Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens

Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το πολιτιστικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens

Νέους και νέες από Ελλάδα και Γερμανία προσκαλούν η πολυ-δραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός οργανισμός Mostar Friedensprojekt για να συμμετάσχουν στην 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων «In and Out».

Το «In and Out» χρηματοδοτείται και αποτελεί θεμέλιο κρίκο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Από το 2016, κάθε φθινόπωρο 20 νέοι, ανερχόμενοι καλλιτέχνες συναντιούνται σε Αθήνα και Βερολίνο για ένα θεατρικό σεμινάριο, συμμετέχοντας σε δύο οκταήμερα θεατρικά εργαστήρια έρευνας και δημιουργίας. Με αφορμή την τέχνη του θεάτρου, γνωρίζονται, ερευνούν και συνεργάζονται με σκοπό την δημιουργία μίας περφόρμανς με έμπνευση την εκάστοτε θεματική του προγράμματος. Φέτος, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ξανά, αυτή την φορά με την θεματική «Limits», όρια με άλλα λόγια.

Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens - εικόνα 1

Μέσα από την θεατρική πρακτική, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τις διάφορες εκφάνσεις των ορίων, με τον εαυτό μας, με τον κόσμο, και με τους άλλους. Αυτή την θεματική θα προσεγγίσουν μέσα από το Θέατρο της Έρευνας με τον trainer, σκηνοθέτη και ηθοποιό της Fabrica Athens, Φάνη Κατέχο, ο οποίος θα εισηγηθεί και τα εργαστήρια μαζί με την performer και trainer της ομάδας, Giovanna Michaliadi Sarti. Μεταξύ άλλων, μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στους δεσμούς μεταξύ των ατόμων ενός συνόλου, την διεύρυνση της σωματικής συνειδητότητας και της αμφίδρομης συγκέντρωσης επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση με το περιβάλλον και τα αντικείμενά του και την πρακτική και θεωρητική έρευνα, καθώς και τους πειραματισμούς που οδηγούν στην λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία πρωτότυπων έργων-δράσεων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και 13 έως 20 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να κάνουν ενήλικες μέχρι 30 ετών με ενδιαφέρον στις παραστατικές τέχνες, επαγγελματίες ή μη. Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να λάβουν μέρος και στα δύο μέρη του προγράμματος. Οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 20 Αυγούστου και οι απαντήσεις θα δοθούν έως την Κυριακή 22 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο researchtheater@gmail.com με θέμα «Limits – Αίτηση Συμμετοχής» και να περιλαμβάνει: βιογραφικό σημείωμα, λόγο που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, φωτογραφία πορτραίτο και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές του προγράμματος θα λάβουν υπόψη τα υγειονομικά μέτρα που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς τόσο της Ελλάδας, όσο και της Γερμανίας. Το πρόγραμμα καλύπτει την παρακολούθηση του θεατρικού training και τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Το κόστος συμβολής των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 40 ευρώ.

i Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Fabrica Athens εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Εμίλια Κλαρκ "Νίνα" στο Γλάρο του Τσέχοφ στο Μέγαρο μέσω του National Theatre Live

Οι δορυφορικές μεταδόσεις του Μεγάρου ξεκινούν με την παράσταση του διάσημου Βρετανού σκηνοθέτη Τζέιμι Λόιντ κι έναν δυνατό θίασο από το Θέατρο Χάρολντ Πίντερ του Λονδίνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

Οι "Στρακαστρούκες" του Δημήτρη Σαμόλη ανεβαίνουν στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Ο ηθοποιός και τραγουδοποιός παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό του έργο, που βάζει την "αγία ελληνική οικογένεια" στο μικροσκόπιο.

"Δον Κιχώτης": Ουκρανικό μπαλέτο με σπανιόλικο πάθος στο Ηρώδειο

Η Εθνική Όπερα της Οδησσού μάς προσκαλεί σε μια μοναδική βραδιά κλασικού χορού όπου η ορχήστρα και οι καταξιωμένοι χορευτές της ζωντανεύουν το διάσημο έργο για μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους, που εμπνέεται από το ομότιτλο έργο του Θερβάντες.

"Ζάχαρη": Η μαύρη κωμωδία των Elephas Tiliensis επιστρέφει

Το πρώτο έργο του Δημήτρη Αγαρτζίδη αποκαλύπτει και ξεδιαλύνει τα μπερδεμένα νήματα των οικογενειακών μυστικών.

"Τα κατασκευασμένα συμφέροντα": Η νέα παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν

Η κλασική, επίκαιρη κωμωδία του Χαθίντο Μπεναβέντε ανεβαίνει σε μια ενδιαφέρουσα διασκευή με αμιγώς γυναικείο καστ.

Οι θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν ξανά στο σανίδι την εβδομάδα 28/9-4/10

Είκοσι τέσσερις παραστάσεις για όλα τα γούστα επανέρχονται στις σκηνές της Αθήνας, έπειτα από την πετυχημένη πορεία που είχαν την προηγούμενη σεζόν, δίνοντας την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να τις παρακολουθήσει ξανά ή για πρώτη φορά.

"Felicità": Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί στο έργο της Σεμίνας Διγενή

Στο Θέατρο Αλκυονίς παρουσιάζεται η θεατρική μεταφορά του τρίτου μυθιστορήματος της γνωστής συγγραφέα και δημοσιογράφου, όπου παίζεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι.