5+5 λόγοι για να μην χάσετε το "The last five years" στην Εναλλακτική της ΕΛΣ

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Βάσια Ζαχαροπούλου και Πάρι Παρασκευάδη, μιλά στο "α" για το off-Broadway μιούζικαλ που ανεβαίνει στην Εναλλακτική μέχρι τις 31/3.

© Βαλέρια Ισάεβα © Βαλέρια Ισάεβα


Στην Εναλλακτική της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επανέρχεται το "The last five years", η off-Broadway επιτυχία με το έξυπνο τουίστ, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Δημόπουλος. Ένας άντρας και μια γυναίκα αφηγούνται την ερωτική τους ιστορία μέχρι το τέλος της, ο πρώτος με αφετηρία τη γνωριμία τους και η δεύτερη ξεκινώντας από τον χωρισμό τους. Ερμηνεύουν η Βάσια Ζαχαροπούλου και ο Πάρις Παρασκευάδης (μέχρι 31/3). Εμείς ζητήσαμε από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι να ξεχωρίσει τους λόγους για τους οποίους το κοινό δεν πρέπει να χάσει την αναβίωση της επιτυχημένης παραγωγής της Εναλλακτικής, που μιλά για μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης.

Βάσια Ζαχαροπούλου

The last five years
© Βαλέρια Ισάεβα

Η μουσική του σπουδαίου Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν: Μουσική με φοβερή ποικιλομορφία και με μία δυναμική να δημιουργεί συναισθήματα. Στο λυρικό ρεπερτόριο λέμε ότι πάνω από όλα είναι ο συνθέτης και η μουσική του. Ο ίδιος ο συνθέτης είναι και ο σκηνοθέτης του έργου του. Και ως ερμηνεύτρια λυρικού ρεπερτορίου το έχω βιώσει κυρίως με τα κλασικά έργα. Το συναντώ λοιπόν και στο συγκεκριμένο έργο σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο Τζέϊμι του Πάρι Παρασκευάδη: Όταν βρέθηκα με τον Πάρι στη δεύτερη φάση της μεγάλης αυτής ακρόασης για το "The Last Five Years" και τον άκουσα να τραγουδάει ενθουσιάστηκα! Όταν δε τραγουδήσαμε μαζί στη φάση αυτή με τα τυχαία ματσαρίσματα μεταξύ των συμμετεχόντων ένιωσα μία φοβερή φωνητική χημεία, που αργότερα έγινε και μία πανέμορφη φιλία. Τον θαυμάζω κάθε φορά που τον βλέπω στη σκηνή, αποδίδει άρτια φωνητικά και υποκριτικά τον ρόλο του Τζέϊμι. Αξίζει να τον ακούσετε και να τον δείτε!

Το υπέροχο εξαμελές μουσικό σύνολο: Μια πολύ δυνατή ομάδα μουσικών υπό τον εξαιρετικό Μιχάλη Παπαπέτρου, που αποδίδει άρτια την μουσική του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν. Ρυθμική ακρίβεια, μελωδική απόδοση φράσεων, ήχος που όταν τον ακούει κανείς συνειδητοποιεί πόσο πολύ έμπειρη και δεμένη είναι η ομάδα αυτή. 

The last five years
© Βαλέρια Ισάεβα

Η ιστορία αγάπης:  Μια ιστορία που δεν πρωτοτυπεί, αλλά συγκινεί όπως κάθε τι καθημερινό που όλοι μας έχουμε βιώσει έστω και μία φορά στη ζωή μας. Η απλότητα της ιστορίας κάνει το κοινό να ταυτίζεται με τους ήρωες, να πονάει και να χαίρεται μαζί τους. 

Οι εικόνες του Δημήτρη Δημόπουλου σε συνδυασμό με τους φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα και τα σκηνικά του Ντέιβιντ Νεγρίν. Η σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη μας ώθησε στη δημιουργία χαρακτήρων βασισμένων στις δικές μας προσωπικότητες και όχι σε κάποιους φανταστικούς Κάθυ και Τζέϊμι. Αυτό έκανε το αποτέλεσμα πιο ρεαλιστικό και κατ’ επέκταση πιο "πειστικό". Οι εικόνες δε που οραματίστηκε συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό.

Πάρις Παρασκευάδης

The last five years
© Βαλέρια Ισάεβα

Η ξεχωριστή και μη αναμενόμενη μουσική του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν. Πρόκειται για ένα όμορφο πάντρεμα διαφόρων μουσικών ειδών όπως pop, rock, jazz και folk. Τα διάφοροι είδη εναλλάσσονται ομαλά και συχνά μπλέκονται το ένα με το άλλο δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό περιβάλλον. Σε αυτό το μιούζικαλ, η μουσική είναι αυτή που διηγείται την ιστορία.

Η Βάσια Ζαχαροπούλου στον απαιτητικό ρόλο της Κάθι. Η συνοδοιπόρος μου, η έμπειρη, εντυπωσιακή και ευέλικτη φωνητικά Βάσια που καλείται να ενσαρκώσει την Κάθι αψηφώντας τον χρόνο! Η παράσταση ξεκινά, τα φώτα ανάβουν και η Κάθι βρίσκεται στη σκηνή αλλά για αυτήν έχουν όλα τελειώσει. Παράλληλα με τον Τζέιμι που ζει την ιστορία από την αρχή προς το τέλος, η Κάθι ταξιδεύει αντίστροφα στον χρόνο προς το παρελθόν με προορισμό την αρχή της σχέσης τους.

Η καταπληκτική μας ορχήστρα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου μαέστρου και πιανίστα μας Μιχάλη Παπαπέτρου: Ο Μισλάβ Ρέζιτς στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Μάνος Αναγνωστόπουλος στο ηλεκτρικό μπάσο, ο Διονύσης Βερβιτσιώτης στο βιολί και ο Αλέξανδρος Μποτίνης με τη Φαμπιόλα Οχέδα στο βιολοντσέλο. Θα τους βρείτε όλους επί σκηνής να διηγούνται με τον δικό τους τρόπο την ιστορία του Τζέιμι και της Κάθι.

The last five years
© Βαλέρια Ισάεβα

Φυσικά, η μοναδική σκηνοθεσία, μετάφραση και απόδοση των στίχων στα Ελληνικά του βιρτουόζου Δημήτρη Δημόπουλου. Μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Δημήτρη οι δυο ήρωες παίρνουν σάρκα και οστά και επιτέλους μιλούν και τραγουδούν για πρώτη φορά στα Ελληνικά.

Το σκηνικό και τα κοστούμια του Ντέιβιντ Νεγρίν μαζί με τους φωτισμούς και τις προβολές του Χρήστου Τζιόγκα συνθέτουν έναν ονειρικό κόσμο καθώς οι πέντε κορνίζες στο τραπεζάκι του σπιτιού ζωντανεύουν και γεμίζουν τη σκηνή με αναμνήσεις από τα πέντε τελευταία χρόνια της Κάθι και του Τζέιμι.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The last five years

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 80 '

Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μιούζικαλ του Off-Broadway πραγματεύεται την νεοϋορκέζικη ιστορία ενός ασυνήθιστου έρωτα ανάμεσα σε δύο νεαρούς καλλιτέχνες από το πρώτο ραντεβού μέχρι το τελευταίο αντίο μέσα στη διάρκεια πέντε χρόνων. Πρόκειται για μια φιλόδοξη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που ζωντανεύει το μιούζικαλ δωματίου του βραβευμένου με τρία Τόνι Αμερικανού συνθέτη και ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς του είδους. Το χαρακτηριστικό του έργου είναι η αντισυμβατική δομή του καθώς οι δύο ήρωες, η Κάθι και ο Τζέιμι, αφηγούνται την ιστορία σε διαφορετική χρονολογική σειρά ο καθένας και η μόνη στιγμή που ουσιαστικά συναντιούνται είναι μόνο μια φορά, στον γάμο τους.

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.