Η φλογερή Μαρία από το Μπουένος Άιρες έρχεται στο Ηρώδειο

Alejandro Aquino και Natalia Hills χορογραφούν την περίφημη τάνγκο όπερα.

Η φλογερή Μαρία από το Μπουένος Άιρες έρχεται στο Ηρώδειο

Αν σας αρέσει το τάνγκο, αυτήν την παράσταση δεν πρέπει να τη χάσετε! Η Αmelita Baltar, μούσα και συνοδοιπόρος τους θρυλικού Astor Piazzolla, πρώτη ερμηνεύτρια της περίφημης τάνγκο όπερας «Maria de Βuenos Aires», έρχεται στο Ηρώδειο την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου για να τραγουδήσει ζωντανά τα τραγούδια της παράστασης. Κορωνίδα της δημιουργίας του Piazzolla και το πλέον αντιπροσωπευτικό έργο του είδους που ονομάζουμε nuevo tango, η όπερα με θέμα –τι άλλο;– τον έρωτα έκανε πρεμιέρα πριν από 50 χρόνια, στις 4 Μαΐου 1968, στο Μπουένος Άιρες, σε λιμπρέτο του Horacio Ferrer. Εμείς θα τη δούμε χορογραφημένη από τους διάσημους χορογράφους Alejandro Aquino και Natalia Hills με δεκατέσσερις χορευτές, δέκα ηθοποιούς/χορωδούς κι εννιαμελή ορχήστρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Maria De Buenos Aires

  • Χορόδραμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα κορυφαίο χορευτικό σχήμα και η Αμελίτα Μπαλτάρ, η αυθεντική ερμηνεύτρια της τάνγκο όπερας που έγραψε ο Άστορ Πιατσόλα, αποκαλύπτουν τη δύναμη και τη διαχρονικότητα του έργου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.