Επιπλέον 1.4 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού: Ενίσχυση σε φεστιβάλ αλλά και στο χώρο των γραμμάτων και του βιβλίου

Ανακοινώθηκαν οι νέες επιχορηγήσεις που εγκρίθηκαν.

Επιπλέον 1.4 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού: Ενίσχυση σε φεστιβάλ αλλά και στο χώρο των γραμμάτων και του βιβλίου

Ακόμη δύο κατηγορίες επιχορηγήσεων ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προς νομικά πρόσωπα (είτε δημοσίου ή ιδιωτικού) δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς, συνολικού ύψους 1.4 εκ. ευρώ, όπως προέκυψαν από τις γνωμοδοτήσεις των αντίστοιχων επιτροπών που συντάχθηκαν το τελευταίο διάστημα κι εργάστηκαν αμισθί.

Το ποσό των 986.500 ευρώ διατίθεται για την ενίσχυση των φεστιβάλ καθώς και σύνθετων πολυθεματικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν διοργανώσεις με μακρά ιστορία που φέρνουν σημαντικές δράσεις πολιτισμού –από όλο το φάσμα των τεχνών– στην επαρχεία: το Φεστιβάλ Νάξου που κλείνει τα 20 χρόνια παρουσίας (11.000 €), το AegeanDocs - Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ που γίνεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου (14.000 €), το φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα (8.000 €), το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων (11.000 €) κ.ά. Μαζί τους, εγκρίθηκαν αρκετά εγχειρήματα από τη φεστιβαλική σκηνή της Αθήνας, όπως το MIRfestival, το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Our Festival.

Επίσης για την κατηγορία των γραμμάτων και του βιβλίου δίνονται 453.800 ευρώ σε σαράντα φορείς. Η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, η Εταιρία Συγγραφέων, το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Διαβάζω για τους άλλους» βρίσκονται στη λίστα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
11/08/2022

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.