Οι παραστάσεις που κατεβάζουν αυλαία αυτή την εβδομάδα

Αν δεν προλάβατε να τις δείτε, σπεύσατε, καθώς αυτή την εβδομάδα οι παρακάτω παραστάσεις κατεβάζουν αυλαία.

Ζορμπάς Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μέχρι τις 22/1, το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" ζωντανεύει στη θεατρική διασκευή "Ζορμπάς" των Γιάννη Κακλέα-Γεράσιμου Ευαγγελάτου, με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου (Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", φωτό). Μέχρι την Κυριακή προλαβαίνετε να δείτε το "Σπιρτόκουτο: The Musical" του Γιάννη Οικονομίδη σε μορφή μιούζικαλ-μιά αναπάντεχη σκηνική πρόταση, που αποδομεί από έναν λοξότερο δρόμο την τοξική πατριαρχική κοινωνία- σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νιάρρου και μουσική του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου (Στέγη). 

Διαβάστε Επίσης

Αυλαία κατεβάζουν στις 22 Ιανουαρίου τέσσερις ακόμα παραστάσεις: η "Στέλλα με τα κόκκινα γάντια", το πασίγνωστο από την κινηματογραφική εκδοχή του έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία του Γιάννου Περλέγκα (Θέατρο Τέχνης), η "Μελωδία της Ευτυχίας", ένα από τα πιο διάσημα μιούζικαλ όλων των εποχών σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλου, με τη Νάντια Κοντογεώργη (Κολέγιο Αθηνών), το έργο του Κάφκα "Αναφορά σε μια Ακαδημία" σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου (Άττις-Νέος Χώρος) και το ιδιότυπο καμπαρέ της Ελεάννας Γεωργούλη "Περιοδεύων θίασος" με τον Γεράσιμο Γεννατά (Ελέρ).

Ανάμεσα σε δυο κόσμους
"Ανάμεσα σε δύο κόσμους" στο Σύγχρονο Θέατρο

Στις 25/1, ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της διάσημης κλασικής νουβέλας του Ιβάν Τουργκένιεφ "Ανάμεσα σε δύο κόσμους", σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη (Σύγχρονο Θέατρο) και μία ημέρα μετά, οι συγκινητικές "Λουόμενες" της Κατερίνας Μαυρογεώργη ένα σκηνικό διαμαντάκι που αρθρώνει με δυναμισμό θέματα που αφορούν τη γυναίκα (Τempus Verum).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 100 '

Ο έρωτας κατακλύζει δύο νέους σαν σίφουνας που αναιρεί τις φυσικές σταθερές του γήινου κόσμου, αποκαλύπτοντάς τους την ουσία της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης.

Οι λουόμενες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Τρεις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες μοιράζονται ένα χαμάμ αλλά και τα εσώψυχά τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ζορμπάς

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Ο «Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε μια υπερπαραγωγή με την πρωτότυπη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από τα μάτια ενός νέου ανθρώπου που έχει μια αποκαλυτική συνάντηση με τον ομώνυμο ήρωα.

Αναφορά σε μια Ακαδημία

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 55 '

Η αλληγορική ιστορία ενός πιθήκου που εξανθρωπίζεται προκειμένου να βρει το χώρο του στον κόσμο των ανθρώπων και να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Η μελωδία της ευτυχίας

  • Μιούζικαλ

Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια οσκαρική ταινία με την Τζ. Άντριους, ανεβαίνει σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Περιοδεύων θίασος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Αυτή η σκοτεινή κωμωδία μάς μεταφέρει στη Σμύρνη, τον Σεπτέμβρη του 1922. Ένας Αμερικανός πολίτης ναυλώνει το πλοίο Mimosa που θα μεταφέρει δύο χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας στον Πειραιά. Έχοντας μόλις γλιτώσει από τις φλόγες στην προκυμαία, τρεις θεατρίνοι, πάνω σε ένα κατάστρωμα κρατούν συντροφιά στο πλήθος μέχρι να φτάσει απέναντι. Η ταχυδακτυλουργός Νινέτ ειδικεύεται στις εξαφανίσεις πλήθους και στις γενοκτονίες. Ο Κωνσταντίνος είναι ένας πίθηκος/γελωτοποιός με το όνομα του βασιλιά, που χορεύει μπαλέτο και τραγουδά άριες. Ο νοσταλγικός Ακροβάτης θυμάται την εταίρα μάνα του και τον Τούρκο πατέρα του. Οι τρεις τους σκέφτονται δυνατά, παίζουν μουσική, χορεύουν, τραγουδούν και αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή και τον θάνατο.

Σπιρτόκουτο: The Musical

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Στη μουσικοθεατριή παράσταση που βασίζεται στην ταινία «Σπιρτόκουτο» του Γ. Οικονομίδη (2002), ο πατέρας-προστάτης-άντρακλας της ελληνικής οικογένειας δεν σταματάει ακόμα και 20 χρόνια μετά να «γαβγίζει», είτε με την ψυχολογική-σωματική βία είτε με τα σεξιστικά ελαφρολαϊκά τραγούδια του.

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Μια ανυπότακτη γυναίκα πρωταγωνιστεί στην τραγική ερωτική ιστορία όπου τα ρεμπέτικα τραγούδια και το γλέντι είναι η μόνη διέξοδος από την καθημερινότητα, τα έμφυλα στερεότυπα και την οικονομική κρίση. Σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο.

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ελέρ

Φρυνίχου 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.