Ο συγγραφέας της "Σιωπηλής λίμνης" Νταβίντ Ντεσόλα στο Επί Κολωνώ

Θα παρακολουθήσει την παράσταση της Ομάδας Νάμα και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Νταβίντ Ντεσόλα

Πριν από λίγο καιρό η Ελένη Σκότη με την Ομάδα Νάμα μας σύστησαν ένα σύγχρονο ισπανικό υπαρξιακό δράμα: ο λόγος για τη "Σιωπηλή λίμνη" του Νταβίντ Ντεσόλα, ένα έργο με αποχρώσεις ψυχολογικού θρίλερ και χιούμορ, που βοηθάει τη σκηνοθέτιδα να δουλέψει το θέατρο που ξέρει καλά, δηλαδή κείμενα που βασίζονται στις σχέσεις και φωτίζουν τον πολύπλοκο εσωτερικό ψυχισμό των προσώπων. Το βραβευμένο με Lope de Vega έργο γράφτηκε το 2006 από τον τριανταπεντάχρονο τότε συγγραφέα, ο οποίος είχε επηρεαστεί από τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου 2004. Η κρίση των ανθρωπιστικών αξιών, η βία, η τρέλα ως καταφύγιο σε μια αφόρητη ύπαρξη απασχολούν τα έργα και τα σενάρια που έχει γράψει για το σινεμά, με πιο γνωστό, χάρη στη μεταφορά του στο Netflix, εκείνο της "Πλατφόρμας" (2019).

Τώρα, ο συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει την παράσταση στο θέατρο Επί Κολωνώ, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, αλλά και να συνομιλήσει με το κοινό, παρουσία και των συντελεστών της παράστασης καθώς και της μεταφράστριας του έργου Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

Σιωπηλή λίμνη

Η παράσταση

Το έργο αφορά τη διαχείριση του τραύματος που κουβαλάει κάθε άνθρωπος και την προσπάθειά του να σταθεί απέναντί του, δημιουργώντας μια επίπλαστη πραγματικότητα. Πολύπειρη στο ρεαλιστικό και νατουραλιστικό θέατρο, η Ελένη Σκότη –σκηνοθέτιδα της συγκλονιστικής και βραβευμένης "Βασίλισσας της ομορφιάς" του Μάρτιν Μακντόνα, που φέτος επαναλαμβάνεται στο Σύγχρονο Θέατρο– ξέρει να χειρίζεται με μαεστρία την ανάπτυξη των έργων και τη διδασκαλία των ρόλων.  ένα υπαρξιακό δράμα με αποχρώσεις ψυχολογικού θρίλερ, που τη βοηθάει να δουλέψει το θέατρο που ξέρει καλά, δηλαδή κείμενα που βασίζονται στις σχέσεις και φωτίζουν τον πολύπλοκο εσωτερικό ψυχισμό των προσώπων. 

Για τη "Σιωπηλή λίμνη" συνεργάζεται με την Παναγιώτα Βλαντή, τον Θανάση Κουρλαμπά και το Χάρη Τσιτσάκη. Στο σημείωμά της για την παράσταση αφήνει να φανεί η αισιοδοξία που κρύβει στα βάθη του το έργο: "Μια γυναίκα. Ένας άνδρας. Έχουν υποστεί κι οι δύο ένα προσωπικό τραύμα στη ζωή τους. Ο πόνος τους αβάσταχτος κι ο καθένας με τον τρόπο του έχει πλάσει ένα ψέμα για την πραγματικότητα, μια φανταστική εικόνα για ν’ αντέξει. Όμως η οδυνηρή αλήθεια συνεχίζει να υπάρχει. Κρύβεται μέσα στη σιωπή που τους φέρνει κοντά. Η συνάντηση μεταξύ τους είναι ένα τρυφερό ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα τους αποκαλύψει την δύναμη της αγάπης, μια δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα που φέρνει η ζωή".

Περισσότερες πληροφορίες

Η σιωπηλή λίμνη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Το τραυματικό παρελθόν ενός καθηγητή και της μητέρας ενός μαθητή του τους φέρνει κοντά, στο βραβευμένο έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το υπαρξιακό δράμα.

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.