Παθιασμένη "Ζιζέλ" στις χριστουγεννιάτικες βραδιές μπαλέτου του Μεγάρου

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έρχεται φέτος τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με το αριστούργημα του κλασικού χορού για τον έρωτα, ενώ τις ίδιες μέρες παρουσιάζει και την “Τοσοδούλα”.

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Τα φετινά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής φιλοξενείται μια γιορτή του μπαλέτου, σε συμπαραγωγή με το Christmas Theater. Εκτός από την Τοσοδούλα που αναμένουμε από 16 Δεκεμβρίου, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού θα παρουσιάσει και τη "Ζιζέλ". Από 18-28 Δεκεμβρίου την Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" καταλαμβάνουν οι 70 συντελεστές της μεγάλης μπαλετικής παραγωγής που μεταφέρει το αριστούργημα του κλασικού χορού στη σκηνή με την ονειρική μουσική του Αντόλφ Αντάμ. 

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Εμβληματικό έργο του 19ου αιώνα, από τα δημοφιλέστερα όλων των εποχών, με έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, αριστουργηματικά χορογραφημένες σκηνές και υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, η "Ζιζέλ" θεωρείται ένα από τα ελάχιστα ρομαντικά μπαλέτα που έχει επιβιώσει έως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του.

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Δύο λόγια για τη "Ζιζέλ"

Ο πλήρης τίτλος του μπαλέτου είναι "Ζιζέλ ή τα Ουιλί" ("Giselle ou les Wilis"). Γράφτηκε το 1841 και αποτελεί ύμνο στην άδολη αγάπη και στον αιώνιο έρωτα. Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωρική που είναι ερωτευμένη με τον αριστοκράτη Άλμπρεχτ, χάνει τα λογικά της όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της είναι αρραβωνιασμένος με κάποια άλλη. Με ραγισμένη καρδιά, παίρνει το σπαθί του Άλμπρεχτ και αυτοκτονεί. Ως ξωτικό πια, πνεύμα της νύχτας, ενώνεται με άλλες πληγωμένες κοπέλες που εκδικούνται τους άντρες κάνοντάς τους να χορεύουν μέχρις εξαντλήσεως. Οδηγημένη ωστόσο από την αγνή αγάπη της για τον Άλμπρεχτ, τον προστατεύει από τα άλλα ξωτικά όλη τη νύχτα...

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Το λιμπρέτο των Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, Jean Coralli, Théophile Gautier, σε χορογραφία Jean Coralli, Jules Perrot και νεότερη επεξεργασία των Marius Petipa και Leonid Lavrovsky, διασκευάζει η Nadia Fedorova. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Natalia Bevzenko-Zinkina. Χορεύουν οι σολίστ, οι κορυφαίοι χορευτές και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.

Ζιζέλ 2023 Μπαλέτο Οδησσού

Στο ρόλο της Ζιζέλ ανεβαίνουν επί σκηνής οι πρώτες χορεύτριες Oleksandra Vorobiova, Natalia Ivasenko, Anastasia Korno, στο ρόλο του Κόμη Άλμπρεχτ οι κορυφαίοι χορευτές Andriy Pisarev, Dmytro Saray, Roman Lobnik, στο ρόλο της Μύρτα η σολίστ Kateryna Burdik και στο ρόλο του Χανς ο κορυφαίος Dmytro Saray. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!