Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens

Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το πολιτιστικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens

Νέους και νέες από Ελλάδα και Γερμανία προσκαλούν η πολυ-δραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός οργανισμός Mostar Friedensprojekt για να συμμετάσχουν στην 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων «In and Out».

Το «In and Out» χρηματοδοτείται και αποτελεί θεμέλιο κρίκο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Από το 2016, κάθε φθινόπωρο 20 νέοι, ανερχόμενοι καλλιτέχνες συναντιούνται σε Αθήνα και Βερολίνο για ένα θεατρικό σεμινάριο, συμμετέχοντας σε δύο οκταήμερα θεατρικά εργαστήρια έρευνας και δημιουργίας. Με αφορμή την τέχνη του θεάτρου, γνωρίζονται, ερευνούν και συνεργάζονται με σκοπό την δημιουργία μίας περφόρμανς με έμπνευση την εκάστοτε θεματική του προγράμματος. Φέτος, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ξανά, αυτή την φορά με την θεματική «Limits», όρια με άλλα λόγια.

Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens - εικόνα 1

Μέσα από την θεατρική πρακτική, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τις διάφορες εκφάνσεις των ορίων, με τον εαυτό μας, με τον κόσμο, και με τους άλλους. Αυτή την θεματική θα προσεγγίσουν μέσα από το Θέατρο της Έρευνας με τον trainer, σκηνοθέτη και ηθοποιό της Fabrica Athens, Φάνη Κατέχο, ο οποίος θα εισηγηθεί και τα εργαστήρια μαζί με την performer και trainer της ομάδας, Giovanna Michaliadi Sarti. Μεταξύ άλλων, μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στους δεσμούς μεταξύ των ατόμων ενός συνόλου, την διεύρυνση της σωματικής συνειδητότητας και της αμφίδρομης συγκέντρωσης επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση με το περιβάλλον και τα αντικείμενά του και την πρακτική και θεωρητική έρευνα, καθώς και τους πειραματισμούς που οδηγούν στην λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία πρωτότυπων έργων-δράσεων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και 13 έως 20 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να κάνουν ενήλικες μέχρι 30 ετών με ενδιαφέρον στις παραστατικές τέχνες, επαγγελματίες ή μη. Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να λάβουν μέρος και στα δύο μέρη του προγράμματος. Οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 20 Αυγούστου και οι απαντήσεις θα δοθούν έως την Κυριακή 22 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο researchtheater@gmail.com με θέμα «Limits – Αίτηση Συμμετοχής» και να περιλαμβάνει: βιογραφικό σημείωμα, λόγο που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, φωτογραφία πορτραίτο και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές του προγράμματος θα λάβουν υπόψη τα υγειονομικά μέτρα που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς τόσο της Ελλάδας, όσο και της Γερμανίας. Το πρόγραμμα καλύπτει την παρακολούθηση του θεατρικού training και τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Το κόστος συμβολής των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 40 ευρώ.

i Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Fabrica Athens εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πρεμιέρα για την "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Τέρενς Ράτιγκαν στο Αγγέλων Βήμα

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τη μοναξιά, τη συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων έρχονται στο φως υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αλέξιου Κοτσώρη.

3 λόγοι για να δείτε τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού"

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" είναι μία από τις sold out παραστάσεις της περσινής θεατρικής χρονιάς και επιστρέφει στο Γκλόρια. Αυτοί είναι οι λόγοι για να τους οποίους αξίζει να την δείτε.

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζει την παράσταση "Σοφία" σε σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου.

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.