Τί συμβαίνει όταν ανακατέψουμε τον Μπέκερ με τις τέχνες; «Το Κοντσέρτο των Δασών»!

Το λογοτεχνικό σύμπαν ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ισπανικής λογοτεχνίας γίνεται μία ξεχωριστή σκηνική σύνθεση που πατάει στις αρχές της τραγωδίας.

Τί συμβαίνει όταν ανακατέψουμε τον Μπέκερ με τις τέχνες; «Το Κοντσέρτο των Δασών»!

Το λογοτεχνικό σύμπαν ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ισπανικής λογοτεχνίας γίνεται μία ξεχωριστή σκηνική σύνθεση που πατάει στις αρχές της τραγωδίας.

Τί συμβαίνει όταν ανακατέψουμε τον Μπέκερ με τις τέχνες; «Το Κοντσέρτο των Δασών»! - εικόνα 1

Ο Όμηρος Πουλάκης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το Κοντσέρτο των Δασών», που ανεβαίνει στο Κηποθέατρο Παπάγου για μία μοναδική παράσταση. Μία σκηνική σύνθεση που συνδυάζει λόγο, μουσική και κίνηση σε μία πράξη. Τρεις ηθοποιοί, δύο τραγουδιστές και τέσσερις μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να ζωντανέψουν επί σκηνής τον λογοτεχνικό κόσμο του σπουδαίου Ισπανού ρομαντικού ποιητή Gustavo Adolfo Bécquer, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας μετά τον Θερβάντες, ενώ θεωρείται θεμελιωτής της σύγχρονης Ισπανικής ποίησης. Η παράσταση κινείται με βασικό άξονα το διήγημά του «Ξερόφυλλα» («Las hojas secas») και μελοποιημένη ποίησή του στα ελληνικά, σε μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου.

Τί συμβαίνει όταν ανακατέψουμε τον Μπέκερ με τις τέχνες; «Το Κοντσέρτο των Δασών»! - εικόνα 2

Το φυσικό τοπίο του Κηποθέατρου μας βάζει στην κατάλληλη διάθεση για να μπούμε στην ιδιαίτερη συνθήκη του έργου, που είναι το δίχως άλλο μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο προσωποποιημένα ξερά φύλλα, που ερμηνεύουν οι Αντριάνα Ανδρέοβιτς και ο Ερρίκος Μηλιάρης. Πρόκειται για μία φιλοσοφική και υπαρξιακή αναζήτηση που διαμορφώνεται σκηνικά με βάση τα κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας και κινείται πάνω σε τέσσερις άξονες, το Χρόνο, τον Έρωτα, τη Ζωή και το αντίθετό της. Ο σκηνοθέτης Όμηρος Πουλάκης υποδύεται την περσόνα του ίδιου του ποιητή που τυχαία «κρυφακούει» αυτή τη συζήτηση και οδηγείται σε βαθιά περισυλλογή: «Ο ήλιος είχε γείρει: τα σύννεφα, που περνούσαν, μικρά κομμάτια πάνω απ’ το κεφάλι μου, μαζεύονταν, το ένα πάνω στ’ άλλο, στον μακρινό ορίζοντα. Ο κρύος, βραδινός αέρας του φθινοπώρου στροβίλιζε γύρω απ’ τα πόδια μου τα ξερά φύλλα. Στην άκρη καθόμουν ενός μονοπατιού απ’ όπου πάντα γυρνούν λιγότεροι από όσους πάνε.»

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κοντσέρτο των Δασών

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Μια μουσικοθεατρική αποτύπωση του λογοτεχνικού κόσμου του Ισπανού ρομαντικού ποιητή Γουστάβο Αδόλφο Μπέκερ, με βασικό άξονα το διήγημά του «Ξερόφυλλα» και μελοποιημένη ποίησή του στα ελληνικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.