Θ' ανάψουν φωτιές τα «Κόκκινα φανάρια» στο Cartel

Ένα θέατρο θεμελιωμένο στην αλήθεια υπηρετεί ο Βασίλης Μπισμπίκης. Μετά το καθηλωτικό «Άνθρωποι και ποντίκια» σχεδιάζει μια ακραία ρεαλιστική ανάγνωση του έργου «Κόκκινα φανάρια» με τραβεστί και live μπάντα.

Θ' ανάψουν φωτιές τα «Κόκκινα φανάρια» στο Cartel

Με το Βασίλη Μπισμπίκη στο ρόλο της πατρόνας Μαντάμ Παρί και τους άντρες ηθοποιούς μεταμορφωμένους σε τραβεστί θα δούμε, το 2020, μια νέα παράσταση με αφορμή το έργο του Αλέκου Γαλανού «Τα κόκκινα φανάρια». Η παράσταση του Cartel θα απέχει από την αισθητική της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας του 1963, που ήταν μια ωραιοποιημένη εκδοχή του θεατρικού έργου. Στη σκηνή θα υπάρχει μπάντα που θα παίζει live και οι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστούν είναι όλοι όσοι παίζουν στο «Άνθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, το μεγάλο sold out outsider της φετινής σεζόν, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Δημήτρης Δρόσος, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου, ο Στέλιος Τυριακίδης, ο Μάνος Καζαμίας, ο Γιώργος Σιδέρης, ο Γιανμάζ Ερντάλ, ο Θάνος Περιστέρης, η Αγγέλα Πατσέλη. Στη θεατρική συντροφιά θα προστεθεί η Ελεωνόρα Αντωνιάδου.

Στη σκηνική ανάγνωση του Μπισμπίκη μην περιμένετε λοιπόν να μεταφερθούμε στην Τρούμπα του ’60 και στα όνειρα, τις ματαιώσεις και τις περιπέτειες των ιερόδουλων της περιοχής και των αγαπητικών τους αλλά στη σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας του 2019, σε μια κοινωνία όπου κυριαρχεί η ομοφοβία, η τρανσφοβία και οι άνθρωποι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα σκηνοθετικές επιλογές του Μπισμπίκη αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ένα θέατρο που να εκφράζει την ετερότητα μας, την ανθρώπινη πολυπλοκότητα, ένα θέατρο που υπογραμμίζει ότι είμαστε τρωτοί. Το παράδοξο δε στις παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει μέχρι σήμερα («Shopping and fucking», «Δεσποινίς Τζούλια», «Άρης», «Άνθρωποι και ποντίκια») είναι ότι όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις την αντίθεση ανάμεσα στην ελπίδα και την απελπισία και αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.