Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει με τους «Τιτάνες»

Οι «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη είναι μια στοχαστική παράσταση σαν παρτιτούρα, με μια υπόγεια μουσικότητα και μεγάλη έμφαση στη σωματικότητα. Έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει με τους «Τιτάνες»

Το καλλιτεχνικό άγγιγμα του Ευριπίδη Λασκαρίδη είναι χαρακτηριστικό: κατασκευάζει σκηνικές «μηχανές», που παράγουν αφηρημένες συνθέσεις ήχων και εικόνων εικαστικής δύναμης, σε παραστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη συμβατική έννοια της αναπαράστασης. Κάτι ανάλογο κάνει και στους «Τιτάνες»: το έργο του 2017 έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και στο Μegaron Underground, και τώρα θα παιχτεί στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (8-12/12). Ο χορογράφος, σκηνοθέτης και περφόρμερ με την queer παράσταση αποτίνει «φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, σε κάθε αποτυχία για την εδραίωση ενός άθραυστου εαυτού, ενός άμωμου κόσμου». Θέλουμε όλοι μας να είμαστε Τιτάνες, άτρωτοι θεοί της καθημερινότητας μας, παρατηρεί ο Λασκαρίδης, χωρίς να φοβάται να σπάσει τα όρια της κανονικότητα.

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει με τους «Τιτάνες» - εικόνα 1

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης έχει δηλώσει στο Αθηνόραμα με αφορμή την παράσταση: «Φοβάμαι ότι ο σημερινός κόσμος, περισσότερο από ποτέ, δεν δίνει χώρο στην αποτυχία. Η αποτυχία, όπως και ο πόνος, είναι δείγματα αδυναμίας και έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο στρεβλή είναι η αίσθηση του σύγχρονου κόσμου για το τι είναι επιτυχία και τι αποτυχία. Θέλουμε όλοι μας να είμαστε μικροί άτρωτοι θεοί, Τιτάνες της καθημερινότητας. Και με έναν τρόπο είμαστε, αλλά όχι άτρωτοι. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι το λάθος, η ατέλεια, το λοξό, η ρωγμή… είναι όχι μόνο ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και θεϊκά ταυτόχρονα. Η αποκάλυψη, πολλές φορές γεννιέται από το σφάλμα και πρέπει να έχουμε χώρο και γι’ αυτό, να μην το στραγγαλίζουμε».

Περισσότερες πληροφορίες

Τιτάνες

  • Χορευτική performance
  • Διάρκεια: 50 '

Ο δημιουργός επιστρέφει στην παράσταση που πρωτοπαρουσίασε το 2017, αποτίοντας φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια του ανθρώπου να καταλάβει μέσα από την πρωτότυπη και ανένταχτη σκηνική του γλώσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε προσωρινή αναστολή μπαίνουν κάποια από τα θέατρα της Αθήνας

Ποια θέατρα ανταποκρίθηκαν στα νέα μέτρα και θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
14/01/2022

Ερευνητική ανάγνωση του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η "Μεταμόρφωση" του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, για τρίτη χρονιά φέτος στο θέατρο Πόρτα.

"Αινιγματικές παραλλαγές" με Μπέζο και Δαδακαρίδη

Την εσωτερική αλήθεια δυο ανδρών φωτίζουν οι "Αινιγματικές παραλλαγές" του Ερίκ – Εμμανουέλ Σμιτ. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τις σκηνοθετεί με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Πλατσουρίζουμε στη βροχή με το "Dancing in the rain 3"

Χρειάζεστε κάτι απελευθερωτικό, χαρούμενο και απογειωτικό; Ακολουθήστε το ρυθμό των βημάτων κάτω από τη βροχή και κλείστε από τώρα εισιτήριο για το "Dancing in the rain 3" που επιστρέφει την Άνοιξη με νέες χορογραφίες στο City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου).

Με νέα διανομή θα συνεχίσουν οι "Λήμαν Μπράδερς"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε την "Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς" με τους Παπαδημητρίου, Ξάφη, Οικονόμου στο θέατρο Ιλίσια.

Προσοχή, ένα "Αβυσσαλέο κτήνος" στο Rabbithole

Στο Rabbithole της ομάδας Νοσταλγία κάνει πρεμιέρα η θεατρική μεταφορά του αμερικανικού ρεαλιστικού διηγήματος του 1910 "Αβυσσαλέο κτήνος".