι το τρένο των 9:05. Αυτό το όχημα δημιουργείται από τα κείμενα και την παρουσία του Οδυσσέα Ιωάννου, τις ερμηνείες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Χρήστου Θηβαίου –αλλά και όλης της μουσικής τους παρέας– τη σκηνική / οπτική τοποθέτηση και αφήγηση των πραγμάτων από τον Παντελή Βούλγαρη και, φυσικά, από την εξαιρετική ανθολογία τραγουδιών που παρουσιάζουν τα παιδιά αυτά τα βράδια στο θέατρο Διάνα. Μια ανθολογία που μπορούμε να τη θεωρήσουμε βασική για τον πολιτισμό που φέρουμε. Από τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τον Μικρούτσικο, τον Άσιμο, τον Brassens ή ό,τι άλλο πιάνουμε τον νου μας να σιγοσφυρίζει. Είναι τα τραγούδια που προσδιορίζουν όλη μας την ύπαρξη και φτιάχνουν μία μία τις σκηνές της ζωής μας, σαν στιγμιότυπα που πάνω τους χτίζεται όλη η μνήμη που φέρουμε, δηλαδή η ιστορία μας. Eίναι η θεατρική και μουσική απόδοση όσων ζήσαμε και ζούμε, όσων ονειρευτήκαμε και ονειρευόμαστε, όσων αγαπήσαμε και αγαπάμε...

«9:05» στο Διάνα: Ένα θέατρο δείχνει το ιδανικό live - εικόνα 3

To «9:05» μοιάζει ιδανικός τρόπος παρουσίασης μιας συναυλίας ή ενός τέλεια αναπτυγμένου θεατρικού / ποιητικού αποστάγματος. Θα μπορούσε να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες ανάλογες παραστάσεις – όμως δεν έχουν όλοι το ταλέντο που δίνει στο γράψιμο ο Οδυσσέας, ούτε τη μίνιμαλ ουσία του συναισθήματος που βγάζουν με πραγματικό unplugged ερμηνευτικό τρόπο ο Βασίλης και ο Χρήστος. Είναι πράγματα που μας αγγίζουν μοναδικά, προκαλούν vibes που γεμίζουν το χώρο και εξακολουθούν να μας συντροφεύουν και αφού βγούμε έξω.

ΔΙΑΝΑ Ιπποκράτους 7, 2103626596. Διάρκεια: 150΄.

Περισσότερες πληροφορίες

9:05 (εννέα και πέντε)

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Η Ρ. Αντωνοπούλου αντικαθιστά τον Χρ. Θηβαίο στο νέο κύκλο παραστάσεων, που με όχημα την ποίηση των τραγουδιών και τη συγκίνηση αφηγείται το ταξίδι μας στη ζωή, στο όνειρο, στην προσμονή, στην ελπίδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.