Η αθηνοραματική πλευρά της Ναταλίας Δραγούμη

Η ταλαντούχα ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στον «Αμπιγιέρ» (θέατρο «Τζένη Καρέζη») αλλά και στην παιδική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα ημέρες» (Διάνα), εγκαινιάζει τη νέα στήλη του «α» όπου καλλιτέχνες μάς ξεναγούν με τον προσωπικό τους φακό σε κάθε πτυχή της πολιτιστικής ζωής αυτής της πόλης (και όχι μόνο).

Ναταλία Δραγούμη © Λεωνίδας Τούμπανος

Είναι Κυριακή. Σιγά-σιγά ο ήλιος δύει. Σε ποιο στέκι θα τρυπώσεις;
Στο "G café bar" του φίλου μου Γιώργου Δουδέση στο Κολωνάκι. Το νιώθω σαν σπίτι μου, σαν γραφείο μου, σαν τη διασκέδασή μου.

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου διαδρομή να κάνεις μέσα στην πόλη;
Λατρεύω το κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα το Κολωνάκι, όπως είπα και πριν, παρόλο που περνάει μία κρίση. Ίσως στην "τέταρτη” ηλικία να θέλω να μένω στην καρδιά της πλατείας Κολωνακίου.

Ναταλία Δραγούμη
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πες μας ένα λόγο που οι αναγνώστες του "α" πρέπει να δουν οπωσδήποτε τον "Αμπιγιέρ";
Δεν είναι μόνο ένας. Επειδή θα συγκινηθούν στο τέλος, θα αναγνωρίσουν πολλές πτυχές των σχέσεών τους μέσα στο έργο, αλλά και επειδή το "Τζένη Καρέζη" είναι ένα από τα πιο ωραία θέατρα της Αθήνας. Και φυσικά για τη σκηνοθεσία, για τις ερμηνείες και… αυτά! Ας μην ευλογώ τα γένια μας!

Πώς θα περιέγραφες με ένα τραγούδι καθέναν από τους συμπρωταγωνιστές σου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση;
Για τον Γεράσιμο, θα έλεγα κάτι από Beatles. Για τον Ιεροκλή, από Bruce Springsteen το "I’m on fire". Α, και για τη φάση που ζούμε στον "Αμπιγιέρ", κάποιο από τα Nocturnes του Σοπέν.

Πες μας καμιά άλλη καλή παράσταση αυτές τις μέρες που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε;
Είναι πολλές και δεν τις προλαβαίνω όλες, άρα έχω κάνει αναγκαστικά συγκεκριμένες επιλογές, όπως τη "Ζιζέλ" στο Μέγαρο και το "Amalia melancholia" στο θέατρο της οδού Κυκλάδων. Επίσης, θέλω πολύ να δω την Ελένη Ράντου στο Διάνα, στην παράσταση "Το πάρτι της ζωής μου".

>> Διαβάστε εδώ την κριτική του "α" για το "Πάρτι της ζωής μου"

Διαβάστε Επίσης

Ποιου εστιατορίου τη σπεσιαλιτέ θα μπορούσες να τρως κάθε μέρα;
Θα τολμήσω να πω το προφιτερόλ στο "Ατενέ".

Και ποια είναι η δική σου σπεσιαλιτέ;
Φτιάχνω ευφάνταστες σαλάτες, κέικ και χριστουγεννιάτικα πιάτα, όπως γεμιστή γαλοπούλα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα.

Ναταλία Δραγούμη
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ποια γειτονιά της Αθήνας είναι το "κρυφό διαμάντι", που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει;
Μα, υπάρχει και κάποια γειτονιά που να μην έχει ανακαλυφθεί;...

"Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο"; Ποια ευρωπαϊκή πόλη έχει μείνει χαραγμένη στην καρδιά σου;
Σαφέστατα το Βερολίνο. Έχει κάτι το ψαρωτικό αυτή η πόλη, και αυτό δεν είναι η ομορφιά της. Ίσως το ότι σε κάθε γωνιά της συμβαίνει κάτι καλλιτεχνικό. Είμαι επίσης λάτρης του πάντα ανατρεπτικού γερμανικού θεάτρου.

Ώρα για μερικά διλήμματα…:

…μετά τον "Αμπιγιέρ" στο "Καρέζη", πας για φαγητό ή ποτό;
Για ποτό, γιατί τελευταία ανάμεσα στα δύο διαλέγω το δεύτερο.

…ημιυπόγειο κουτούκι ή εστιατόριο σε ρετιρέ ξενοδοχείου;
Εστιατόριο σε ρετιρέ ξενοδοχείου, δαγκωτό.

…μια βόλτα με τον Καβάφη στην Αλεξάνδρεια ή με τον Γκι ντε Μοπασάν στο Παρίσι;
Με τον Γκι ντε Μοπασάν στο Παρίσι. Το Παρίσι είναι η πόλη μου –μετά την Αθήνα φυσικά–, ενώ τα γαλλικά είναι όλη μου η παιδική ηλικία και η σχέση μου με τη μητέρα μου.

Ναταλία Δραγούμη
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αν μπορούσες να ξαναζήσεις μία παράσταση του Αμόρε, ποια θα επέλεγες;
Το "Closer” σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Αλλά την version που είχαμε κάνει πριν ξεκινήσει κανονική παράσταση, η οποία γινόταν σε όλο τις αίθουσες του θεάτρου και το κοινό μετακινούνταν μαζί με εμας.

Ναταλία Δραγούμη
© Λεωνίδας Τούμπανοςω

Υπάρχει κάποια άλλη παράσταση που ξεχώρισες τον τελευταίο καιρό;
Θα έλεγα τον "Θάνατο του εμποράκου". Τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Επίσης, συστήνω ανεπιφύλακτα το παιδικό στο οποίο παίζω στο θέατρο Διάνα μαζί με τον Μέμο Μπεγνή με τίτλο "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες".

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά τη συνέντευξη αυτή;
Θα ανοίξω το κρυφό συρτάρι, θα τσιμπήσω ένα μικρό κομματάκι ακόμα σοκολάτα και θα πάω να αγκαλιάσω κάποιον μες στο σπίτι… όποιον από τους τρεις βρω διαθέσιμο!

Last but not least: Ευχαριστούμε τον χώρο του "Athénée" για τη φιλοξενία της φωτογράφησης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο αμπιγιέρ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Στη σκιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο. Το κλασικό έργο μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Διασκευή του κλασικού έργου-ύμνος στην πίστη στον εαυτό μας με τη φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της μπάντας Αλγίμωτρα.

Διάνα

Ιπποκράτους 7

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

G Cafe Bar

Βουκουρεστίου 39 και Τσακάλωφ, Κολωνάκι
  • Bars

Athénée

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.