Το πολλά υποσχόμενο πολιτιστικό πρόγραμμα των Αισχυλείων 2022

Η 48η χρονιά του φεστιβάλ ξεκινάει στα τέλη του Αυγούστου και γεμίζει την Ελευσίνα τέχνη και πολιτισμό, με την εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη να συμπληρώνει τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης.

Αισχύλεια 2022

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022 ανακοίνωσε σήμερα στο Ίδρυμα Β.&Ε. Γουλανδρή τις πολιτιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ελευσίνας, αποχαιρετώντας το καλοκαίρι με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που φέρνει στον ιερό τόπο συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, σινεφίλ προβολές, αλλά και την ενδιαφέρουσα γλυπτική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη.

Το 48ο Φεστιβάλ Αισχύλεια ξεκινάει στις 28 Αυγούστου και θα διεξαχθεί έως τις 31 Οκτωβρίου, διοργανώνοντας πολιτιστικά δρώμενα που τιμούν την ιστορία της πόλης και προμηνύουν τις πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αισχύλεια 2022
© Giannis Kouskoutis

Ο δήμαρχος της Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: "Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Αισχύλεια αναβαθμίζεται, εμπλουτίζεται, χωρίς ωστόσο, να χάνει τον ποιοτικό χαρακτήρα και την ταυτότητά του. Έτσι και φέτος, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε 20 εκδηλώσεις, μία εικαστική έκθεση και φυσικά, τον καθιερωμένο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα και οδεύοντας προς τη μεγάλη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η Ελευσίνα 2023 συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ, με επιτυχημένες εικαστικές εκθέσεις, μεγεθύνοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας, στον άξονα της τουριστικής προβολής και της εξωστρέφειας, μέσω του πολιτισμού. Μια ανάπτυξη την οποία και επιδιώκουμε σε όλα τα επίπεδα και με "όχημα" την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και την παρακαταθήκη που αυτή η διοργάνωση θα αφήσει στην πόλη, στοχεύουμε στην πλήρη αξιοποίησή της".

Πέρα από τις παραστάσεις, πολλές από τις οποίες θα παρουσιαστούν και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και τις μουσικές εκδηλώσεις, στο πρόγραμμα εντάσσονται προβολές φιλμ μικρού και μεγάλου μήκους στον θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας. Οι ταινίες παραχωρούνται δωρεάν από τους δημιουργούς διότι "το φεστιβάλ θέλει να συμβάλλει στην εξοικείωση των πολιτών, των θεατών του φεστιβάλ με το συγκεκριμένο είδος τέχνης", τόνισε εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας (ΚΕΔΕ) που παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου. 

Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα Κωστής Βελώνης.
Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα Κωστής Βελώνης.

Η in situ εικαστική εγκατάσταση "Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα" του διεθνώς αναγνωρισμένου Κωστή Βελώνη αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αυτό έγινε έμφανες και από τις δηλώσεις του γενικού καλλιτεχνικού διευθυντή της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Μιχαήλ Μαρμαρινού, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για την επικείμενη εγκατάσταση, αν και εστίασε περισσότερο στην ιδέα πίσω από την εικαστική δράση παρά στο περιεχόμενό της, μη θέλοντας να αποκαλύψει πολλά. "Τα περισσότερα περιφερειακά φεστιβάλ δανείζονται έργα από την υπάρχουσα αγορά. Υπάρχει μια πτυχή όμως στο Φεστιβάλ Αισχύλεια σύμφωνα με την οποία, μία παραγωγή τουλάχιστον, ειδικά στον εικαστικό τομέα, δεν μπορείτε να τη δείτε πουθενά αλλού, παρά μόνο στην Ελευσίνα" ανέφερε σχετικά. 

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022

Αισχύλεια 2022
© Giannis Kouskoutis

Την Κυριακή 28 Αυγούστου το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα! Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου και ο  βιρτουόζος σολίστ  κιθάρας και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης ανοίγουν τα Αισχύλεια με τραγούδια για τον έρωτα και την αφύπνιση της ψυχής, θέλοντας έτσι να περάσουν το μήνυμα πως "Μαζί" μπορούν οι άνθρωποι να αλλάξουν τον κόσμο! Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ανοίγει ο θερινός κινηματογράφος στην παραλία της Ελευσίνας με την ταινία "Μήλα" που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος Orizzonti, του 77ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας. Σκηνοθέτης ο Χρήστος Νίκου που έγραψε μαζί με τον Σταύρο Ράπτη και το σενάριο.

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής. 

Διάρκεια : 90 λεπτά. Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ. Γενική είσοδος 5€

Την Τρίτη 30 Αυγούστου πάμε πάλι στο Θερινό Κινηματογράφο για να δούμε την πολυσυζητημένη ταινία "Λούγκερ", σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους. Το σενάριο έγραψαν ο ίδιος ο σκηνοθέτης και η Πένυ Φυλακτάκη.

Πρωταγωνιστούν : Τάσος Νούσιας, Γιωργής Τσουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Ερρίκος Λίτσης, Μαίρη Σταυρακέλλη, Κυριακή Γάσπαρη, Νίκος Χίλιος.

Διάρκεια: 127 λεπτά. Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ. Γενική είσοδος 5€

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου το θέατρο Στοά παρουσιάζει την παράσταση "Ακούω ήχον κώδωνος" για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του με μία συρραφή αποσπασμάτων από έργα του Μποστ σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου. Η μουσική είναι του Βασίλη Δημητρίου και του Διονύση Τσακνή, πάντα πάνω σε στίχους του Μποστ.

Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Αργύρης Παυλίδης, Γιώργος Ζιόβας, Ευδοκία Σουβατζή, Άννα Μονογιού, Εύα Καμινάρη, Άρης Τρουπάκης, Μαρία Νίκα κ.α. Η παράσταση είναι χορηγία της Περιφέρειας Αττικής και η είσοδος είναι ελεύθερη, αποκλειστικά με δελτία εισόδου.

Η Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη σε όλη την οικογένεια! 

Το εκπληκτικό μιούζικαλ "Μαδαγασκάρη" με τα αξιολάτρευτα ζωάκια να το σκάνε από το ζωολογικό κήπο για να επιστρέψουν στην άγρια φύση,  θα ξεσηκώσει τους μικρούς θεατές! Η σκηνοθεσία και η απόδοση του κειμένου είναι της Θέμιδας Μαρσέλλου. Ο Ίαν Στρατής είναι ο Αλεξ το αναποφάσιστο λιοντάρι, ο Αλέξης Νίκολας είναι ο Μάρτυ η αστεία ζέβρα, η Έμιλυ Λυμπεροπούλου είναι η πληθωρική Γκλόρια, η ιπποπόταμος, ο Αρσένιος Γαβριηλίδης είναι ο Μέλμαν, η φοβική καμηλοπάρδαλη και ο Γιάννης Ζαραγκάλης, ο λατρεμένος βασιλιάς Τζούλιαν. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αποκλειστικά με δελτία εισόδου.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, έρχονται οι "Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Τη μετάφραση υπογράφει ο Κ.Χ.Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος).

Παίζουν : Γιάννης Μπέζος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Παναγιώτης Κατσώλης, Αλέξης Βιδαλάκης, Σταύρος Μαρκάλας και 9μελής χορός.

Πρωτότυπη μουσική – σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την τραγωδία "Αίας" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη και  μετάφραση Νίκου Παναγιωτόπουλου. Παίζουν : Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Τάσος Μικέλης, Γιάννης Νταλιάνης, Εύη Σαουλίδου, Στάθης Σταμουλακάτος, Χρίστος Στυλιανού,  Νίκος Χατζόπουλος.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούμε "Εκτός τόπου και χρόνου" με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη για να τραγουδήσουμε μαζί του για αυτά που ζήσαμε, γι’ αυτά που θα έρθουν και πάνω απ’ όλα, για το "εδώ και τώρα"!

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο Θερινός Κινηματογράφος προβάλλει την ταινία "Αγία Έμυ" της Αρασέλης Λαιμού, σε σενάριο που έγραψε η ίδια με την Giulia Caruso. Η ταινία απέσπασε ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, συμμετείχε επίσημα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε διεθνή Φεστιβάλ στα οποία έλαβε διακρίσεις. 
Πρωταγωνιστούν: Αμπιγκέιλ Λόμα, Ασμίν Κιλίπ, Μιχάλης Συριόπουλος, Αντζελι Μπαγιάνι, Ειρήνη Ιγγλέση, Κου Ακίνο κ.α.

Διάρκεια : 113 λεπτά. Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ. Γενική είσοδος  5€

Η εμβληματική Μήδεια του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη – Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.
Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Αναστάσης Ροϊλός, Μυρτώ Αλικάκη, Γιώτα Νέγκα και 9μελής Χορός με τον Δημήτρη Καμαρωτό που έγραψε την πρωτότυπη μουσική να βρίσκεται επί σκηνής.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της in situ γλυπτικής εγκατάστασης "Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα" του εικαστικού Κωστή Βελώνη, στον προαύλιο χώρο πίσω από το ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου. Μια παραγωγή της 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνδιοργάνωση με το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022.

Η εγκατάσταση αντλεί έμπνευση από τον μύθο της θεάς Δήμητρας, θεά της καλλιέργειας και της γονιμότητας, και της κόρης της, Περσεφόνης. Με μία αυστηρή γεωμετρική οριοθέτηση που λειτουργεί ως ένας μηχανισμός κυοφορίας αλλά και συγκομιδής, οι αγροτικές δραστηριότητες συνδέονται με την ερωτική  πράξη. 

Επιμέλεια Έκθεσης: Διεύθυνση Σύγχρονης Τέχνης - Ζωή Μουτσώκου
Συνεργάτις επιμελήτρια: Ιωάννα Γερακίδη
Αρχιτεκτονική επιμέλεια: Οι αρχιτέκτονες της Φάλαινας & Διογένης Βεριγάκης 
Εκτέλεση παραγωγής: opbo studio

Η εγκατάσταση θα εκτίθεται από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Ώρες Λειτουργίας:
28.08-19.09 Δευτέρα - Κυριακή 7-11 μ.μ.
20.09-23.10 Τετάρτη - Κυριακή 5-9 μ.μ.

* Κατά τη διάρκεια των θεατρικών παραστάσεων του φεστιβάλ, η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 8.30 μ.μ. Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας στο aisxylia.gr & 2023eleusis.eu

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στο θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας, θα γίνει προβολή της ταινίας "Σελήνη, 66 ερωτήσεις" σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ζακλίν Λέντζου. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters της Berlinale 2021, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ και απέσπασε διεθνείς διακρίσεις. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Σοφία Κόκκαλη, κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Μόντρεαλ και στη Θεσσαλονίκη. Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος κέρδισε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου στα βραβεία Ίρις στα οποία η ταινία κέρδισε και το βραβείο μοντάζ. 

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Νικήτας Τσακίρογλου, Έλενα Τοπαλίδου, Καίτη Ιμπροχώρη.

Διάρκεια: 109 λεπτά. Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ. Γενική είσοδος  5€

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η πολυσχιδής καλλιτέχνης Μάρθα Φριντζήλα μας προσκαλούν σε μια μουσική βραδιά- αφιέρωμα στα αριστουργήματα του Βασίλη Τσιτσάνη. Ο  Μανώλης Πάππος καθοδηγεί την ορχήστρα.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και η "Ελένη" του Ευριπίδη σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Ελευσίνα. Είναι η δεύτερη χρονιά της παράστασης για την οποία έχουν ήδη γραφτεί διθυραμβικές κριτικές! Πρωταγωνιστούν : Έμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Καύκας, Έφη Σταμούλη κ.α.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Αισχύλεια συστήνει το Παιδί Τραύμα. Έναν εκπρόσωπο της εναλλακτικής μουσικής σκηνής που κρατάει μυστική την πραγματική ταυτότητά του. Πρώτη δουλειά του στη δισκογραφία το άλμπουμ "Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις" που κυκλοφόρησε μαζί με ένα εγχειρίδιο απόκτησης υπερφυσικών δυνάμεων. Το άλμπουμ "Θα Καταστρέψω τον Κόσμο" ήταν το επόμενο και βασιζόταν, στην αληθινή ιστορία ενός παρανοϊκού εγκληματία που συνελήφθη στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Γενική Είσοδος 5€ 

Η  υπέροχη Τάνια Τσανακλίδου  παρουσιάζει το "Μαγικό Κουτί - Μέρος Δεύτερο", την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.  Μαζί με τους τρεις μουσικούς της, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο, μας ταξιδεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου: Αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους στον Θερινό Κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας. Αναλυτικά: 

"Από το μπαλκόνι" σκηνοθεσία Ιωάννα Σουλτάνη
"Βανκούβερ" σκηνοθεσία Βαγγέλης Φάμπας
"Πήγα είδα άκουσα" σκηνοθεσία Μαίρη Μπουλή
"Soul Food" σκηνοθεσία Νίκος Τσεμπερόπουλος
"Brutalia, Εργάσιμες μέρες" σκηνοθεσία Μανώλης Μαυρής

Είσοδος ελεύθερη αποκλειστικά με δελτίου εισόδου. Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον διεθνή τραγουδιστή Γιώργο Περρή στήνουν τη συναυλία "Πάρε με αγκαλιά και πάμε” όλοι μαζί … σε μια άλλη διάσταση γεμάτη κέφι και συγκίνηση! 

Γενική είσοδος 15€ Μειωμένο 8€

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: Φοίβος Δεληβοριάς LIVE / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 22 - Με τον Δημήτρη Μεντζέλο κα τη Νεφέλη Φασούλη. Opening act BABUSΚΑ

Ο Φοίβος Δεληβοριάς,  η Νεφέλη Φασούλη και ο αιώνιος φίλος του Δημήτρης Μεντζέλος, παντοτινός Ημίσκουμπρας, γνωστός και ως Delta Mee, συναντιούνται αυτό το βράδυ και δημιουργούν "κατάσταση" κι ένα αυθόρμητο πάρτι-γιορτή που θα μας συναρπάσει!
Ο Όλεγκ, ο Ηρακλής, η Νάνσυ, ο Βαγγέλης, ο Σπύρος, ο Παναγιώτης, ο Μιχάλης δηλαδή η 8-μελής μπάντα Babuska που θα κάνει το opening της βραδιάς, είναι παιδί της Ελευσίνας! Η μουσική τους που συνδυάζει reggae, afro, latin και βαλκανικούς ήχους, μας ταξιδεύει ρυθμικά στις άκρες του κόσμου και δημιουργεί τη συνθήκη ενός δροσιστικού καλοκαιρινού κοκτέιλ με νότες. 

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Η Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, πραγματοποιείται με την παράσταση "Φιλοκτήτης" από τα Θεατρικά Δρώμενα "Ίασμος", μετά από περιοδεία σε θέατρα και Φεστιβάλ της Ελλάδας & της Κύπρου. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα, τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρλέν Καμίνσκυ και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση των ηχοτοπίων ο Constantine Skourlis. 

Πρωταγωνιστούν : Τάσος Νούσιας, Γιώργος Αμούτζας και η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ένας 6μελής χορός.

Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 8€

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει ο 7ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας "Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού".  Διαδρομή Αθήνα-Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού. 
Αγώνας 21 χλμ. Εκκίνηση: Κεραμεικός. Ώρα 8.30 π.μ. 
Αγώνας 5 χλμ. Εκκίνηση: Ελευσίνα. Ώρα 9: π.μ. 
Δήλωση συμμετοχής: eleusisimimarathon.gr

Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθεί στο site aisxylia.gr.

Φυσικά σημεία προπώλησης:
Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Πεζόδρομος Νικολαΐδου & Β. Λάσκου): Τρίτη.-Σάβ. 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6-10 μ.μ.
Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 7-10 μ.μ.
Σημεία Ticketplus, πληροφορίες ticketplus.gr

Πληροφορίες
Εκδηλώσεις (Θέατρο-Μουσική) Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ., Γενική Είσοδος: 15€ , μειωμένο: 8€

Κάρτες διαρκείας: Ατομική 80€, Μειωμένη 60€. Οικογενειακή 160€ (αποκλειστικά για οικογένεια 4 ατόμων) Ισχύουν από 31/8 έως και 19/9 και μόνο για τις αναγραφόμενες σε αυτές παραστάσεις. Κάθε κάρτα παρέχει στον κάτοχό της το δικαίωμα διακεκριμένης θέσης. Το προνόμιο δεν ισχύει αν προσέλθετε μετά τις 8.15 μ.μ.

Θεατρικές Παραστάσεις: Στις θεατρικές παραστάσεις δεν πραγματοποιείται διάλειμμα. Μετά την έναρξη απαγορεύεται η είσοδος σε θεατές- κατόχους εισιτηρίων. Απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 6 ετών.

Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος: Ώρα  Έναρξης: 9.15 μ.μ. Γενική είσοδος: 5€. Χώρος: Θερινός Κινηματογράφος, Παραλία Ελευσίνας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Ελεάνα Γεωργούλη, ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο "Περιοδεύων Θίασος"

Η ανερχόμενη Ελεάνα Γεωργούλη σκηνοθετεί τον έμπειρο Γεράσιμο Γεννατά στη σκοτεινή κωμωδία "Περιοδεύων Θίασος". Η παράσταση παίχτηκε στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός" και τον Οκτώβρη έρχεται στο θέατρο Ελέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
06/10/2022

Backstage από το "Μπεντ" στο θέατρο Χώρα

Δείτε φωτογραφίες από τα παρασκήνια της νέας σκηνικής μεταφοράς του σπουδαίου έργου του Μάρτιν Σέρμαν από τον Πέτρο Ζούλια.

Μη χάσετε το "Larsen C" στη Στέγη

Μας συνεπήρε η χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου στο "Larsen C", μια παράσταση που εμπνεύστηκε από τον ομώνυμο παγετώνα της Ανταρκτικής και ξανά παρουσιάζεται στη Στέγη.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 6 έως 12/10 και ξεχωρίζουν.

Οι παίχτες

Φουλ του άσου σε αυτό το εκρηκτικό ανέβασμα της κωμωδίας του 19ου αιώνα, που αναδεικνύει τη γοητεία της απάτης και της παραπλάνησης μέσα από μια ιστορία χαρτοπαιξίας με συνεχείς ανατροπές.

Η μηχανή του Τούρινγκ

Μια συγκλονιστική ερμηνεία από τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ρόλο του μαθηματικού που έσπασε τον κώδικα των Ναζί και έπειτα καταδικάστηκε για την ομοφυλοφιλία του σε μια εξαιρετική παράσταση πολλαπλής σημασίας.

Αντιγόνη

Σημαντικές ερμηνείες, σκηνοθετική δουλειά ουσίας πάνω στο ειρωνικό έργο του Γάλλου δραματουργού και μια παράσταση που τολμάει να ακολουθήσει ένα δρόμο όχι απαραίτητα εύφορο, αλλά που εδώ δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος.