Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

Η Ίρις Καραγιάν επιστρέφει με το "Make any sound - Make any sound move - Make any sound move us"

Στη νέα της παράσταση η χορογράφος εμπνέεται από την συνθέτρια Pauline Oliveros και επαναπροσεγγίζει τη χορογραφική της πρακτική.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Make any sound - Make any sound move - Make any sound move us © Ελισάβετ Μωράκη.

Μετά το "Α dance as a dance" (2021) που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, η Ίρις Καραγιάν επιστρέφει στο θέατρο Θησείον με τη νέα της παράσταση "Make any sound Make any sound move Make any sound move us" από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου.
Πηγή έμπνευσης είναι η προσέγγιση και οι πρακτικές της Αμερικανίδας συνθέτριας Pauline Oliveros, ειδικότερα η πρακτική της "βαθιάς ακρόασης" (deep listening) και η συλλογή "Sonic Meditations" (1971) που εστιάζουν μεταξύ άλλων στην ηχητική αντίληψη, την ευαισθησία και την οξυμένη προσοχή μέσω της ενδυνάμωσης της ακρόασης. Επιλεγμένα scores από το αρχείο της Oliveros οικειοποιούνται, αναμειγνύονται και λειτουργούν ως οδηγοί αντίληψης και ενεργοποίησης.

Make any sound - Make any sound move - Make any sound move us
© Ελισάβετ Μωράκη
© Ελισάβετ Μωράκη

Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου, η Χριστίνα Καραγιάννη και η Σωτηρία Κουτσοπέτρου παρατηρούν μέσω των αισθήσεων, αφουγκράζονται το περιβάλλον, και ενεργοποιούν τη φαντασία τους, καθώς βουτάνε και αφήνονται σε μια συνθήκη συνεχούς ροής. Δοκιμάζουν πως μπορούν να αναπτύξουν μια διευρυμένη συνειδητότητα σχετικά με το πως κινούνται στο χώρο, αντηχούν και συνηχούν.   Η Ίρις Καραγιάν επαναπροσεγγίζει τη χορογραφική της πρακτική και αποζητά την εμπειρία, την έκφραση, την ετερότητα και τη σύνδεση. Με το "Make any sound Make any sound move Make any sound move us" προτείνει την εμβάθυνση σε αυτό που ακούμε και βλέπουμε, αλλά και στον τρόπο που συνδεόμαστε με ό,τι βρίσκεται γύρω μας. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Make any sound Make any sound move Make any sound move us

  • Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Αντλώντας από την πρακτική της «βαθιάς ακρόασης» της συνθέτριας Πολίν Ολιβέρος και τη συλλογή «Sonic Meditations» (1971), η χορογράφος αναζητά τη βαθύτερη σύνδεση με ό,τι μας περιβάλλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Creo Dance Company χορεύει με το οικείο και το ανοίκειο

Η ομάδα σύγχρονου χορού της Πωλίνας Κρεμαστά έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο με τη νέα της δουλειά μόνο για έξι παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/05/2022

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το "3 rooms" στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ολοκληρώνει με επιτυχία την καλλιτεχνική περίοδο 2021/22 παρουσιάζοντας μια νέα φιλόδοξη παραγωγή, με τρεις χορογραφίες σύγχρονου χορού.

Έρχονται οι "Tango Legends"

Ένα ηχόραμα και χορόδραμα, με πρωταγωνιστές τη μουσική, τα σώματα και το αίσθημα θα παρουσιάσουν οι "Tango Legends" στο Faliro Summer Theater.

Μάρθα Πασακοπούλου & Άρης Παπαδόπουλος: "Μας γοήτευσε το "άγνωστο" ως στάδιο μιας τελετουργίας και το πόσο "μόδα" έχει γίνει αυτή η λέξη"

Οι δύο χορευτές και συνδημιουργοί της ομάδας arisandmartha δίνουν συνέντευξη με αφορμή τη νέα τους δουλειά "ALL THAT MATTER or notes on performing friendship", που παρουσιάζεται ξανά από τις 20 έως 22 Μαΐου στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2022 από την Κανγκ Σου-τζιν

Διαβάστε το μήνυμα που έγραψε η χορεύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Κορέας, Κανγκ Σου-τζιν, που επέλεξε το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, για να μοιραστεί το δικό της μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2022.

Η καρδιά του θεατρικού καλοκαιριού χτυπάει στην Πειραιώς 260

Από την 1η Ιουνίου και για επτά εβδομάδες, η έδρα του Φεστιβάλ Αθηνών φιλοδοξεί να γίνει το hotspot της πόλης. Με είκοσι μία παραστάσεις θεάτρου και χορού, μεγάλες διεθνείς υπογραφές, νέα ονόματα, ερευνητικές προτάσεις, καταξιωμένους καλλιτέχνες και μια σειρά παράλληλων δράσεων, δεν σταματάμε να μετράμε τους λόγους για να την επισκεφτούμε.

Μπέζος, Κυριακίδης, Μπαξεβάνη στην πρώτη αποκλειστική φωτογραφία από τις Θεσμοφοριάζουσες

Οι τρεις εξαιρετικοί ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην κωμωδία του Αριστοφάνη που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.