Updated | Ο Αντώνης Λουδάρος μπαίνει στους "Μπαμπάδες με ρούμι"

Το έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου στο θέατρο "Αλίκη", που σταμάτησε για κάποιο διάστημα τις παραστάσεις του εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, θα συνεχιστεί με μία αλλαγή ηθοποιού.

Μπαμπάδες με ρούμι

Νεότερο update: Σύμφωνα με πιο πρόσφατη ανακοίνωση, οι "Μπαμπάδες με ρούμι" θα συνεχιστούν με τον Αντώνη Λουδάρο να αντικαθιστά τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη καθόλο τον μήνα Απρίλιο.

Update: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι "Μπαμπάδες με ρούμι" θα συνεχιστούν από την Τετάρτη 27/3 εκτάκτως στις 9 μ.μ. (οι υπόλοιπες παραστάσεις της Τετάρτης κατά τον Απρίλιο θα ξεκινούν και πάλι στις 8 μ.μ.). Τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη αντικαθιστά ο Μιχάλης Ρέππας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι παραστάσεις του έργου "Μπαμπάδες με ρούμι" στο θέατρο "Αλίκη" αναβάλλονται για τις επόμενες ημέρες , λόγω αιφνίδιας ασθένειας του κυρίου Χρήστου Χατζηπαναγιώτη. Εν αναμονή νέας ενημέρωσης σε σχέση με το πότε θα ξεκινήσουν ξανά οι παραστάσεις, φαίνεται ότι η πιο πιθανή ημερομηνία επανέναρξης είναι η Τετάρτη 27/3. Για περισσότερες πληροφορίες, η παραγωγή παραπέμπει το κοινό στο τηλέφωνο 211 1000 365, ενώ παράλληλα ευχαριστεί για την κατανόηση.

Μπαμπάδες με ρούμι

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA "Πάμε Δανάη", η Δανάη Μπάρκα ανέφερε ότι η αντικατάσταση του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη "θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα από τον Μιχάλη Ρέππα". Ο ίδιος ο Μιχάλης Ρέππας, σε απάντησή του στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά "Fay’s Time" στο σταθμό του ΣΚΑΪ, διέψευσε αυτή την πληροφορία αναφέροντας: "Δε γνωρίζω κάτι για την υγεία του κυρίου Χατζηπαναγιώτη. Με βρίσκετε στο γύρισμα της σειράς "Η κατάρα της Τζέλας Δελαγράφκα”. Δεν ισχύει ότι θα αντικαταστήσω στο θέατρο "Μπαμπάδες με ρούμι” τον κύριο Χατζηπαναγιώτη, γιατί έχω άλλες δουλειές, ούτε γνωρίζω ποιος θα τον αντικαταστήσει".

Οι "Μπαμπάδες με ρούμι" είναι μια θρυλική νεοελληνική κωμωδία γραμμένη από τον Θανάση Παπαθανασίου και τον Μιχάλη Ρέππα η οποία παρουσιαζόταν με επιτυχία για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αλίκη. Το υπόλοιπο καστ της παράστασης αποτελείται από τους: Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστα Κόκλα, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη και Τζόυς Ευείδη.

Μπαμπάδες με ρούμι

Λίγα λόγια για το έργο

Οι "Μπαμπάδες με ρούμι" είναι μία αιχμηρή σάτιρα, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1996 και διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, "πιο μικρή" στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.  

Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από τότε. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία. Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια "έκλεισαν", αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους. Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος "κρίση συνείδησης". Εμεινε σκέτη η "κρίση".  

Η ιστορία των 5 ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πλέον πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τι μπορεί να κρύβουν "στην κουζίνα τους".

Και τι κάνουν αυτά τα ανόητα καθάρματα στο θέατρο Αλίκη; Σερβίρουν κάτι υπέροχους "Μπαμπάδες με ρούμι" με λιγουλάκι δηλητήριο και όποιον πάρει ο Χάρος. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαμπάδες με ρούμι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Στην αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία, πέντε πρόσωπα ετοιμάζουν ένα «γλυκό» σχέδιο αλληλοεξόντωσης για μια κληρονομιά. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι οι πρωταγωνιστές της μαύρης κωμωδίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να κερδίσουν την κληρονομιά. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σερβίρουν «Μπαμπάδες με ρούμι» με λίγο δηλητήριο.

Αλίκη

Αμερικής 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.