Η Σωτηρία Μπέλλου ζωντανεύει ξανά στη σκηνή

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου, με την Κάτια Γκουλιώνη στο ρόλο της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Σωτηρία με λένε Εβίτα Σκουρλέτη©

Το πρώτο θεατρικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου, "Σωτηρία με λένε", επέλεξε να ανεβάσει ο Γιώργος Παπαγεωργίου, σε δική του σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία, στο Μικρό Χορν. Η ίδια η Σωτηρία Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει την συγγραφέα να γράψει τη βιογραφία της. Η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται τη μεγάλη ρεμπέτισσα σε ένα ρόλο ζωής, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Αντώνη και Θοδωρή Ξηντάρη και την Ιωάννα Μονέδα στο ρόλο της νοσοκόμας της.

Σωτηρία με λένε
Εβίτα Σκουρλέτη©

Διαβάστε Επίσης

Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τη ζωή της και θα μιλήσει με συγκίνηση αλλά και με πικρία για το πόσο επηρεάστηκε από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Προπώληση μέσω viva.gr
 

Δείτε τις φωτογραφίες
 

Σωτηρία με λένε
Εβίτα Σκουρλέτη©

Σωτηρία με λένε
Εβίτα Σκουρλέτη©

Σωτηρία με λένε
Εβίτα Σκουρλέτη©

Σωτηρία με λένε
Εβίτα Σκουρλέτη©

Σωτηρία με λένε
Εβίτα Σκουρλέτη©

Περισσότερες πληροφορίες

Σωτηρία με λένε

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Η σπουδαία μορφή του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού, Σωτηρία Μπέλλου, μοιράζεται στιγμές από τη ζωή της το τελευταίο βράδυ πριν από τη χειρουργική επέμβαση που της στέρησε τη φωνή της.

Μικρό Χορν

Αμερικής 10

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

"Μεταμορφώσεις": Μια σκοτεινή performance τσίρκου και μουσικής στο Red Jasper

Για λίγες παραστάσεις ανεβαίνει το έργο που στέκεται με ευφάνταστο σκηνικό τρόπο απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά, σε σκηνοθεσία TsiRat και Ines Perot.

Ενημερωθείτε για τις δράσεις της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών του Εθνικού

Νέα εποχή ξεκίνησε για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θέατρου με παραστάσεις, αλλά και με ποικίλες δράσεις τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο. Μάθετε περισσότερα.

Δύο εμβληματικά μυθιστορήματα στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα

Το Αγγέλων Βήμα ανεβάζει δύο νέες παραγωγές που μεταφέρουν στο σανίδι κλασικές, διεισδυτικές ιστορίες της λογοτεχνίας.