Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου και ξεχωρίζουν.

«8 Γυναίκες»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12) - εικόνα 1

Μια μητέρα, δυο κόρες, μια γιαγιά, μια θεία, μια οικονόμος, μια καμαριέρα, μια απρόσκλητη επισκέπτρια, ένας άντρας που δεν εμφανίζεται ποτέ και ξαφνικά... ένας φόνος! Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το ευφυές έργο του Ρομπέρ Τομά με πρωταγωνίστριες τις Ι. Ασημακοπούλου, Κ. Γκουλιώνη, Ν. Δραγούμη, Ν. Κοτσαηλίδου, Ά. Κωνσταντίνου, Μ. Ψάλτη και άλλους (από 1/12).

«Marivaudage»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12) - εικόνα 2

Οι Κ. Καρβούνη, Θ. Μεταξά, Ι. Νασιοπούλου, Μ. Πανάδης, Φ. Συμεωνίδης, Γ. Φριντζήλας παίζουν μπροστά από δύο κάμερες που τους ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης. Η παράσταση της Μάρθας Φριντζήλα χρησιμοποιεί ως καμβά την «Κληρονομιά» του Μαριβό για να ερευνήσει τις αγκυλώσεις του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του (από 25/11).

«Όπως πάει το ποτάμι»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12) - εικόνα 3
© Nikos Pantazaras

Ο Γιάννης Λεοντάρης σκηνοθετεί το έργο του Μάρτιν Σέρμαν και, προσπαθώντας να διαχειριστεί σκηνικά τον έρωτα ανάμεσα στον ηλικιωμένο Μπο (Π. Μουστάκης) και τον νεαρό Ρούφους (Μ. Καρατζογιάννης), ανατρέπει τα στερεότυπα περί «κανονικότητας». Η διαφορετικότητα γίνεται σεβαστή στην πράξη, όταν γίνεται αντιληπτή ως πανανθρώπινη συνθήκη (από 26/11).

«Παληές ιστορίες και συγκινήσεις που μοιάζουν σήμερα ανοησίες»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12) - εικόνα 4

Η παράσταση-ντοκουμέντο του Σταύρου Στάγκου βασίζεται σ’ ένα γράμμα του 1929 και σε μαρτυρίες των εναπομεινάντων Ελλήνων κατοίκων της Σωζόπολης για να μελετήσει την εθνική συνείδηση σήμερα. Παίζουν: Γ. Φέστα, Χ. Μαυρουδής, Δ. Αποστολόπουλος (από 29/11).

«Terror reloaded»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12) - εικόνα 5

Το δυνατό δικαστικό θρίλερ του Φέρντιναντ φον Σίραχ, που αναπαριστά τα γεγονότα μιας πολύκροτης φανταστικής δίκης για την κατάρριψη επιβατικού αεροπλάνου, σκηνοθετεί ο Γιώργος Οικονόμου. Οι Μ. Ασλάνογλου, Β. Παλαιολόγος, Μ. Αλικάκος, Γ. Σπάνιας, Δ. Λιόλιος, Β. Ταμπαροπούλου αναλαμβάνουν τους ρόλους δικαστών και μαρτύρων, ενώ οι θεατές αυτούς των ενόρκων (από 28/11).

«2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα»

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας που ξεχωρίζουν (25/11-1/12) - εικόνα 6

Το έργο του Πασκάλ Ραμπέρ ανεβαίνει ανά τον κόσμο με τον ίδιο τίτλο, με διαφορετικούς ηθοποιούς, αλλά πάντα με σκηνοθέτη τον ίδιο το συγγραφέα. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη συγκρουσιακή σχέση δυο αδελφών τις οποίες υποδύονται η Μυρτώ Αλικάκη και η Γιούλικα Σκαφιδά (από 29/11).

Περισσότερες πληροφορίες

Terror

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας - Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται. Παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής περιμένοντας οδηγίες. Ο νόμος απαγορεύει ρητά στους πιλότους των μαχητικών να καταρρίψουν το πολιτικό αεροσκάφος. Δεν σκοτώνεις αθώους για να προστατέψεις άλλους αθώους. Παραβαίνοντας τις διαταγές όμως ο σμηναγός Λαρς Κοχ το καταρρίπτει για να προστατέψει τους φιλάθλους του γηπέδου.. Η παράσταση αφορμάται από το γεγονός αυτό και καλεί τους θεατές να γίνουν ένορκοι: θα αθωώσουν ή όχι τον Κοχ;

8 γυναίκες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η αστυνομική κωμωδία περνάει αριστοτεχνικά από το θρίλερ στο μελόδραμα, τη φάρσα και την κοινωνική σάτιρα με αφορμή τη δολοφονία ενός εργοστασιάρχη την παραμονή των Χριστουγέννων.

2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης ανεβάζει το έργο του με δύο Ελληνίδες ηθοποιούς, που ζωντανεύουν μια αδελφική σύγκρουση μέχρις εσχάτων, κατά την οποία η βία και η αγάπη είναι έννοιες συνυφασμένες.

Παληές ιστορίες και συγκινήσεις που μοιάζουν σήμερα ανοησίες

  • Θέατρο-Ντοκιμαντέρ
  • Διάρκεια: 70 '

Η πορεία του ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας ζωντανεύει μέσα από τις μαρτυρίες κατοίκων της Σωζούπολης κι ένα γράμμα-κειμήλιο από το 1929.

Marivaudage

  • Performance-Live Cinema
  • Διάρκεια: 80 '

Μια θεατρο-κινηματογραφική προσέγγιση πάνω στην «Κληρονομιά» του Μαριβώ, τη λεπτή κοινωνική του σάτιρα για το δίπολο έρωτας-συμφέρον, που εξερευνά τη δυσκολία της επικοινωνίας και τις επιπλοκές των επιλογών μας.

Όπως πάει το ποτάμι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Με αφετηρία τον ομόφυλο έρωτα δύο ανδρών, το έργο αποτυπώνει τους θριάμβους και τις ήττες του κινήματος των ομοφυλοφίλων, μιλώντας παράλληλα για τη διαφορετικότητα ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας.

Αλίκη

Αμερικής 4

Αθηνών

Βουκουρεστίου 10

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.