Ακούστε αγαπημένους καλλιτέχνες στο διαδικτυακό Food for Thought

Άνθρωποι της τέχνης (συνο)μιλούν με το κοινό για την τέχνη τους σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών. Μάθετε περισσότερα.

Ακούστε αγαπημένους καλλιτέχνες στο διαδικτυακό Food for Thought

Μια νέα πλατφόρμα που φιλοξενεί σκέψεις και ιδέες καλλιτεχνών δημιούργησαν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και η Καλλιτεχνική διευθύντρια Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Το Food for Thought ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί on line και ο στόχος είναι να γίνει ένας αγωγός που θα πυροδοτήσει την σκέψη και την ελπίδα. Για τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Ένκε Φεζολλάρι, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αυτή η πλατφόρμα «αποτελεί μια αγωνιώδη προσπάθεια συνέχισης της θεατρικής πράξης σε συνθήκες καραντίνας από όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι το θέατρο ακόμη κι όταν δεν παίζουν θέατρο». Με την επιθυμία να μη σταματήσουμε μέσα από τον εγκλεισμό μας να δρούμε και να παρατηρούμε, αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, θα δείτε τη Σοφία Φιλιππίδου, τη Βάσω Καμαράτου, την Αμαλία Αρσένη, τη Νίκη Σερέτη, τον Αντώνη Φραγκάκη, το Θανάση Τσαλταμπάση, τη Ντίνα Κουλοχέρη, το Μάνο Καρατζογιάννη και τη Σοφία Παπάζογλου να μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και βιώματα με τη διάθεση να μείνει αναμμένη η σπίθα της αγάπης για την τέχνη και ζωντανή η διάθεση για επικοινωνία.

Η Καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, υπογραμμίζει κάτι πολύ σημαντικό: «Ο Αουγκούστο Μποάλ λέει "Είμαστε θέατρο ακόμη κι όταν δεν κάνουμε θέατρο" θέτοντας σαν βάση για την απόδειξη της θέσης αυτής την ταυτόχρονη δράση και παρατήρηση της δράσης αυτής. Αυτή η ταυτόχρονη, σχεδόν αντανακλαστικά παρατήρηση της δράσης είναι αυτό που διαφοροποιεί ίσως τον άνθρωπο ηθοποιό από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Κι ίσως η ώρα που σταματούμε να είμαστε ηθοποιοί είναι ακριβώς η στιγμή που σταματάμε να παρατηρούμε σαν τρίτοι τις δράσεις μας, που χάνουμε τον πιο πολύτιμό μας θεατή, αυτόν που με το βλέμμα του αποκαθηλώνει την μοναδικότητα μας, διαλύει τον ατομικισμό μας και μας καρφιτσώνει στο ταμπλό ενός ευρύτερου γίγνεσθαι με κοινά τα ατομικά χαρακτηριστικά. Τον εαυτό μας».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο συζητάει για το #MeToo

"Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo" είναι το θέμα της πρώτης συζήτησης που διοργανώνει φέτος η πρώτη σκηνή της χώρας, με στόχο να θέσει επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2022

"The Music Critic": Αυτή την παράσταση ποιος θα τολμήσει να την κρίνει;

Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζον Μάλκοβιτς συνοδευόμενος από ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο, πρωταγωνιστεί στο "The Music Critic" Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, μια υβριδική και σαρκαστικά απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση.

Η "Ζιζέλ" από την Οδησσό στη σκιά της Ακρόπολης

Το όνειρο κάθε χορεύτριας είναι να ερμηνεύσει τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ. Το χορογραφικό αριστούργημα της ρομαντικής περιόδου, ζωντανεύει από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Έχει φώς η σκιά; Η Αλεξάνδρα Καζάζου απαντά στο Θησείον

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Αlbert Camus "Ο Ξένος" από την Transatlantic Group παρουσιάζεται στο Θησείον - Ενα θέατρο για τις τέχνες.

"Μπεντ": Έρχεται το σπουδαίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του αμερικανού συγγραφέα που έχει ως θέμα τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών στη ναζιστική Γερμανία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στην "Κόκκινη κλωστή" "συνεργάζονται" αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες

Η ιστορία της απόδρασης μιας γυναίκας από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα και ο πολυτάραχος βίος της ξετυλίγονται σαν όνειρο σε μια μοναδική περφόρμανς.

"Τι είδε ο μπατλερ" στο θέατρο Άλμα;

Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.