"Και το όνομα αυτού"… Αριστοτέλης Ρήγας: Η νέα stand up comedy παράσταση που έρχεται στο θέατρο "Τζένη Καρέζη"

Ο μοναδικός στο είδος του κωμικός που μπλέκει το stand up με τη μουσική παρουσιάζει το τρίτο του σόλο.

Αριστοτέλης Ρήγας

Ο Αριστοτέλης Ρήγας (μάθετε περισσότερα για τον κωμικό εδώ), μοναδικός στο είδος του Έλληνας κωμικός καθώς κατορθώνει να συνδυάζει μοναδικά το stand up comedy με την μουσική κωμωδία, παρουσιάζει στις 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου τη νέα του δουλειά με τίτλο "Και το όνομα αυτού" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη". Πρόκειται για το τρίτο του σόλο, το οποίο περνάει από τα καταιγιστικά λογοπαίγνια, σε μικρές σουρεαλιστικές ιστορίες, στην κοινή εμπειρία της πανδημίας που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, ενώ φτάνει και στις δικές του εμπειρίες ως νέος πατέρας.

Αριστοτέλης Ρήγας

Φυσικά από την παράσταση δεν λείπουν τα ξεκαρδιστικά μουσικά mash up του Αριστοτέλη Ρήγα που φέρνουν σε αναπάντεχη συνύπαρξη γνωστούς καλλιτέχνες και μουσικά είδη. Μεταξύ άλλων στο "Και το όνομα αυτού" θα ακούσουμε παιδικά τραγούδια "αλλιώς", Sin boy, Iron Maiden, Radiohead και τον Τρικαλινό Michael Jackson

Αυτό που γενικότερα χαρακτηρίζει την κωμωδία του είναι η σύντομη φόρμα, αφού κατά κύριο λόγο παίζει με τα λογοπαίγνια ή one liners. Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη του στο "α” για τον μηχανισμό των λογοπαίγνιων: "Φυσικά, το να κάνεις παραστάσεις μόνο με wordplay είναι κάτι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό. Η δυσκολία σε αυτό είναι ότι κάποια στιγμή το κοινό συνηθίζει τον μηχανισμό των λογοπαίγνιων μιας-δύο γραμμών και τα αστεία δεν αποδίδουν το ίδιο, όσο καλά κι αν είναι. Εκεί πρέπει να σπάσεις τη φόρμα για να δημιουργήσεις πάλι το απροσδόκητο και την αποκάλυψη στο θεατή”.

 

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Και το όνομα αυτού

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Ο μοναδικός Έλληνας κωμικός που μπλέκει το stand up με τη μουσική κωμωδία υπογράφει ένα σόλο γεμάτο λογοπαίγνια, σουρεαλιστικές ιστορίες και μουσικά mash ups.

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.