Οι «Όρνιθες» του Καραθάνου live από τη Νέα Υόρκη

Στο St. Ann’s Warehouse του Μπρούκλιν παίζονται οι «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου κι εσείς, μπορείτε να δείτε την παράσταση σε ζωντανή αναμετάδοση.

Οι «Όρνιθες» του Καραθάνου live από τη Νέα Υόρκη

Στο St. Ann’s Warehouse του Μπρούκλιν παίζονται οι «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου κι εσείς, μπορείτε να δείτε την παράσταση σε ζωντανή αναμετάδοση.

Οι «Όρνιθες» του Καραθάνου live από τη Νέα Υόρκη - εικόνα 1

«Οι ‘Όρνιθες’ διαθέτουν μια άγρια και ανατρεπτική δύναμη, που μου θύμισε το πρώτο ανέβασμα του ‘Hair’, με το χίπικο μανιφέστο τους και το ανακάτεμα πολύχρωμων, ετερόκλητων ηθοποιών και μουσικών σε ρόλους πτηνών και θεών, ανάμεσά τους και έναν παραολυμπιονίκη αθλητή στον ρόλο του Δία. Η μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και ο εκπληκτικός ήχος πτηνών, που δημιουργεί μαζί με τους ηθοποιούς, έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μου για πολύ καιρό αφότου είδα την παράσταση στην Αθήνα» δηλώνει η Σούζαν Φέντμαν καλλιτεχνική διευθύντρια του St. Ann’s Warehouse στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, για την παράσταση των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη σε παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το αμείωτο πάθος του υπέροχου θιάσου του Νίκου Καραθάνου (Μαρία Διακοπαναγιώτου, Έμιλυ Κολιανδρή, Έκτορας Λιάτσος, Χρήστος Λούλης, Αμάλια Μπένετ, Κώστας Μπερικόπουλος, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μιχάλης Σαράντης, Άρης Σερβετάλης, Έλενα Τοπαλίδου, Χάρης Φραγκούλης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη κ. ά.) έκανε το κοινό της Νέας Υόρκης να υποκλιθεί και τον κριτικό των New York Times να γράψει: «Τέτοιο διονυσιασμό που δυναμιτίζει ολόκληρο το θέατρο έχουν να δουν οι Νεοϋορκέζοι από την εποχή της ακμής του καινοτόμου Living Theater».

Οι «Όρνιθες» του Καραθάνου live από τη Νέα Υόρκη - εικόνα 2

Η παράσταση που παίχτηκε στην Επίδαυρο και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το 2016, σε κάνει να νιώσεις μια δημιουργική ευεξία που είναι σπάνια και ίσως αυτό είναι που ωθεί τους Νεοϋορκέζους θεατές ν’ αφήσουν τις θέσεις τους και ν’ ανέβουν στη σκηνή. Άνθρωποι, θεοί και πτηνά, φαντασία και πραγματικότητα, μπλέκονται μοναδικά σε έναν κόσμο που έχει τη σοβαρότητα του παιχνιδιού, τη ρευστότητα του ονείρου και τη γλυκιά μελαγχολία της ζωής. Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, που εγκαταλείπουν την αντιπνευματική κοινωνία της Αθήνας, για να αναζητήσουν μια νέα πολιτεία «μαλακιά και παχουλή σαν πουπουλένιο στρώμα ή σαν την κοιλίτσα του μωρού» σε κάνουν να πιστέψεις το απίστευτο, σε μια παράσταση όπου κάθε σκηνή γεννά πολυσήμαντους κόσμους και μας προτρέπει να θυμηθούμε τη φύση μας και να ανακτήσουμε την αρμονία με τον κόσμο μας.

Δείτε την απευθείας από το St. Ann’s Warehouse του Μπρούκλιν, την Κυριακή 13 Μαΐου, ώρα Ελλάδος 11.59 μ.μ, στο http://www.sgt.gr/gre/SPG2148.

Αναμένοντας το live streaming της Κυριακής, μπορείτε να απολαύσετε τη μουσική της παράστασης που λάτρεψε και το αμερικανικό κοινό, εδώ: https://www.youtube.com/playlist?list=PLq7qHS4BDtYN9ItD1oY8jTpRMDzgNcZPT.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.