Ακρόαση για τον "Κύκλο των χαμένων ποιητών"

Κωνσταντίνος Ασπιώτης Ακης Σακελλαρίου

Αναζητούνται άνδρες ηθοποιοί ερμηνευτικής ηλικίας 17 έως 20 χρόνων για να παίξουν στο έργο "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" του Τομ Σούλμαν, που θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βρετάνια σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Ο Άκης Σακελλαρίου θα ερμηνεύσει τον αντικομφορμιστή καθηγητή φιλολογίας Τζον Κίτινγκ υπέρμαχο της ελευθερίας, ο οποίος φέρνει τα πάνω κάτω στην αυστηρή και παραδοσιακή Ακαδημία αρρένων του Γουέλτον και αλλάζει τη ζωή των εσωτερικών μαθητών. Μεγάλο είναι το στοίχημα για τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη που κρατά το σκηνοθετικό τιμόνι ενός έργου που λατρέψαμε στη μεγάλη οθόνη . Η συγκινητική ιστορία του "Κύκλου των Χαμένων Ποιητών" (Dead Poets Society), παίχτηκε στο σινεμά το 1989 σε σκηνοθεσία του Πίτερ Γουίαρ και σενάριο του Τομ Σούλμαν. Το ρόλο του καθηγητή ερμήνευσε ο σπουδαίος ηθοποιός (έφυγε πρόωρα από τη ζωή) Ρόμπιν Γουίλιαμς και η ταινία απέσπασε πολύ καλές κριτικές βραβεία και τη μεγάλη αποδοχή από το κοινό όπου και αν παίχτηκε, ενώ αποτέλεσε εφαλτήριο για τη μετέπειτα διαδρομή νέων (τότε) σημαντικών ηθοποιών.

Οι ενδιαφερόμενοι για την ακρόαση θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό και φωτογραφία στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kiklos_vretania@hotmail.com έως το Σάββατο 14/5 στις 14.00. Πρέπει να αναγράφεται στις πληροφορίες η πιθανή γνώση μουσικού οργάνου. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρώτος κύκλος της ακρόασης θα πραγματοποιηθεί με ραντεβού τις ημέρες Τρίτη 17/5, μεταξύ των ωρών 16:30 έως 23:30 καιΤετάρτη 18/5, μεταξύ 12:30 έως 18:00, στο θέατρο Βρετάνια. Οι συμμετέχοντες στην ακρόαση θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει έναν μονόλογο της αρεσκείας τους και ένα τραγούδι. Παρακαλούμε πολύ, η πιθανή αδυναμία κάποιου στο τραγούδι ας μην λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας, καθώς δεν θα αποτελέσει λόγο αποκλεισμού κάποιου υποψηφίου. Η παραγωγή επιφυλάσσεται, αναλόγως με τη συμμετοχή, το υλικό ή την επιθυμία ή ανάγκη βαθύτερης διερεύνησης κάποιων επιλαχόντων, για τη διενέργεια και δεύτερου κύκλου ακρόασης την Δευτέρα ή Τρίτη 23 ή 24 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 17:00 έως 23:00 στον ίδιο χώρο (Θέατρο Βρετάνια).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2023

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.