Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens

Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το πολιτιστικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens

Νέους και νέες από Ελλάδα και Γερμανία προσκαλούν η πολυ-δραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός οργανισμός Mostar Friedensprojekt για να συμμετάσχουν στην 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων «In and Out».

Το «In and Out» χρηματοδοτείται και αποτελεί θεμέλιο κρίκο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Από το 2016, κάθε φθινόπωρο 20 νέοι, ανερχόμενοι καλλιτέχνες συναντιούνται σε Αθήνα και Βερολίνο για ένα θεατρικό σεμινάριο, συμμετέχοντας σε δύο οκταήμερα θεατρικά εργαστήρια έρευνας και δημιουργίας. Με αφορμή την τέχνη του θεάτρου, γνωρίζονται, ερευνούν και συνεργάζονται με σκοπό την δημιουργία μίας περφόρμανς με έμπνευση την εκάστοτε θεματική του προγράμματος. Φέτος, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ξανά, αυτή την φορά με την θεματική «Limits», όρια με άλλα λόγια.

Έρχεται η 6η Θεατρική Ανταλλαγή Νέων από τη Fabrica Athens - εικόνα 1

Μέσα από την θεατρική πρακτική, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τις διάφορες εκφάνσεις των ορίων, με τον εαυτό μας, με τον κόσμο, και με τους άλλους. Αυτή την θεματική θα προσεγγίσουν μέσα από το Θέατρο της Έρευνας με τον trainer, σκηνοθέτη και ηθοποιό της Fabrica Athens, Φάνη Κατέχο, ο οποίος θα εισηγηθεί και τα εργαστήρια μαζί με την performer και trainer της ομάδας, Giovanna Michaliadi Sarti. Μεταξύ άλλων, μέσω του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στους δεσμούς μεταξύ των ατόμων ενός συνόλου, την διεύρυνση της σωματικής συνειδητότητας και της αμφίδρομης συγκέντρωσης επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση με το περιβάλλον και τα αντικείμενά του και την πρακτική και θεωρητική έρευνα, καθώς και τους πειραματισμούς που οδηγούν στην λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία πρωτότυπων έργων-δράσεων.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και 13 έως 20 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να κάνουν ενήλικες μέχρι 30 ετών με ενδιαφέρον στις παραστατικές τέχνες, επαγγελματίες ή μη. Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να λάβουν μέρος και στα δύο μέρη του προγράμματος. Οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 20 Αυγούστου και οι απαντήσεις θα δοθούν έως την Κυριακή 22 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο researchtheater@gmail.com με θέμα «Limits – Αίτηση Συμμετοχής» και να περιλαμβάνει: βιογραφικό σημείωμα, λόγο που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, φωτογραφία πορτραίτο και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές του προγράμματος θα λάβουν υπόψη τα υγειονομικά μέτρα που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς τόσο της Ελλάδας, όσο και της Γερμανίας. Το πρόγραμμα καλύπτει την παρακολούθηση του θεατρικού training και τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Το κόστος συμβολής των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 40 ευρώ.

i Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Fabrica Athens εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.