Το 5o Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Compartments Dance Project" επιστρέφει τον Σεπτέμβριο

Πρόσκληση συμμετοχής απευθύνει το φεστιβάλ νέων χορευτικών ομάδων της Αμαξοστοιχίας - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο σύγχρονος χορός επιβιβάζεται στο Τρένο στο Ρουφ

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Compartments Dance Project" επιστρέφει για 5η χρονιά στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ το επόμενο φθινόπωρο από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Χορεύτριες/ές, χορογράφοι και χορευτικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 20 Ιουνίου

Σκηνικός χώρος του φεστιβάλ αποτελεί το New Wagon με τα 12 μικρά "διαμερισματάκια" του (compartments) αλλά και κάθε άλλος απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της θεατρικής Αμαξοστοιχίας. Το νέο εξοπλισμένο υπαίθριο stage της Αποβάθρας του Τρένου στο Ρουφ βρίσκεται ωστόσο στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων. Θέματα και έννοιες που συνδέονται με το ταξίδι, όπως η φυγή, η αναχώρηση, η άφιξη, η μετάθεση, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός, η προσφυγιά, με κυριολεκτικό ή μεταφορικό τρόπο αλλά και πιο προσωπικές και εσωτερικές "διαδρομές" αποτελούν πηγές έμπνευσης και βρίσκουν στον συγκεκριμένο χώρο την ιδανική τους διάσταση. 

Οι χορεύτριες/ές καλούνται να συν-λειτουργήσουν με τους αντισυμβατικούς χώρους του Τρένου στο Ρουφ, να τους εντάξουν στα projects τους, να συνομιλήσουν μαζί τους, να δια-δράσουν με τους θεατές χρησιμοποιώντας εάν επιθυμούν και κάθε άλλη μορφή τέχνης και να παρουσιάσουν πρωτότυπες χορευτικές περφόρμανς, διάρκειας 10 έως 30 λεπτών, καθημερινά σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα από τις 7 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ. για 15 συνεχόμενες μέρες.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν σε σχέση με την πρωτοτυπία και την σε βάθος παρουσίαση του θέματος, τη διάδραση, την ευφάνταστη χρήση του χώρου αλλά και από τον ικανό αριθμό ερμηνευτών της κάθε ομάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί έως τις 28 Ιουνίου.

Πληροφορίες: 2109237076, theater@totrenostorouf.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δράσεις, παραστάσεις και εργαστήρια ενεργοποιούν τις "μηχανές" του Κινητήρα μέχρι την άνοιξη

Με νέα θεματική ομπρέλα την "Οικειότητα / Intimacy" και στοχευμένες δράσεις, παραστάσεις, εργαστήρια, ο Κινητήρας μάς καλεί το 2023 να νιώσουμε πάλι οικεία στον δημόσιο χώρο, στο σώμα μας και στο θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/01/2023

3 + 1 αλήθειες για τη "Νόρα: Το σπίτι της κούκλας" στο Altera Pars

Ο Πέτρος Νάκος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί στο εμβληματικό έργο του Χένρικ Ίψεν, με αφορμή το οποίο μοιράζεται με το "α" τέσσερα βασικά σημεία για την παράσταση.

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Μεταμόρφωση" του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Ένα βαριετέ σύγχρονου τσίρκου στις Ροές

Το νεοσύστατο βαριετέ Circus Tales επιστρέφει στο Θέατρο Ροές με ένα ολοκαίνουργιο σόου και ακροβατικά υψηλής δεξιοτεχνίας.

O Σταύρος Λίτινας μας μιλά για την φλαμένκο εκδοχή του "Βασιλιά Ληρ"

Ο σαιξπηρικός "Βασιλιά Ληρ" που βιώνει to ανεπανάληπτο μεγαλείο, τη συντριβή, την οργή και την απόγνωση ζωντανεύει στη σκηνή του Arroyo σε μορφή φλαμένκο. Ο δημιουργός της παράστασης, Σταύρος Λίτινας, μας μιλά για το έργο και την παράσταση.

"Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις": Ενα παιχνίδι ρόλων στο ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι"

Μετά την "Ηλιακή γραμμή" του Ιβάν Βιριπάγιεφ, το ΝΤόΜ - "Θέατρο σπίτι" καλωσορίζει μια παράσταση-σπουδή για τη συνθήκη της δέσμευσης, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Βελτσίστα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου για το Προεδρικό Διάταγμα 85

Η ΠΕΘ καλεί το ΥΠΠΟΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης μέσω μίας άμεσης αντιμετώπισης των καλλιτεχνικών αιτημάτων.