Τρία χορευτικά ραντεβού για αυτή την εβδομάδα

Η προσβασιμότητα, η ανθρώπινη ποικιλομορφία, η απώλεια και η έννοια της εκκρεμότητας απασχολούν νέους αλλά και έμπειρους Έλληνες χορευτές και χορογράφους.

Απόλλυμι

"Απόλλυμι"

Η απώλεια, αυτό είναι το μεγάλο θέμα που πραγματεύεται το σόλο της χορογράφου και χορεύτριας Όλγας Σπυράκη. Μια γυναίκα στο κέντρο της σκηνής βιώνει διαδοχικά τα πέντε στάδια του πένθους, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από την ψυχολόγο Elisabeth Kübler-Ross και είναι η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η θλίψη και η αποδοχή. (ΠΛΥΦΑ, 22/3, 5 & 12/4).

The love of the ambitious
Αντιγόνη Κουράκου©

"The love of the ambitious"

Τα μέλη της ομάδας χορού Έξις, Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου, Hakim Abdou Mlanao και Thierry Constant Maboang έχουν διαφορετικές διαδρομές, αλλά μοιράζονται μια κοινή αντίληψη για το χορό και τη συμπερίληψη. Στην καινούργια δουλειά τους αποτίνουν ένα φόρο τιμής στην ανθρώπινη ποικιλομορφία, την ισότητα και τη διαφορετικότητα και μιλούν για την εξάλειψη του φυλετικού ρατσισμού σε μια παράσταση με απόλυτη προσβασιμότητα (Θέατρο Χώρος, στις 16-18/3).

Εκκρεμείς υποθέσεις

"Εκκρεμείς υποθέσεις"

Η Πέρσα Σταματοπούλου ανήκει σε μια δοκιμασμένη γενιά Ελλήνων χορογράφων που με τη δουλειά τους καθιέρωσαν τον σύγχρονο χορό στη χώρα μας. Στο ολοκαίνουργιο έργο της αντλεί υλικό από τα βιώματα της καθημερινότητας, ενώ "τα σώματα διαμορφώνουν ένα πεδίο πολλαπλών, ανολοκλήρωτων δράσεων μέσα σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον" (Artiria Athens, 20 & 21/3).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Απόλλυµι

  • Χορός
  • Διάρκεια: 43 '

Η ηρωίδα βιώνει το αίσθημα της απώλειας, περνώντας από τα πέντε διαφορετικά στάδια του πένθους: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, θλίψη, αποδοχή.

Εκκρεμείς υποθέσεις

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Μια σπουδή πάνω στην έννοια της εκκρεμότητας ως σωματικό και συναισθηματικό στοιχείο στον διαρκώς μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο.

The love of the ambitious

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Η διαδρομή προς την επιτυχία ενέπνευσε την ομάδα χορευτών με και χωρίς αναπηρία να συνεργαστεί με Γάλλους χορευτές σε μια απόλυτα προσβάσιμη παράσταση για την ανάδειξη της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Χώρος Θέατρο

Πραβίου 6
  • Συναυλίες

ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά το καλοκαίρι

Τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει πλέον η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.

"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη".

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.