Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop»

Η θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής επιτυχίας των Γιάννη Δαλιανίδη - Μίμη Πλέσσα από τον Γιώργο Βάλαρη θα είναι το νέο big hit; Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop».

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop»

Το ενδιαφέρον για το μιούζικαλ έχει αναζωπυρωθεί κι αυτό δεν μας το αποδεικνύει μόνο η περυσινή μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Γοργόνες και μάγκες» του Γιώργου Βάλαρη στο Μπρόντγουαιη αλλά και η νέα θεατρική σεζόν που έχει δυνατή δόση από μιούζικαλ.

Από τις παραστάσεις που θα δούμε, η πιο πολυσυζητημένη είναι το «Μαριχουάνα Stop» του Γιώργου Βάλαρη, θεατρική μεταφορά της ταινίας των Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα (1971). Η παράσταση κάνει πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου στο Gazi Theater και φέρνει στη θεατρική σκηνή πρόσωπα που ίσως δεν περιμέναμε να δούμε σε θεατρική παράσταση όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Μαρία Ιωαννίδου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Άραγε οι πρωταγωνιστές είναι αυτοί που το κάνουν δημοφιλές;

Ισχυρές παρουσίες

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop» - εικόνα 1

Τα πρόσωπα είναι ένα εχέγγυο επιτυχίας και ο Γιώργος Βάλαρης συμπαραγωγός με το Γιώργο Λυκιαρδόπουλο στο «Μαριχουάνα Stop» αλλά και σκηνοθέτης, ξέρει τι κάνει. Στην περσινή sold out επιτυχία «Γοργόνες και μάγκες» είδαμε δίπλα στους γοητευτικούς Ζέτα Δούκα και Θανάση Ευθυμιάδη, το πιο αγαπητό παιδί του ελληνικού πενταγράμμου, τον Πλούταρχο.

Φέτος, ανεβάζει στη σκηνή του Gazi Theater τον σερ της νύχτας Τόλη Βοσκόπουλο για να μας τραγουδήσει ολοζώντανα το «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Το φεγγάρι πάνω Θεέ μου», «Μ’ ανάστησες καρδιά μου», «Μη σε νοιάζει» και άλλα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Μέσα σε απόλυτη θεατρική συνθήκη, κάτι μας λέει πως πάμε για αποθεωτικές καταστάσεις που θα ζήλευαν και οι πιο hot πίστες... καθώς ο Τόλης Βοσκόπουλος θα έχει κοντά του δυο λαμπρές γυναικείες παρουσίες τη Ντορέττα Παπαδημητρίου και τη Μαρία Ιωαννίδου.

Την αλεγρία και το κέφι δεν επιθυμεί να φέρει το μιούζικαλ και ιδιαίτερα η αναβίωση έργων του παλιού καλού κινηματογράφου; Η θεατρική τους εκδοχή με κοστούμια, χορό και ζωντανή μουσική δίνουν μια άλλη αξία, καθώς, ανάλογα με την θεματολογία τους, μπορεί να απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα κοινού από τα δημοτικά σχολεία ως την τρίτη ηλικία! Κι απ’ ότι φαίνεται εκπληρώνουν το στόχο τους –που από τα πολύ παλιά χρόνια είναι αυτός της λαϊκής διασκέδασης και αισθητικής ευφορίας.

Ας θυμηθούμε την υπόθεση του

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop» - εικόνα 2

Στην Αθήνα του 1971, ζει ο Ιπποκράτης (Θανάσης Βισκαδουράκης) που μαζί με τα ξαδέλφια του Άλλεν (Ευθύμης Ζησάκης) και Καίτη (Ντορέττα Παπαδημητρίου) έχουν κληρονομήσει ένα παλιό αρχοντικό της Πλάκα. Το υπόγειο του σπιτιού νοικιάζει η φτωχή μοδίστρα Δέσποινα (Μαρία Ανδρούτσου) που τυγχάνει να είναι και ερωτευμένη μαζί του. Ο Άλλεν και η θεία του η Πολίν (Μαρία Ιωαννίδου), συνηθίζουν να κάνουν τα χίπικα πάρτι τους στην αποθήκη που τους νοικιάζει ο θετός πατέρας του Άλεν Σπύρος (Πέτρος Ξεκούκης), έχοντας όμως βλέψεις να μετατρέψουν το αρχοντικό σε club, αντίθετα στη βούληση του Ιπποκράτη που θέλει να το πουλήσουν με την σύμφωνη γνώμη και της Καίτης που ζει στο Λονδίνο.

Η Καίτη αιφνίδια αποφασίζει να επιστρέψει στην Αθήνα συνταξιδεύοντας στο αεροπλάνο με τον γοητευτικό και μπονβιβέρ μεσίτη Γιώργο (Γιώργος Βάλαρης) ο οποίος μαγεύεται από την ομορφιά και το δυναμισμό της. Παράλληλα, η πλούσια και εντυπωσιακή Μελίτα Καμπύση (Βίκυ Κουλιανού) ενδιαφέρεται να αγοράσει το σπίτι στην Πλάκα για να στεγάσει τον ερωτά της με το μεγαλύτερο αστέρι της εποχής, τον Τόλη Βοσκόπουλο. H μελλοντολόγος (καφετζού δηλαδή) της γειτονιάς κυρία Ζωζώ (Φωτεινή Ντεμίρη) προσπαθεί να πείσει την κόρη της Μαρία (Βαλέρια Κουρούπη) που είναι επίσης ερωτευμένη με τον Τόλη, να τον ξεχάσει και να παντρευτεί τον κυρ Σπύρο που την αγαπάει και θέλει να της εξασφαλίσει μια άνετη ζωή, έστω και αν της ρίχνει κάτι χρονάκια…

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop» - εικόνα 3

Όταν η Καίτη πηγαίνει στο γραφείο του Γιώργου για να μάθει την αξία του ακινήτου στην Πλάκα, ανακαλύπτει το δεσμό του με την Ζωρζέτ (Μαριέλλα Σαββίδου), μια ζουμερή εκρηκτική και ζηλοφθονούσα Γαλλιδούλα. Η Καίτη αδιαφορεί, μα ο Γιώργος την κυνηγάει και αποφασίζει να την κάνει να ζηλέψει για να τραβήξει την προσοχή της. Έτσι συνεννοείται με την Μελίτα Καμπύση και βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους στο κοσμικό κέντρο που τραγουδάει ο Τόλης.

Η βραδιά είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές αλλά κυρίως με άφθονο τραγούδι από τον άρχοντα Τόλη Βοσκόπουλο. Η επόμενη μέρα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις κωμικές αλλά και δραματικές για την Καίτη και τον Ιπποκράτη ειδικά μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που σκαρφίζεται η Δέσποινα για να τον οδηγήσει σε πρόταση γάμου... Τέλος, όλα ανατρέπονται και οδηγούνται σε ένα μεγάλο φινάλε με γάμους και γλέντι μέχρι το πρωί! Εξασφαλίστε τα εισιτήρια σας γιατί η προπώληση ξεκίνησε!

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop» - εικόνα 4
Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop» - εικόνα 5

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop» - εικόνα 6

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop» - εικόνα 7

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Μαριχουάνα Stop» - εικόνα 8

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.