Ελλάδα και Ιταλία συναντιούνται σε ένα τετραήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα

Το πρώτο ελληνοϊταλικό φεστιβάλ έρχεται στο Innovathens για να αναδείξει τη στενή σχέση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες με μουσική, θέατρο, χορό, κινηματογράφο, εικαστικά, γλώσσα, μόδα και γαστρονομία.

Ελλάδα και Ιταλία συναντιούνται σε ένα τετραήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα

Το πρώτο ελληνοϊταλικό φεστιβάλ έρχεται στο Innovathens για να αναδείξει τη στενή σχέση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες με μουσική, θέατρο, χορό, κινηματογράφο, εικαστικά, γλώσσα, μόδα και γαστρονομία.

Τέσσερις ημέρες γιορτής του ελληνικού και ιταλικού πολιτισμού, της φιλίας τους, των ομοιοτήτων αλλά και των διαφορών τους έρχονται από τις 13 έως τις 16 του μηνός στο Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με είσοδο ελεύθερη. Το «Φεστιβάλ των δύο Πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία» αποτελεί το πρώτο ελληνοϊταλικό φεστιβάλ και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και το Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, το φεστιβάλ θέλοντας να αναδείξει την σημαντική συμβολή τόσο του ελληνικού όσο και του ιταλικού πολιτισμού φιλοξενεί σημαντικούς φορείς από τις δύο χώρες όπως μεταξύ άλλων την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Ακαδημία Χορού της Ρώμης, την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Κολέγιο Τέχνης και Design ΑΚΤΟ.

Ελλάδα και Ιταλία συναντιούνται σε ένα τετραήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα - εικόνα 1

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με κινηματογραφικές προβολές όπως η «Ακαδημία Πλάτωνος» που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, το ελληνοϊταλικό ντοκιμαντέρ «Η Τελευταία Παραλία» που έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Κανών, και το «Smac» που τιμήθηκε με το βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερου Α γυναικείου ρόλου, μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, επιδείξεις μόδας με ρούχα Ελλήνων και Ιταλών νέων σχεδιαστών, εικαστικές εκθέσεις, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, ελληνική και ιταλική γλώσσα και κουζίνα καθώς και μαθήματα οινογνωσίας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες αυτού του τετραήμερου στην Τεχνόπολη.

Ελλάδα και Ιταλία συναντιούνται σε ένα τετραήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα - εικόνα 2

Προσωπικότητες όπως η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο πιανίστας Riccardo Vaglini, το ελληνο-ιταλικό μουσικό σχήμα Grikanta οι εικαστικοί Giovanni Albino, Giuseppe Palumbo, Γιώργος Μπότσος, Στέφανος Σάμιος, Ηλίας Πούλος, η ηθοποιός Lianca Pandolfini, οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Σαββιδάκης, o Sommelier Carlo Attisano και οι σεφ Κωσταντίνος Μουζάκης, Flavio De Maio και Stefano Callegari δίνουν επίσης το παρόν.

Αυτή η γιορτή πολιτισμών που εντάσσεται στο πλαίσιο του Tempo Forte πρόκειται να εγκαινιαστεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη την Παρασκευή 13 του μηνός στις 6.30 το απόγευμα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

i Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300, 13-16/4.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.