Τρεις νέες παραστάσεις

Διαφορετικού ύφους τα έργα που ξεκινούν τη διαδρομή τους στις θεατρικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα μιλούν σε πρώτο πρόσωπο για τις ανησυχίες και τους φόβους μας.

Τρεις νέες παραστάσεις

Διαφορετικού ύφους τα έργα που ξεκινούν τη διαδρομή τους στις θεατρικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα μιλούν σε πρώτο πρόσωπο για τις ανησυχίες και τους φόβους μας

«Μπολιβάρ»

Τρεις νέες παραστάσεις - εικόνα 1

Οι ανήσυχοι και διεισδυτικοί Bijoux de Kant, στο δεύτερο εθνικό πορτρέτο τους μετά τον Ναπολέοντα (Λαπαθιώτη), επανέρχονται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τον «Μπολιβάρ», όπου το ομότιτλο ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου συνομιλεί με το σπαρακτικό μονόλογο «Ο Λεφτέρης στο αμήν» της Γλυκερίας Μπασδέκη. «Ένα ταξίδι από το Περού στη Λάρισα και πάλι πίσω», όπως λέει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης, με ήρωα έναν Λεφτέρη/Μπολιβάρ που αναζητά τη δικαίωση στα απόνερα της επίσημης ιστορίας. (Πρεμιέρα 12/1)

«Απόψε: lola blau»

Τρεις νέες παραστάσεις - εικόνα 2

Έργο του Γκέοργκ Κράισλερ για καμπαρέ με μια ερμηνεύτρια την Κατερίνα Γιαμαλή και έναν πιανίστα τον Τάσο Σπηλιωτόπουλος, το «Απόψε: lola blau» διηγείται την οδυνηρή πορεία μιας Εβραίας ηθοποιού, τραγουδίστριας και χορεύτριας που βλέπει τα όνειρά της να συντρίβονται από τη ναζιστική λαίλαπα. Η διάλυση της ψευδαίσθησης και κατόπιν η επιστροφή στη μεταπολεμική Βιέννη της αποκαλύπτουν ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ (Tempus Verum-Εν Αθήναιςαπό 14/1).

« Fellps & Helps»

Τρεις νέες παραστάσεις - εικόνα 3

Με την κίνηση και την έκφραση ως μοναδικά εργαλεία ο Ανδρέας Κανελλόπουλος και ο Δημήτρης Ψύλλος επιχειρούν μια θεατρική συνομιλία που εμπνέεται από την αυθόρμητη δράση του παιχνιδιού και κλείνει το μάτι στην αμεσότητα του βωβού κινηματογράφου. Στο έργο ένας ακαδημαϊκός, συναντά έναν φτωχό μικροαπατεώνα και του υπόσχεται να αναλάβει για μια τελευταία φορά τον ρόλο του «δασκάλου». Ο επίδοξος μαθητής θα κατακτήσει τους τρόπους και τους κώδικες της «καλής κοινωνίας». Σε αντάλλαγμα ο μαθητής θα βοηθήσει τον δάσκαλό του να πεθάνει (Θέατρο 14η Μέρα, από 12/1).

Περισσότερες πληροφορίες

Μπολιβάρ

  • Δραματοποιημένη Ποίηση
  • Διάρκεια: 70 '

Άλλο ένα εθνικό πορτρέτο από την ομάδα Bijoux de Kant, εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου για τον Λατινοαμερικάνο ηγέτη Σιμόν Μπολιβάρ.

Fellps & Helps

  • Σκηνική Σύνθεση

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι σφίγγουν τα χέρια για να σφραγίσουν μια παράξενη συμφωνία, σε μια παράσταση χωρίς λόγια

Απόψε: Lola Blau

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Σε ατμόσφαιρα προπολεμικού καμπαρέ, μια ηθοποιός βλέπει το όνειρό της για λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ να ματαιώνεται υπό την απειλή της ναζιστικής λαίλαπας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.