Ο αμπιγιέρ

Ο αμπιγιέρ

  • Διάρκεια: 100'
  • 3

Στη σκιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο. Το κλασικό έργο μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου.


Ερμηνεύουν: Ι. Μιχαηλίδης, Γ. Σκιαδαρέσης, Ν. Δραγούμη, Δ. Λιανάκη, Απ. Πελεκάνος. Σκην.-κοστ.: Κ. Μακλέλαν. Φωτ.: Β. Κλωτσοτήρας.

Αναλυτική κριτική

Το πολυπαιγμένο και αγαπημένο έργο, που αποτίνει με τον δικό του τρόπο φόρο τιμής στο θέατρο και τους ανθρώπους του, ανεβαίνει σε μία φροντισμένη και ζεστή, αλλά χωρίς κλιμακώσεις, παράσταση. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική