Ελλάδα και Ιταλία συναντιούνται σε ένα τετραήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα

Το πρώτο ελληνοϊταλικό φεστιβάλ έρχεται στο Innovathens για να αναδείξει τη στενή σχέση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες με μουσική, θέατρο, χορό, κινηματογράφο, εικαστικά, γλώσσα, μόδα και γαστρονομία.

Ελλάδα και Ιταλία συναντιούνται σε ένα τετραήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα

Το πρώτο ελληνοϊταλικό φεστιβάλ έρχεται στο Innovathens για να αναδείξει τη στενή σχέση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες με μουσική, θέατρο, χορό, κινηματογράφο, εικαστικά, γλώσσα, μόδα και γαστρονομία.

Τέσσερις ημέρες γιορτής του ελληνικού και ιταλικού πολιτισμού, της φιλίας τους, των ομοιοτήτων αλλά και των διαφορών τους έρχονται από τις 13 έως τις 16 του μηνός στο Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με είσοδο ελεύθερη. Το «Φεστιβάλ των δύο Πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία» αποτελεί το πρώτο ελληνοϊταλικό φεστιβάλ και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και το Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, το φεστιβάλ θέλοντας να αναδείξει την σημαντική συμβολή τόσο του ελληνικού όσο και του ιταλικού πολιτισμού φιλοξενεί σημαντικούς φορείς από τις δύο χώρες όπως μεταξύ άλλων την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Ακαδημία Χορού της Ρώμης, την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Κολέγιο Τέχνης και Design ΑΚΤΟ.

Ελλάδα και Ιταλία συναντιούνται σε ένα τετραήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα - εικόνα 1

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με κινηματογραφικές προβολές όπως η «Ακαδημία Πλάτωνος» που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, το ελληνοϊταλικό ντοκιμαντέρ «Η Τελευταία Παραλία» που έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Κανών, και το «Smac» που τιμήθηκε με το βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερου Α γυναικείου ρόλου, μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, επιδείξεις μόδας με ρούχα Ελλήνων και Ιταλών νέων σχεδιαστών, εικαστικές εκθέσεις, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, ελληνική και ιταλική γλώσσα και κουζίνα καθώς και μαθήματα οινογνωσίας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες αυτού του τετραήμερου στην Τεχνόπολη.

Ελλάδα και Ιταλία συναντιούνται σε ένα τετραήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα - εικόνα 2

Προσωπικότητες όπως η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο πιανίστας Riccardo Vaglini, το ελληνο-ιταλικό μουσικό σχήμα Grikanta οι εικαστικοί Giovanni Albino, Giuseppe Palumbo, Γιώργος Μπότσος, Στέφανος Σάμιος, Ηλίας Πούλος, η ηθοποιός Lianca Pandolfini, οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Σαββιδάκης, o Sommelier Carlo Attisano και οι σεφ Κωσταντίνος Μουζάκης, Flavio De Maio και Stefano Callegari δίνουν επίσης το παρόν.

Αυτή η γιορτή πολιτισμών που εντάσσεται στο πλαίσιο του Tempo Forte πρόκειται να εγκαινιαστεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη την Παρασκευή 13 του μηνός στις 6.30 το απόγευμα.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

i Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 2130109300, 13-16/4.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.