"Ανάμεσα σε δυο κόσμους" από την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Ανάμεσα σε δυο κόσμους

Άρεσε στο θεατρόφιλο κοινό η διασκευή και η σκηνοθεσία που πρότεινε η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη στη διάσημη κλασική νουβέλα του Ιβάν Τουργκένιεφ, "Ανάμεσα σε δυο κόσμους", και για το λόγο αυτό αποφάσισε να επαναλάβει την περσινή επιτυχία με πρωταγωνιστές Φιλίππα Κουτούπα, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Πανάγου, Ορέστη Τρίκα (ο οποίος αντικαθιστά τον Δημήτρη Μανδρινό) και τον Βαγγέλη Κρανιώτη (που ανέλαβε το ρόλο του Ορ. Τρίκα). Το κύκνειο άσμα του Ρώσου συγγραφέα είναι μια ερωτική και μεταφυσική ιστορία και πλαισιώνεται μουσικά από τις νοσταλγικές συνθέσεις του Φρεντερίκ Σοπέν, ο οποίος έζησε την ίδια περίοδο με τον δραματουργό.

Ανάμεσα σε δυο κόσμους

Το έργο μας μεταφέρει στη Μόσχα του 1878. Ο νεαρός Γιάκοφ, έχοντας χάσει τους γονείς του, ζει εδώ και επτά χρόνια απομονωμένος στο σκοτεινό του δωμάτιο. Μοναδική του επαφή και επικοινωνία είναι με τη θεία του με την οποία και συγκατοικεί και με τον πληθωρικό φίλο του ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά. Σε μία από τις σπάνιες εξόδους του ο Γιάκοφ συναντά την Κλάρα, ένα ανερχόμενο αστέρι της όπερας και μπροστά του ανοίγεται ένα φωτεινό μονοπάτι το οποίο δεν είχε ως τότε εξερευνήσει. Ο φόβος και ο εγωισμός του όμως θα τον κρατήσουν δέσμιό τους ώσπου ο Έρωτας, αναιρώντας τις φυσικές σταθερές του γήινου κόσμου, θα του αποκαλύψει τη λυτρωτική δύναμή του. Το "Ανάμεσα σε δυο κόσμους" είναι ένα έργο που μπορείτε να δείτε και, με έφηβους θεατές. Θα κάνει πρεμιέρα, στις 18 Οκτωβρίου, στο Σύγχρονο Θέατρο. Προσφορά όλα τα εισιτήρια Οκτωβρίου € 12 με προπώληση από την Τicketmaster.
 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ink": Που θα βρείτε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαϊωάννου με αφορμή την παράσταση

"Sketches from life" είναι ο τίτλος της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, για το φως και το σκοτάδι του σώματος, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ζωγράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των φεστιβάλ θα επιμεληθεί ο ΟΠΑΝΔΑ και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό και αφιερώματα, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.