Μπινιάρης, Παππά, Λούλης πάνε Πειραιά

Το θεατρικό ραντεβού του Άρη Μπινιάρη με την Ιωάννα Παππά και τον Χρήστο Λούλη έχει οριστεί για τον Οκτώβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και οι προπωλήσεις ξεκίνησαν.

Μπινιάρης, Παππά, Λούλης πάνε Πειραιά

Ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του μουσικοθεατρικού «Ύψωμα 731» του Άρη Μπινιάρη στο Πορεία at Victoria και ήδη ξεκίνησαν οι προπωλήσεις της νέα σκηνικής πρότασης που θα παρουσιάσει με συμπρωταγωνιστές τους Ιωάννα Παππά και Χρήστο Λούλη. «Ο χορός της φωτιάς» είναι μια παράσταση για τον Πόντο, θα φιλοξενηθεί 31 Οκτωβρίου 2019 με 5 Ιανουαρίου του 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 χρόνων των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους την περίοδο 1014-1923. Ο Μπινιάρης άντλησε υλικό από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες για να περιγράψει τον πανανθρώπινο και διαχρονικό αγώνα για την μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης (κοινωνικής, ψυχικής και υπαρξιακής). Ο ίδιος θα σκηνοθετήσει και θα παίξει δίπλα στην Ιωάννα Παππά, τον Χρήστο Λούλη, τη Δώρα Ξαγοράκη, τη Λεωνή Ξεροβάσιλα, τον Κώστα Σεβδαλή κ.ά.

Σημαντικός συνεργάτης στο νέο θεατρικό πρότζεκτ του Άρη Μπινιάρη είναι ο συνθέτης Φώτης Σιώτας με τον οποίο συνεργάστηκαν και στο εκπληκτικό «Ξύπνα Βασίλη» του Εθνικού. Τα χορικά και τα τραγούδια κρατούν βασικό άξονα της παράστασης, ενώ ο μουσικός καμβάς αντλεί την αισθητική του τόσο από τη σύγχρονη όσο και από την παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής του Πόντου. Η αναπαραγωγή- εκτέλεση της μουσικής θα γίνεται ζωντανά από τους μουσικούς Μιχάλη Βρέττα (βιολί), Νίκο Μαγνήσαλη (κρουστά), Νίκο Παπαϊωάννου (τσέλο) σε συνδυασμό με ηλεκτρικές συνθέσεις. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ματίνας Μέγκλα και οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου. Οι προπωλήσεις ξεκίνησαν από τo viva.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2022

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.