Όσα θα δούμε από το Μπαλέτο της Λυρικής τη σεζόν 2018/19

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανακοίνωσε το πρόγραμμα της επόμενης καλλιτεχνικής σεζόν.

Όσα θα δούμε από το Μπαλέτο της Λυρικής τη σεζόν 2018/19

Ο Νάτσο Ντουάτο, ο Δάφνης Κόκκινος και ο Μάρκο Γκαίκε είναι οι χορογράφοι που προσκάλεσε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, να μετουσιώσουν τις ιδέες τους σε κίνηση καθοδηγώντας το μπαλέτο της ΕΛΣ.

Όσα θα δούμε από το Μπαλέτο της Λυρικής τη σεζόν 2018/19 - εικόνα 1
Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αυτές είναι οι παραστάσεις που θα παρουσιάσει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τη σεζόν 2018/19.

«Λίμνη των κύκνων». Ο Κωνσταντίνος Ρήγος θα υπογράψει τη χορογραφία του περίφημου μπαλέτου που συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι. Σύμφωνα με το χορογράφο πρόκειται «για ένα έργο ‘υψηλής θερμοκρασίας’, ιδανικό για να προκαλέσει τις δυνάμεις και τις αντοχές της ομάδας μας».

«Herrumbre». Ο καταξιωμένος Ισπανός χορογράφος Νάτσο Ντουάτο έχει τη φήμη όχι μόνο δασκάλου αλλά και μέντορα. Δεν μαθαίνει απλώς στους χορευτές του τη χορογραφία, αλλά τους βοηθά να εμβαθύνουν σε αυτήν και να εκφράσουν κρυμμένα συναισθήματα και συγκινήσεις. Η παράσταση που θα παρουσιάσει πιθανότατα να σοκάρει λόγω της σκληρότητάς της, και ταυτόχρονα θα εντυπωσιάσει χάρη στον μοναδικό κινησιολογικό κώδικα και τη δύναμη των εικόνων.

«Από τη Ρωσία με αγάπη». Αυτός είνα ο τίτλος του τρίπτυχου αφιερώματος στον Στραβίνσκι. Ο χορευτής-χορογράφος Δάφνις Κόκκινος, που έχει περάσει πάνω από είκοσι χρόνια χορεύοντας για την Pina Bausch, ενώ υπήρξε βοηθός της και υπεύθυνος προβών του Χοροθέατρου του Βούπερταλ αποδέχτηκε την πρόταση της Λυρικής και θα παρουσιάσει μια νέα χορογραφία της «Ιεροτελεστίας της Άνοιξης» ειδικά για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το «Τραγούδι του αηδονιού» θα παρουσιαστεί σαν ένα οπτικό ποίημα από τον Μάρκο Γκαίκε, οι εφευρετικές χορογραφίες του οποίου δημιούργησαν αίσθηση και προσέλκυσαν τη διεθνή προσοχή ήδη από το ντεμπούτο του. Το τρίπτυχο θα κλείσουν οι «Γάμοι», μια παραγωγή που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993 από το Χοροθέατρο Οκτάνα. «Είναι ένα από τα έργα μου που πάντοτε ευχόμουν να παρουσιαστεί από μία ομάδα κλασικού χορού και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσω την επιθυμία μου με τους χορευτές της ΕΛΣ» μας είπε ο Κωσταντίνος Ρήγος.

«Μαγεία» είναι ο τίτλος της χορογραφίας που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Όπερα και Μόδα» και θα υπογράψουν χορευτές της ΕΛΣ».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου, Χάρης Φραγκούλης, Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Με νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις θα βρούμε τους τρεις καλλιτέχνες με ταυτότητα τη νέα σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μεγάλες ελληνικές και διεθνείς παραγωγές στο 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Δεκαεπτά παραστάσεις, που καλύπτουν διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

H τελευταία σκηνοθεσία του Peter Brook σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Το "Tempest Project" σε διασκευή- σκηνοθεσία των Peter Brook και Marie Helene Estienne θα παιχτεί στη χώρα μας στο πλαίσιο των Δημητρίων, αλλά και στην Κύπρο στο φεστιβάλ Κύπρια.

80 χρόνια γιορτάζει το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Αυτό είναι το ρεπερτόριο της σεζόν 2022-23

Η Μαριάννα Κάλμπαρη ανακοίνωσε με πνεύμα ανανέωσης και βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον το πρόγραμμα παραστάσεων κι όχι μόνο που μας επιφυλάσσει την ιδιαίτερη φετινή χρονιά το Θέατρο Τέχνης.

Tο ελληνικό θεάτρο στην εποχή του #MeToo

Παρακολουθήσαμε την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πρόβα;

Καμπανέλλης, ένα μονόπρακτό του Κώστα Μουρσελά και θέατρο για παιδιά στο φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου της Μαίρης Ραζή.

"Τα όρια": Η Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα

Στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζεται ο μονόλογος-πρόκληση των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, για τα κακώς κείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος.