Νέα ψηφιακή πλατφόρμα από το Υπουργείο Πολιτισμού με έργα από δεκάδες φορείς

Μουσική, θέατρο, κινηματογράφο, βιβλίο, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και εκπαιδευτικά προγράμματα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μια ιστοσελίδα.

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα από το Υπουργείο Πολιτισμού με έργα από δεκάδες φορείς

Ο ψηφιακός πολιτισμός που οργίασε την περίοδο του lockdown προσφέροντας ψυχαγωγία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κι ανοίγοντας νέες προοπτικές θέασης στη σύγχρονη πραγματικότητα αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχεδίασε μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία συγκεντρώνονται έργα από δεκάδες φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς, είτε ανεξάρτητους ή υπό την εποπτεία του υπουργείου.

«Η ευρύτατη παραγωγή ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας πλατφόρμας που θα συγκεντρώνει και θα προβάλλει το ψηφιακό πολιτιστικό περιεχόμενο, ακόμη και μετά την έξαρση της πανδημίας», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Στην ιστοσελίδα https://digitalculture.gov.gr θα βρείτε μουσικές συναυλίες, θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, περιηγήσεις σε μόνιμες ή περιοδικές εκθέσεις μουσείων, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις αρχαιολογικών χώρων καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το περιεχόμενο θα εμπλουτίζεται διαρκώς ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τις νέες δράσεις των οργανισμών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2022

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.