Το θέατρο Αργώ γιορτάζει τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου

Ο ποιητικός μονόλογος «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού» συνδυάζεται με συζητήσεις Ελλήνων λογοτεχνών γύρω από το έργο του μεγάλου ποιητή στο πλαίσιο του αφιερώματος προς τιμήν του.

Το θέατρο Αργώ γιορτάζει τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου

Με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, το Θέατρο Αργώ σχεδιάζει ένα πολιτιστικό γεγονός αφιερωμένο στο έργο του μεγάλου ποιητή και δημιουργού, που συνδυάζει παράσταση και συζητήσεις με σημαντικούς Έλληνες λογοτέχνες.

Το αφιέρωμα εμπνεύστηκε η ηθοποιός Νάνα Παπαδάκη, η οποία μάλιστα σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη παράσταση «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού», τον σπάνια παιγμένο ποιητικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Αισχυλείων και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά (από 12/1), αποτίοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στο σπουδαίο ποιητή. Το έργο συνδέει το μύθο των Ατρειδών με τη σύγχρονη ιστορία, με επίκεντρο την Ηλέκτρα, μέσα από τη δύναμη της γραφής του Ρίτσου που συνθέτει το όνειρο με την πραγματικότητα.

Δώδεκα σημαντικές ποιητικές φωνές, με τιμώμενη προσκεκλημένη τη συγγραφέα και κόρη του ποιητή, Έρη Ρίτσου, εστιάζουν σε διαφορετικές πτυχές του έργου του, το οποίο καλύπτει την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα και παρουσιάζουν προσεγγίσεις της ποίησης του σύμφωνα με την προσωπική τους ματιά κάθε Κυριακή μετά το τέλος της παράστασης.

Το θέατρο Αργώ γιορτάζει τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου - εικόνα 1

Αναλυτικά οι συζητήσεις που πλαισιώνουν την παράσταση:

13/1: Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Γ. Παπαγεωργίου, Γιάννης Αντιόχου
20/1: Αλέξιος Μάινας, Λένα Καλλέργη, Μαρία Κουλούρη
27/1: Γιώργος Χρονάς, Σταύρος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Χανδρινού
3/2: Μανόλης Πολέντας, Σταμάτης Πολενάκης. Επίσημη προσκεκλημένη η Έρη Ρίτσου

Δείτε το trailer της παράστασης

i «110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου» | Θέατρο Αργώ | Β’ Σκηνή - A Small Argo full of Art | Σάββατο 12 Ιανουαρίου έως Κυριακή 3 Φεβρουαρίου | argotheater.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 65 '

Ανήκει στους πολύστιχους ποιητικούς μονολόγους της «Τέταρτης διάστασης» και αναφέρεται στον κύκλο των Ατρειδών.

Αργώ

Ελευσινίων 15

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.